Toyota Corola 1600 Dual VVT-i Sol
Toyota Corola 1600 Dual VVT-i Sol
Колата е началото 2007 година на 20 000 км ниво Sol, на мой близък. Иска да ми я продаде. Интересувам се от този автомобил, заслужава ли си? Знам че вече се предлагат ново поколение моторетки с Valvematic, а този е от поколението Dual VVT-i. Въпроса ми е голяма ли е разликата между двете технологии и каква е близка до долната реална граница, на такъв екземпляр на тези километри седял в гараж, цена?
Във всеки звяр има поне какпка милост- в мен не - значи аз не съм звяр!
Re: Toyota Corola 1600 Dual VVT-i Sol
Преди месец си взех Аурис 2008 2.0 Sol , дръж се за изпълнението Sol. ако ще купуваш кола. Километрите малко-добре,гаранцията - отишла, около 16-17 хилки,макс. 20.StaKo написа:Колата е началото 2007 година на 20 000 км ниво Sol, на мой близък. Иска да ми я продаде. Интересувам се от този автомобил, заслужава ли си? Знам че вече се предлагат ново поколение моторетки с Valvematic, а този е от поколението Dual VVT-i. Въпроса ми е голяма ли е разликата между двете технологии и каква е близка до долната реална граница, на такъв екземпляр на тези километри седял в гараж, цена?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Колата си заслужава съвсем определено.
По отношение на цената - според правилата за определяне на цената на кола втора ръка е 75-80% от фактурната й стойност (още повече става въпрос за пазена и подържана кола на малко километри).
Цената й като нова е била 35-36 000 лв., следователно в този момент цената й е около 26 000 лв.
НО! по-важното е какво мисли за цената настоящия собственик, защото той дава изходната цена за пазарлъка (освен ако ти не си представител на НЗОК - те са единствения в света купувач, който определя цената laugh.gif ).
За мен това е идеалния автомобил и винаги си търся точно такива (запазен, с изтекла гаранция)! Успех и дано я спазариш на цена, която ще те кара да се чувстваш наистина доволен от хубавия автомобил!
По отношение на цената - според правилата за определяне на цената на кола втора ръка е 75-80% от фактурната й стойност (още повече става въпрос за пазена и подържана кола на малко километри).
Цената й като нова е била 35-36 000 лв., следователно в този момент цената й е около 26 000 лв.
НО! по-важното е какво мисли за цената настоящия собственик, защото той дава изходната цена за пазарлъка (освен ако ти не си представител на НЗОК - те са единствения в света купувач, който определя цената laugh.gif ).
За мен това е идеалния автомобил и винаги си търся точно такива (запазен, с изтекла гаранция)! Успех и дано я спазариш на цена, която ще те кара да се чувстваш наистина доволен от хубавия автомобил!
Последно промяна от zi_zi_top на 06 Яну 2010 00:16, променено общо 1 път.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
Сега прочетох, че ТМ Ауто удължават гаранцията на колите на 5 години или 160 000 км (което настъпи първо), така че мотива за изтекла гаранция отпада
.
Подозирам, че са спретнали този номер, защото много им намаля работата на сервиза и съответно приходите, а така 5 години ще те тупат като брашнен чувал за гаранционно обслужване!

Подозирам, че са спретнали този номер, защото много им намаля работата на сервиза и съответно приходите, а така 5 години ще те тупат като брашнен чувал за гаранционно обслужване!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
@ zi_zi TOP
колега, къде прочете тази информация? Струва ми се интересна. Мерак мие да видя дали се отнася със задна дата?
колега, къде прочете тази информация? Струва ми се интересна. Мерак мие да видя дали се отнася със задна дата?
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com
www.red-vertex.com
Къде го прочете това? На официалният им сайт не намирам нищо подобно - нито в секцията за новини, нито в офертите за нови автомобили...zi_zi_top написа:Сега прочетох, че ТМ Ауто удължават гаранцията на колите на 5 години или 160 000 км (което настъпи първо), така че мотива за изтекла гаранция отпада.
Edit: Колегата WingZero е постнал докато съм се чудил

Прави ми впечатление обаче, че никъде не се споменава изрично дали удължената гаранция е само за автомобили, закупени след 01.01.2010, или за всички гаранционни. Ако е второто, какво правят тези, на които гаранцията е изтекла (в края) на 2009?

kohinora написа:
Преди месец си взех Аурис 2008 2.0 Sol , дръж се за изпълнението Sol. ако ще купуваш кола. Километрите малко-добре,гаранцията - отишла, около 16-17 хилки,макс. 20.
Ако за тези километри и години се намират точно такива екземпляри по 17 хилки направо си заплювам 3 броя.

Интересува ме какво е окачването отпред и отзад на тази Корола, с рами (магарета) ли е или е вързано директно към купето? Освен това също не съм съвсем наясно с разликите Dual VVT-i и Valvematic
-
Малко е сложно за обяснение ,но грубо казано валвематика е също като дуал ввт-и управлява и смукателния и изпускателния ,но задава допълнителни гранници за максимален ход на смукателния с един соленоид управляван от допълнителен контролер закачен директно.Ако те вълнуват разлики ,то дуал ввт-и се събужда при по високи обороти,на характеристиките ще видиш ,че макс вър.момент е при 5200,докато при валвематика е по-долу като на нормален ввт-и, т.е дуал ввт-и е по-икономичен и иска по-високи,при валвематика това е решено с доп.електронно управление и допълнителна механика освен тази в кутиите на зъбчатките.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
- zi_zi_top
Твоя човек какви пари ти иска все пак?StaKo написа:Колата е началото 2007 година на 20 000 км ниво Sol, на мой близък....
Цената която иска за колата е 23 000 лв, което малко надминава очакванията ми и възможностите ми. От друга страна ако с очите си не знам как се кара е как се съхранява колата едва ли въобще ще се замисля, а и тоя я взе за 39 000 лв Sol с разни допълнителни глезотии като парктроник, секретни гайки за летите джанти, някаква супер аларма, стелки, корито за багажника и още не се сещам какво.zi_zi_top написа:Твоя човек какви пари ти иска все пак?StaKo написа:Колата е началото 2007 година на 20 000 км ниво Sol, на мой близък....