Дискусия - Опасността от автомобили с десен волан!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
El Camino

Мнение от El Camino » 08 Яну 2010 19:26

Te като с тия боклуци в дясно изкарах лятото wacko.gif ...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Яну 2010 22:06

С фаровете шега не бива....
Преди два дни около 20:00 пред къщи блъснаха и убиха пенсионер, малко след като слязъл от кола.
Половината булевард не бе осветен и най-вероятно не са го видели в тъмното mad.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Plamen Georgiev

Мнение от Plamen Georgiev » 18 Яну 2010 23:27

EMPEROR си е много прав когато забранят китайския ксенон тогава и ние със десните волани ще си оправим фаровете, да не говорим че сигурно на 60 от 100 автомобила фаровете им не са в ред и единия свети във небесата а другия във очите ти. Според мен темата е абсолютно безмислена.... :censored:

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 19 Яну 2010 00:20

Миналата седмица регулирах на един приятел фарофете на един ланд крузер RHD, защото много му святкали и формулата се оказа удачна.

нека споделя опитайте и вие :thumbsup:

двата фара леко на дясно от центъра левия малко на ниско. Приятеля каза, че си светят много добре фаровете и не му святкат :thumbsup:

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Яну 2010 10:46

Навярно леко сте намалили святкането, но поради спецификата на лъча няма как да е решен въпроса с тези фарове....
Сигурно сте забелязали как можете да си увеличите височината на лъча по десния банкет на LHD - насочвате фаровете леко НАЛЯВО....
Аналогично при RHD ако насочиш фара малко надясно, интензитета на 'заслепяващия' лъч в ляво леко ще падне (оста на максимална осветеност ще се премести надясно), но височината, на която заслепява, ще е още по-голяма...
Няма как с регулировка да оправиш светенето на RHD фар... wink.gif

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 19 Яну 2010 23:56

slowtraveler написа:Навярно леко сте намалили святкането, но поради спецификата на лъча няма как да е решен въпроса с тези фарове....
Сигурно сте забелязали как можете да си увеличите височината на лъча по десния банкет на LHD - насочвате фаровете леко НАЛЯВО....
Аналогично при RHD ако насочиш фара малко надясно, интензитета на 'заслепяващия' лъч в ляво леко ще падне (оста на максимална осветеност ще се премести надясно), но височината, на която заслепява, ще е още по-голяма...
Няма как с регулировка да оправиш светенето на RHD фар... wink.gif
Предполагам, че ще ти е по приятно да си в разсеяната част от светлинния лъч вместо във фокуса на такъв фар wink.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 20 Яну 2010 02:19

Plamen Georgiev написа:EMPEROR си е много прав когато забранят китайския ксенон тогава и ние със десните волани ще си оправим фаровете, да не говорим че сигурно на 60 от 100 автомобила фаровете им не са в ред и единия свети във небесата а другия във очите ти. Според мен темата е абсолютно безмислена.... :censored:
Общо взето изказването ти е крайно тъпо ! Нещо ултиматуми за да си изряден ли поставяш и на кого го поставяш ?
Да направим една база данни със всички с китайски ксенони за да си убеден ти , че трябва да не ми светиш в очите повече ли ? Нещо не мога да ти разбера мисълта ?!?!?
Не е лошо малко да си повишите общата култура и чувството за самосъзнание защото от такива изказвания човек може да направи много лошо впечатление !
Nedkow написа:
Предполагам, че ще ти е по приятно да си в разсеяната част от светлинния лъч вместо във фокуса на такъв фар wink.gif
Колко процента се брои за по-приятно ? И ако аз те резна не съмсвем челно ами 20% по-надясно на теб по-приятно ли ще ти е ?

Аз мисля , че не е проблем да се карат коли с обратен волан но когато ще се ползват ежедневно в България задължително трябва да имат редовни светлини за нашите стандарти !
И съм абсолютно убеден , че както сте си взели по-евтини коли от англия така можете да си намерите и по-евтини фарове втора употреба та тия 2К-3К дето си говорим тука малко не вървят при положение , че една цяла Супра струва толкова .
Та когато човек има желание намира начин , когато няма намира причина !

Аватар
EMPEROR
Обратна връзка:

Мнение от EMPEROR » 20 Яну 2010 08:47

Bass_Man написа: И съм абсолютно убеден , че както сте си взели по-евтини коли от англия така можете да си намерите и по-евтини фарове втора употреба та тия 2К-3К дето си говорим тука малко не вървят при положение , че една цяла Супра струва толкова .
Bass_Man написа: Общо взето изказването ти е крайно тъпо ! ...
Не е лошо малко да си повишите общата култура и чувството за самосъзнание защото от такива изказвания човек може да направи много лошо впечатление !

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 20 Яну 2010 09:48

Nedkow написа:...Предполагам, че ще ти е по приятно да си в разсеяната част от светлинния лъч вместо във фокуса на такъв фар wink.gif
Имах впредвид, че в единия случай те заслепява по-отдалеч, но с по-слаб интензитет, а в другия - на по-къса дистанция, но с по-голям интензитет...
Ти кой от двата варианта избрал?!?!
За мен и двата са неприемливи...
Напомни ми на вица, дето един си удрял ташаците с две тухли, и друг го попитал защо прави това. Отговора е - ама знаеш ли какъв кеф е като не се умериш tongue.gif

Но е ясно, че ако колегите с 'десните' фарове имаха лесна възможност за смяна на фаровете - биха го направили...
Да стискаме палци, същите колеги да положат усилия и да го направят, а не да приказват, колко трудно се намират такива фарове. Те са знаели за това предварително - не случайно RHD са толкова по-евтини...

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 20 Яну 2010 14:42

EMPEROR написа: ................................
http://www.suprastore.com/tosuhe19st.html

This is for a full pair of factory original headlights brand new in the box. Don't be fooled by others selling imitation or re-manufactured lights. Also when you buy your headlights from us they come fully assembled with bulbs and all, don't buy these lights without the bulbs or balast's just to have to re-purchase them latter.

Fitment: All 1993-1998 Toyota Supra Turbo and Non-Turbo cars. This includes every version created for the world marketplace. US Spec, Japan Spec, UK Spec and Euro Spec. Fits both left hand and right hand drive cars.

This is 100% complete and is a great upgrade for 93-96 Supra's and also excellent replacement for 97-98's

Със траснпорта дали ще дойдат 3К ?
Ама тия са чисто нови и оригинални ? Ами ако са втора употреба ?

Я да видим на e-bay.com :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1993-5-1 ... ccessories

1993.5-1996 Toyota Supra European spec headlights
515$

Скъпотия голяма ей !

Аватар
EMPEROR
Обратна връзка:

Мнение от EMPEROR » 20 Яну 2010 15:28

Първо ония 800$ от Супрасторе много добре си ги знам и баш от там ще си ги викна... я само сметни транспортните разходи, мито и ддс и после пак говори. Да не говорим от тука, ако си ги поръчам е 1500лв. единия :)
Но както и да, цената която аз обявих беше 2к лева общо... което мисля, че доста се доближава до първите с всичките такси до мен.

Вторите изобщо не са фейслифт и ако на теб не ти пука какво си слагаш на колата, то на мен ми пука, отделно че 515$ за втора ръка фарове, които са пожълтели и светят избирателно, аз няма да дам...

А третото което ще коментирам по твоето предишно изказване... ако твоята Супра струва 2-3к, това не означава автоматично, че всички Супри са по толкоз.

И къде точно видя, че рева, че са ми скъпи фаровете или че няма да си ги купя??????????????

Аз по темата се изчерпах, пък ти ако искаш продължавай да обясняваш някви неща там...

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 21 Яну 2010 00:30

Bass_Man написа:
Plamen Georgiev написа:EMPEROR си е много прав когато забранят китайския ксенон тогава и ние със десните волани ще си оправим фаровете, да не говорим че сигурно на 60 от 100 автомобила фаровете им не са в ред и единия свети във небесата а другия във очите ти. Според мен темата е абсолютно безмислена.... :censored:
Общо взето изказването ти е крайно тъпо ! Нещо ултиматуми за да си изряден ли поставяш и на кого го поставяш ?
Да направим една база данни със всички с китайски ксенони за да си убеден ти , че трябва да не ми светиш в очите повече ли ? Нещо не мога да ти разбера мисълта ?!?!?
Nedkow написа:
Колко процента се брои за по-приятно ? И ако аз те резна не съмсвем челно ами 20% по-надясно на теб по-приятно ли ще ти е ?

Аз мисля , че не е проблем да се карат коли с обратен волан но когато ще се ползват ежедневно в България задължително трябва да имат редовни светлини за нашите стандарти !
И съм абсолютно убеден , че както сте си взели по-евтини коли от англия така можете да си намерите и по-евтини фарове втора употреба та тия 2К-3К дето си говорим тука малко не вървят при положение , че една цяла Супра струва толкова .
Та когато човек има желание намира начин , когато няма намира причина !
Нищо чудно да се резнеш в някой, който свети силно ако се движиш първосигнално по светлината, като заек или насекомо . Нормалната реакция на адекватен водач е да намали и да спре в дясно ако се налага. Много по опасни са нерегулираните фарове. А това което предложих е само временна мярка не съм споменавал , че е решение. Между другото това, че твоята кола струва 2-3К не би трябвало да те подвежда, че и аз имам автомобил на такава стойност ориентировъчната стойност на моя в завършен вид ще е над 50К tongue.gif

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 21 Яну 2010 00:36

slowtraveler написа:
Nedkow написа:...Предполагам, че ще ти е по приятно да си в разсеяната част от светлинния лъч вместо във фокуса на такъв фар wink.gif
Имах впредвид, че в единия случай те заслепява по-отдалеч, но с по-слаб интензитет, а в другия - на по-къса дистанция, но с по-голям интензитет...
Ти кой от двата варианта избрал?!?!
За мен и двата са неприемливи...
Напомни ми на вица, дето един си удрял ташаците с две тухли, и друг го попитал защо прави това. Отговора е - ама знаеш ли какъв кеф е като не се умериш tongue.gif

Но е ясно, че ако колегите с 'десните' фарове имаха лесна възможност за смяна на фаровете - биха го направили...
Да стискаме палци, същите колеги да положат усилия и да го направят, а не да приказват, колко трудно се намират такива фарове. Те са знаели за това предварително - не случайно RHD са толкова по-евтини...

Естествено, че е по добре по слабия интензитет wink.gif
А за вица опитай когато ти остане време може да ти хареса, както можеби ще предпочетеш някой да те заслепява по моя начи вместо автомобил LHD с нерегулирани фарове wink.gif

И на теб казвам това което предложих не е решение а временна мярка :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 21 Яну 2010 06:49

EMPEROR написа:Първо ония 800$ от Супрасторе много добре си ги знам и баш от там ще си ги викна... я само сметни транспортните разходи, мито и ддс и после пак говори. Да не говорим от тука, ако си ги поръчам е 1500лв. единия :)
Ти ако искаш може да си ги поръчаш от Хела матови за да може да кажеш после във форума , че ти струват фаровете 20000 евра ....
EMPEROR написа: Но както и да, цената която аз обявих беше 2к лева общо... което мисля, че доста се доближава до първите с всичките такси до мен.
Цената , която ти обяви беше 2-3К !!! Аз както и да ги смятам не мога да ги докарам близо до 2К . А понеже си хитърби трябвало да знаеш как да си ги вкараш без кой знае какви разходи ........
EMPEROR написа: Вторите изобщо не са фейслифт и ако на теб не ти пука какво си слагаш на колата, то на мен ми пука, отделно че 515$ за втора ръка фарове, които са пожълтели и светят избирателно, аз няма да дам...

This is a brand new set of OEM Euro spec (glass lenses) headlights for your 1993.5-1996 Toyota Supra. Please note that the inside housings are chrome, and not dark grey. If you need dark grey, please check out my other auctions.
Дали може да си преведеш горното ?
И дали тези , които сега в момента са на колата ти са в по-добро състояние ? И как точно си ги представяш прегорелите фарове на Супра ? Това да не ти е някаква жигулка нещо ? Къде видя да казвам , че не ми пука какво слагам по колата си ? Въобще какво умуваш ?
EMPEROR написа: А третото което ще коментирам по твоето предишно изказване... ако твоята Супра струва 2-3к, това не означава автоматично, че всички Супри са по толкоз.
А какво означава ? Че автоматично вашите са по 15 000-20 000 лв ли ?
EMPEROR написа: И къде точно видя, че рева, че са ми скъпи фаровете или че няма да си ги купя??????????????
Ами аз не го виждам ама и не виждам къде и аз съм го казал ?!?!?! Това , което явно показвам е , че не си запознат с цените или малко се изхвърляш !
EMPEROR написа: Аз по темата се изчерпах, пък ти ако искаш продължавай да обясняваш някви неща там...
Твое право си е !
Nedkow написа: Нищо чудно да се резнеш в някой, който свети силно ако се движиш първосигнално по светлината, като заек или насекомо . Нормалната реакция на адекватен водач е да намали и да спре в дясно ако се налага. Много по опасни са нерегулираните фарове. А това което предложих е само временна мярка не съм споменавал , че е решение.
Ама разбира се веднага ще отбивам и ще спирам докато всички тарикатчета с НЕ СТАНДАРТНИ ФАРОВЕ и НЕ РЕГУЛИРАНИ ФАРОВЕ си правят каквото си искат и както си искат и ми поставят условия кога щели да оправят очевадно заслепяващите фарове !
Набийте си го в главиците няма много по-опасни и по-малко опасни фарове ! Всичките са еднакво опасни и застрашават човешки живот !
Nedkow написа: Между другото това, че твоята кола струва 2-3К не би трябвало да те подвежда, че и аз имам автомобил на такава стойност ориентировъчната стойност на моя в завършен вид ще е над 50К tongue.gif
Между другото колко струва моята кола не е твоя работа !
И ако си мислиш , че твоята в момента е супер скъпа понеже ще вложиш в нея някога 50К жестоко се лъжеш .

Я сега да си припомним какво съм казал аз за да ви разталкувам понеже явно не мое ме разберете :
"И съм абсолютно убеден , че както сте си взели по-евтини коли от англия така можете да си намерите и по-евтини фарове втора употреба та тия 2К-3К дето си говорим тука малко не вървят при положение , че една цяла Супра струва толкова . "
Някъде в изречението да видяхте да пиша точно, като на Недков или , като на Emperor Суприте ? Нещо много ми се засегнахте ми се струва ! Да за 2-3К съвсем спокойно може да се вземе ЦЯЛА Супра за части !!!!!! А не перфектна Супра , 6 скорости с модове за 50К !!!!!!!
А точно , като вашите има перфектни бол между 6 000 и 12 000 лв. в УК . С малко повече търпение и постоянство се намират и по-евтинки .
Та недейте да си мислите , че ядеме доматите с колците .
Ами като сте тръгнали по тунерския път си отворете фаровете и си ги оправете за без пари вместо да пишете по няколко страници умуване . Защото от такива тарикатщинки най-накрая ще забранят регистрацията на коли с десен волан и ще ги спрат от движение и тогава вече ще се наакате .

Аватар
EMPEROR
Обратна връзка:

Мнение от EMPEROR » 21 Яну 2010 08:56

Bass_Man написа:Ти ако искаш може да си ги поръчаш от Хела матови за да може да кажеш после във форума , че ти струват фаровете 20000 евра ....
Абсолютно комплексарско изказване... ако исках някъде да претендирам с пари щях да си пусна отделна тема по случая. Факт е че дори не исках да се разбира за колата ми, но други хора я пуснаха във форума.
Bass_Man написа:Цената , която ти обяви беше 2-3К !!! Аз както и да ги смятам не мога да ги докарам близо до 2К . А понеже си хитърби трябвало да знаеш как да си ги вкараш без кой знае какви разходи ........
EMPEROR написа:Има няма 2к :whistle:

Ако не можеш да четеш проблема си е твой. И да $800 с всички легални такси приближават 2000лв. : ($800 + доставка ) * курса на долара + мито + ддс + освобождаване пратка. Можеш да смяташ и сам.
Bass_Man написа: This is a brand new set of OEM Euro spec (glass lenses) headlights for your 1993.5-1996 Toyota Supra. Please note that the inside housings are chrome, and not dark grey. If you need dark grey, please check out my other auctions.
Дали може да си преведеш горното ?
И дали тези , които сега в момента са на колата ти са в по-добро състояние ? И как точно си ги представяш прегорелите фарове на Супра ? Това да не ти е някаква жигулка нещо ? Къде видя да казвам , че не ми пука какво слагам по колата си ? Въобще какво умуваш ?
Ти ако не правиш разлика между пре фейслифт фарове за Супра и след фейслифта и ако си мислиш, че разликата е само в цвета, не виждам изобщо къде си тръгнал да се пънеш...

А какво като е Супра? Не е жигулка, ама фаровете са пластмасови, а не стъклени. Има ли нужда да ти обяснявам за стареене на пластмаса? Не нали? И аз така си помислих...
Bass_Man написа: А какво означава ? Че автоматично вашите са по 15 000-20 000 лв ли ?
Да в този диапазон е, но не мисля, че е твоя работа колко точно е.
Bass_Man написа:
Ами аз не го виждам ама и не виждам къде и аз съм го казал ?!?!?! Това , което явно показвам е , че не си запознат с цените или малко се изхвърляш !
Това, което явно показваш е, че не си наясно с цените и спецификациите на MKIV...
Bass_Man написа:
Твое право си е !
И аз да се съглася с теб нещо най-накрая :thumbsup:
Bass_Man написа: Ама разбира се веднага ще отбивам и ще спирам докато всички тарикатчета с НЕ СТАНДАРТНИ ФАРОВЕ и НЕ РЕГУЛИРАНИ ФАРОВЕ си правят каквото си искат и както си искат и ми поставят условия кога щели да оправят очевадно заслепяващите фарове !
Набийте си го в главиците няма много по-опасни и по-малко опасни фарове ! Всичките са еднакво опасни и застрашават човешки живот !
Още нещо, с което съм съгласен и тук както отбелязах по-рано в темата, тук не става на въпрос за това дали ще се сменят фаровете или не. Ще се сменят, не защото някой ми е наредил, а защото аз съм преценил, че по един или друг начин преча на останалите водачи, както и че ми пречи да виждам пешеходците от дясно. Единствено изказах възмущение, че няма по строг контрол, та проблема не опира само до мойта или колите с десен волан, а е малко по-обширна темата, ама секи си чете избирателно!
Bass_Man написа: Я сега да си припомним какво съм казал аз за да ви разталкувам понеже явно не мое ме разберете :
"И съм абсолютно убеден , че както сте си взели по-евтини коли от англия така можете да си намерите и по-евтини фарове втора употреба та тия 2К-3К дето си говорим тука малко не вървят при положение , че една цяла Супра струва толкова . "
Някъде в изречението да видяхте да пиша точно, като на Недков или , като на Emperor Суприте ? Нещо много ми се засегнахте ми се струва ! Да за 2-3К съвсем спокойно може да се вземе ЦЯЛА Супра за части !!!!!! А не перфектна Супра , 6 скорости с модове за 50К !!!!!!!
А точно , като вашите има перфектни бол между 6 000 и 12 000 лв. в УК . С малко повече търпение и постоянство се намират и по-евтинки .
Та недейте да си мислите , че ядеме доматите с колците .
Ами като сте тръгнали по тунерския път си отворете фаровете и си ги оправете за без пари вместо да пишете по няколко страници умуване . Защото от такива тарикатщинки най-накрая ще забранят регистрацията на коли с десен волан и ще ги спрат от движение и тогава вече ще се наакате.
Аз твоите думи ги разтълкувах така "И без това карате евтини трошки, намерете си некви фарове за 5лева, колкото да не ми пречите".
За 2-3к ми земи лява Супра за части, ще си взема даже 2-3 става ли? Щото си говорим за LHD фарове. Иначе за кво ми е Супра за части от УК? Или ти просто сравняваш нашите Супри с такиза за части?
С малко търпение и постоянство се намира всичко, прав си... За това как ще се вкара "тарикатки"... ами трудно е, аз лично незнам как да избегна ДДС и МИТО, особено при новите поправки. Цената само на единия фар! поръчан от БГ доближава сумата, която споменах по-горе... Знам го как ли? От личен опит. Единия ми фар го смених, ето така знам какви са цените за нови части от БГ. Така че нито си измислям, нито преувеличавам.

Ае стига по темата вече. Нямам нищо против теб, нито става на въпрос, че се стискаме, нито че претендираме с пари. Аз нямам пари, но ще дам колкото е нужно, за да си купя нови фейслифт фарове като за моята кола. А ако успея да ги намеря по-евтино, няма да си спестя да кажа за колко и от къде и на останалите колеги. Ето със slowtraveler се разбрахме мирно и кротко, че дискутираме по въпроса. Peace babo, peace!

Публикувай отговор