Заключен Ярис. Помощ!

djidjodjanev

Заключен Ярис. Помощ!

Мнение от djidjodjanev » 10 Яну 2010 14:35

Здравейте,

Моля за съвет. Случая е следния единствения ключ (безконтактен) на колата е оставен вътре и колата се е заключила. (Другия ключ е в лизингодателя или нещо такова) Неделя е. Никой от предоставените телефони не отговаря поне за консултация дето се казва. Някой може ли да даде съвет какво може да се направи или все пак трябва да се чака понеделник.
Благодаря предварително!

петър

Мнение от петър » 10 Яну 2010 14:48

Има денонощни автоключари мисля че няма да имат проблем,в нета е пълно с такива обяви и София частност.
Успех.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 10 Яну 2010 16:25

а как се е заключила, след като ключа е вътре? аз съм го забравяла вътре, но като опитам да заключа не ще unsure.gif

djidjodjanev

Мнение от djidjodjanev » 10 Яну 2010 16:47

Ами точно там е проблема, че принципно не трябва да се заключи, а е станало. Колата не е моя а само търся помощ за позната. Тя не иска да ползва услуги на автоключар по причини донякъде ясни. Колата не е пред тях и ако някой дойде и каже че не може да отвори трябва да остане на пост докато се свърже с Тойота. Някой знае ли това ли е практиката -да се дава само един ключ на лизингови коли, а другия да стои в лизингодателя?

Благодаря!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Яну 2010 17:29

Практиката е такава - единия ключ е в лизингодателя...
При натискане на бутона не се ли отключва колата, щом ключа е вътре/наблизо?
Пробвай всички бутони (и на багажника)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 10 Яну 2010 17:50

ако не се отваря по никакъв начин, аз бих счупила някое стъкло и бих я отворила. щото ме предупредиха изрично, че ако ми откраднат колата и ключа не е в мен, няма да ми платят нищо. тоест ако я оставите тая вечер без надзор с ключ вътре, рискувате много
а и стъклото ще го плати застрахователя, нищо не губите хаха

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 10 Яну 2010 22:04

Бе щом емблемата е на капака....

jsp

Мнение от jsp » 12 Яну 2010 08:46

Колега,
ТМА поддържат денонощен телефон за спешна помощ който е мобилен и се обаждат принципно на него.
Не съм сигурен обаче дали това не е само за коли които са още в гаранция. В документите към колата са написали че това им е тяхната спешна помощ.
Аз съм се обаждал за въпрос и хората любезно ми отговориха, даже се зарадваха че колата е в движение и не се налага да правят нещо друго ...

По-късно мога да го постна тук номера при нужда, имам го записан в мобилния си телефон.

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 12 Яну 2010 09:36

djidjodjanev написа:Ами точно там е проблема, че принципно не трябва да се заключи, а е станало. Колата не е моя а само търся помощ за позната. Тя не иска да ползва услуги на автоключар по причини донякъде ясни. Колата не е пред тях и ако някой дойде и каже че не може да отвори трябва да остане на пост докато се свърже с Тойота. Някой знае ли това ли е практиката -да се дава само един ключ на лизингови коли, а другия да стои в лизингодателя?

Благодаря!
Електрически ли са задните стъкла,ако не са има решение.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Bandit9000

Мнение от Bandit9000 » 20 Яну 2010 00:26

Този ефект се постига, ако си бил вътре в колата и си си играл с копчетата вляво намиращи се на шофьорската врата, които заключват автомобила и съответно го отключват. Предполагам, че Вие сте натиснали бутона за заключване, оставили сте ключовете вътре, излезнали сте и автомобила се заключва автоматично.
Предполагам, че е станало по този начин, аз съм правил същия гаф с изключението, че ключа беше останал в джоба ми, но не реагираше по никакъв начин на автомобила. Единственото, което подейства е да извадя от чипа ключа за аварийно отваряне и да отворя колата ръчно.
В твоя случай е по лесно да звъннеш на някой ключар, който ще я отвори за около 50 лв, толкова им е тарифата доколкото си спомням :))
Никога нямаш втори шанс за първо впечатление !

Публикувай отговор