Някой пробвал ли е как боядисват в новия сервиз на ТМ Ауто?
Някой пробвал ли е как боядисват в новия сервиз на ТМ Ауто?
Здравейте, колеги!
Ясно е че има много недоволни от бояджийските услуги на ТМ Ауто, но някой пробвал ли как се справят в новият им сервиз на бул. Европа с тези услуги? Споделете впечатления!
Ясно е че има много недоволни от бояджийските услуги на ТМ Ауто, но някой пробвал ли как се справят в новият им сервиз на бул. Европа с тези услуги? Споделете впечатления!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Единият от приемчиците на авторепатурата ми е приятел и съм ходил при него, но не по мои щети. Общите впечатления са отлични. Имат супер модерна камера и бояджийска техника. Не съм заглеждал боядисвани от тях коли и не мога да дам оценка на крайния продукт, но имат условия, които не се виждат често в БГ!!!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Звучи супер, но тая техника не боядисва сама, трябва си майстор да пипне... Никой ли няма впечатления от крайния продукт?zi_zi_top написа:Единият от приемчиците на авторепатурата ми е приятел и съм ходил при него, но не по мои щети. Общите впечатления са отлични. Имат супер модерна камера и бояджийска техника. Не съм заглеждал боядисвани от тях коли и не мога да дам оценка на крайния продукт, но имат условия, които не се виждат често в БГ!!!

- zi_zi_top
Не се втелявай много на тази тема. Нали знаеш, че "боя кола не кара" и колкото е по-лъскава, толкова повече привлича завистниците с пирон в ръка ... biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Ами по принцип съм "леееееко" перфекционист, и подобни "дребни" за някои хора неща ме изкарват от равновесиеzi_zi_top написа:Не се втелявай много на тази тема. Нали знаеш, че "боя кола не кара" и колкото е по-лъскава, толкова повече привлича завистниците с пирон в ръка ... biggrin.gif

Проблемът ми е, че имам разни драскотини по задния капак и бронята, които (според мен) не всички ще излязат с полиране/пастиране. Тъй като имам доста кофти опит с боядисване и бояджии с предишните ми автомобили, за 3-4 драскотини не ми се рискува с боядисване на новичката ми Королка, от което после да си скубя косите.
Та дилемата е дали да я дам и да страдам след това, или да си я оставя с тия драскотини (колкото от тях оцелеят след пастиране/полиране).
P.S. Поръчах си от ebay един оригинален (Toyota Canada) маркер (т.нар. Touch-up paint), който е с два върха - от едната страна е черна боя (209 Black Sand Pearl), а от другата страна е лак (Toyota Clear Coat).
Само дето по западните форуми чета доста противоречиви мнения за тия маркери (къде оригинални, къде не), но пък и не изключвам възможността недоволните просто да не са спазвали инструкцията за ползване...
- zi_zi_top
Преди години и аз така се ядосвах и си късах нервите за драскотини и вдлъбнатини, но с времето разбрах важната истина, че спокойствието и здравето са по важни от перфектния външен вид на автомобила. Да не говорим и за липсата на автомобил докато го "гримират".
Имах един случай, при който 1 седмица след боядисване ми надраха колата пак и тогава хем ме хвана яд, хем ми беше смешно.
Много по-бързо и лесно е да надраскаш колата, отколкото да я боядисаш. Състезанието с проклетниците е предварително загубено.
Радвай се на Королката и си я карай, като си вътре и караш капака не се вижда.
Имах един случай, при който 1 седмица след боядисване ми надраха колата пак и тогава хем ме хвана яд, хем ми беше смешно.
Много по-бързо и лесно е да надраскаш колата, отколкото да я боядисаш. Състезанието с проклетниците е предварително загубено.
Радвай се на Королката и си я карай, като си вътре и караш капака не се вижда.

евентуално палачорство от страна на майсторите няма да го коментирам, но да седиш една седмица без кола, заради някакви си драскотини...разбирам да живееш в Казанлък примерно, където следващата драскотина би я получил след месец-два поне, а с внимателно каране може и много повече, ама в София, където шанса е в минути...Creep написа:Та дилемата е дали да я дам и да страдам след това, или да си я оставя с тия драскотини (колкото от тях оцелеят след пастиране/полиране)...

п.п. всъщност разбирам те донякъде, и аз като взех колата от магазина много й треперех. докато не огънах вратите, седях 10 дни без кола, излязох от сервиза и на първото кръстовище един ми забърса боята до ламарина...е карах си така година и половина, изчаквайки по-голяма щета, ама накрая застрахователите ме принудиха да я оправя. пък и добре че е сива, а и варненската мръсотия прикрива всичко ахаха
п.п.п. zi_zi_top е много прав за здравето и спокойствието

Имам един въпрос относно боядисването - понеже на доста места е надраскана колата (много детайли) и всичките драскотини са заведени като щета,дали ще мога да си избера друг цвят да я пребоядисат (така или иначе освен тавана всичко има драскотини и май ще им е по-лесно и бързо цялостно да я пребоядисат)? след като един детайл струва 600лв,а аз имам поне 5 май на застрахователя ще му излезе по-евтино цялостното.. какво мислите по въпроса/някой знае ли за подобен случай? благодаря ви 

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Миналата седмица я откарах в ТМ АУТО - запад и съм много доволен как са я боядисали и колко бъзо стана . Обадих се по телефона и ми записаха ден и час кога да я откарам и казаха че за около 2 дни ще стане и стана. Единствено ми бяха изхабили течността за чистачките - имам миялки на фаровете които са закачени на бронята. Боядисваха ми предна броня 

Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
- zi_zi_top
На една колега миналата седмица там и боядисваха предна броня и капак, и сменяваха предното стъкло на Ленд Крузера и резултата е отличен!