Въпрос за кола от Щатите

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Edmund

Въпрос за кола от Щатите

Мнение от Edmund » 19 Дек 2009 15:40

Здравейте, колеги.

Предварително се извинявам ако това не е правилното място за темата.

Имам възможност да си вкарам от щатите кола. Въпросът ми е как стоят нещата с части тука. Има ли разлика, с две думи, интересувам се дали си заслужава от тази гледна точка, щото по отношение на цената разликата за кола до 1-2 години на много малко километри е доста сериозна.
Повечето модели са с по-големи двигатели, по причина на по-евтиния петрол там, но има и малилитражки biggrin.gif по 1.8 или 2.0.
Хибрид също е възможен вариант.

Ще бъда благодарен за всякакви съвети или препоръки.

Благодаря предварително.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 01 Яну 2010 09:04

Еми ако ще си вкарваш кола не би трябвало да е проблем да си вкараш и части !

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 02 Яну 2010 13:12

само че до колкото съм чувал, частите ще ти идват малко по-скъпи. включително консумативи.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Яну 2010 19:57

За частите - не съм сигурен къде какво излиза:
Преди няколко години почти едновременно гръмнаха стабилизатора на алтернатор на АстраG и на Мазда6.
Обявените тук цени (към нея дата
Стабилизатор и изправител на АстраG - 450лв, алтернатор 1200лв
Мазда6 - 800/~1500лв...
Аз си взех стабилизатора за 450лв и в официалния сервиз ми го доставиха за 7 дни...
Колегата си поръча от щатите цял aftermarket нов алтернатор и с доставката му за 14 дни излезе 170$.....
Та на него му излезе по-евтино...
Споделял съм тук и за левашкия БОШ алтернатор на Авенсиса.
След няколко опита да си го поръчам от официалния сервиз за скромната сума от над 400лв само двигателчето (и изчакване 14 дни заради сгрешена доставка), си доставих сам цял вентилатор с перката, корпуса, куплунзите и т.н. от чужбина за скромната сума от 200$, от които 80$ беше куриера, за да ми дойде вентилатора за 3 дни...
Така-че какво да ти кажа - ако можеш да си доставиш автомобил, предполагам, че с частите ще ти е доста по-евтино и лесно отколкото от тук при тази ценова конюнктура...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Яну 2010 17:24

точно така,винаги от чужбина са в пъти по-евтини,с изключение на ментета.
освен това има доста модели,които в сащ и европа са напълно еднакви.ако разхода ти е важен и правиш много км на година виж сивик хибрид или приус, 1:1 са с тези в европа!провери първо дали си струва при актуалния курс на долара,мита и т.н. wink.gif

ps: в момента напр. в германия има супер оферти за нови автомобили,един пример: хонда акорд 2.0 автоматик елеганc за 18к,нормална цена 32к.почти 40% отстъпка,не знам от щатите какво ще излезе и дали си заслужава хамалогията.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 05 Яну 2010 19:50

няма място за чудене имаш ли възможнстта използвай я, частите са ти в пъти по-евтини в сръвнение с тези доставени от ТМ ауто за тойота от САЩ - лично ако искаш повече подробности ще ти пиша на ЛС....

Аз карам КАМРИ 07г. от САЩ и до този момент съм сменял доста неща по него защото и доста карам вероятно но частите даже си ги поръчвам и от

http://lombard.bg/

понякога и пак са супер евтини или пък имаш ли човек да ти ги прати то тогава няма база за сравнение даже и гуми с доставката до България излизат по евтини с 30-50%, това е големият парадокс в Бг, а за двигатела зависи ако караш с мощен двигател извънградско главно не е нещо по различно от другите коли с изключение на така разпространените ТДИ, пък вече и акциз няма така че само пари да си плащаш бензина и данъка ще ти трябват.

Публикувай отговор