Auris E15 2008 - къде са сензорите за автоматични фарове на ниво SOL ?
Auris E15 2008 - къде са сензорите за автоматични фарове на ниво SOL ?
Някой знае ли,къде са тези сензори за автоматични фарове на Avensis и Auris E15 2008.
Някой беше писал,че като се затъмнят биха светвали светлините винаги при палене,а на пролет се махат.
Веско беше с Auris, с черна капачка от Sprite.
Вижда ми се хитро и смятам да пробвам,но не мога да ги намеря.
Някой беше писал,че като се затъмнят биха светвали светлините винаги при палене,а на пролет се махат.
Веско беше с Auris, с черна капачка от Sprite.
Вижда ми се хитро и смятам да пробвам,но не мога да ги намеря.
Последно промяна от Akima на 01 Май 2016 12:53, променено общо 1 път.
В предната горна част на таблото,до долната част на стъклото ,вляво от решетката за обдухването му - малка лъскавочерна полусфера.Покриваш го с нещо и той си мисли ,че е тъмно и пуска фаровете при запалване(много добра идея,признах го колегата).Лостчето обаче -на auto.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
Много удобна екстра. 
Вече няколко месеца си карам така.
В ТМ Ауто искаха да ми слагат, някаво тиксо отвътре на капачето на датчика, което после трябва да ходя да ми махат.
Капачката от кинли(не от спрайт) е черна и става идеално за целта.
В преден пост бях сбъркал името на напитката, за което се извинявам.

В ТМ Ауто искаха да ми слагат, някаво тиксо отвътре на капачето на датчика, което после трябва да ходя да ми махат.
Ами с нищо не фиксирам.
Тя капачката е лека и не се мести.
За няколко месеца един два пъти ми се е налагало да я връщам на мястото и.
Ети и няколко снимки.
Тя капачката е лека и не се мести.
За няколко месеца един два пъти ми се е налагало да я връщам на мястото и.
Ети и няколко снимки.
- Прикачени файлове
-
- "добавката" отблизо
- Copy of IMAG0155.jpg (45.19 KiB) Преглеждано 5086 пъти
-
- датчика с капачката
- Copy of IMAG0152.jpg (58.58 KiB) Преглеждано 5086 пъти
-
- Пак датчика, по-близо
- Copy of IMAG0154.jpg (39.1 KiB) Преглеждано 5086 пъти
-
- Това е датчика
- Copy of IMAG0153.jpg (53.35 KiB) Преглеждано 5086 пъти
Последно промяна от nenko70 на 06 Яну 2010 17:29, променено общо 1 път.
Махнете тези капачки от там. Пробвах това,което казвате и не стана. Минавах покрай Тойота и спрях да ги питам. Това е сензор за климатика,за температурата. Сензора за фаровете не е там,спукаха ме от бъзик. Сензора е на стъклото зад огледалото и е заедно със сензора за чистачките. Може да стане, с лепенка отвън върху този сензор,но трябва да се изключат автоматичните чистачки,защото те ще се активират. Предлагат допълнително устройство,което се монтира в колата за 120 лв. Светва фаровете 6-8 секунди след палене на двигателя и угасват след изкл. от контакт + допълнителен бутон за изкл. в летен режим.nenko70 написа:Много удобна екстра.
Доколкото си спомням при Auris-a датчика за автоматичните фарове наистина е там,където е показан на снимките по-горе.При Avensis от 2003 до 2007 датчика за фаровете е до датчика за чистачките по средата на челното стъкло пред огледалото за обратно виждане.Така че няма смисъл от спорове.Автомобилите са доста различни и е нормално да не е решен въпроса по един и същ начин.При последния Avensis и някои Lexus-и датчика за фаровете отново е на таблото както при Auris.Устройството от ТМ Ауто струва 100 лв. и 1 час труд-60 лв. = 160 лв.Питам се обаче тооолкова ли е трудно просто да си пуснеш фаровете?И как се "забравя" нещо такова?На една кола видях брилянтно решение на въпроса-ламинирана бележка на арматурното табло с надпис: "Пусни светлините."....
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Хайде бе!kohinora написа:...Това е сензор за климатика,за температурата. Сензора за фаровете не е там,спукаха ме от бъзик. Сензора е на стъклото зад огледалото и е заедно със сензора за чистачките....
Аз от 5 месеца карам с покрит точно този датчик на Auris 2008 година.
Как е при Avensis, нито знам, нито ме е интересувало, нито съм казвал, че това става и за него.
Датчика за климатика е от дясната страна под стъклото. И не е за температурата в купето, а е инфрачервен за слънчевото греене.
Това, което съм снимал е 100% датчика за автоматичните фарове.Освен, че имам навика да чета документация, аз правя и емпирични изследвания.
Нееднократно съм пробвал, че като се махне капачката на светло и фаровете изгасват.Преди да си реша проблема сам естествено че ходих и питах в Toyota(на Цариграско шосе).
Там ме посъветваха да затъмня точно този датчик. А за така наречения "аксесоар", за каране на светлини през деня, ми казаха, че когато колата била с автоматични фарове нямало такъв.
Последно промяна от Akima на 01 Май 2016 12:57, променено общо 1 път.
Причина: Правопис.Форматиране.
И аз говоря за Аурис 10.2008г. Sol. Не се обиждай,ама пробвах това,което си направил и не става. Като сложа ръката си на черното поле отвън на нивото на предното огледало,се вкл. фаровете и чистачките. Вижда се "оченце" колкото 10 ст. Може ли да са толкова различни колите тогава. И на Авензиса е там. Цената на устройството за вкл. фарове в Пловдив е 120лв. с монтаж. И италиански парктроник преден+заден вързан като оригиналния /който също е итал.,но със щемпел на тойота/ за тахомата да изкл. при 15 или 30 км/ч. - цена 780лв. /оригиналния-1570лв/. Ще ги слагам тези глезотийки.
На Auris са две ,на Avensis една (сферите на таблото),но нашите са w/o Daytime Light,явно на стъклото на Auris има само реин сензор,докато на Avensis са съвместени.
Но въпросът е като се замърси стъклото защо не светват фаровете,освен това при нас има един тунинг с непрозрачно фолио от външната страна от 2.2 дизел и каза ,че не му светват при запалване даже и на автоматично,а това устройство за което говорите гаси при отваряне на вратата и включва при запалване(поне това което видях).
Но въпросът е като се замърси стъклото защо не светват фаровете,освен това при нас има един тунинг с непрозрачно фолио от външната страна от 2.2 дизел и каза ,че не му светват при запалване даже и на автоматично,а това устройство за което говорите гаси при отваряне на вратата и включва при запалване(поне това което видях).
Последно промяна от Akima на 01 Май 2016 12:58, променено общо 1 път.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007