Според вас дали да сваля ролката на климатика и да я огледам и повъртя на ръка или да чакам пак да се появи шума?

Не е хубаво да се отлага по принцип, макар, че ако шума го няма, трудно може да се диагностицира проблема. На мен преди две години ми се случи подобно нещо с един пасат 4-ка... появи се шум, наподобяващ описания от теб, но бях в движение и нямаше възможност да се отреагира в момента... и така както си карах се усети за момент много голямо затруднение на мотора и изведнъж спря да свири ролката, но и ремъка се скъса! После се оказа блокирала/затегнала ролка. Добре, че ремъците са два и скъсването на този на компресора на климатика не повлия на предвижването.max-2 написа:Снощи като се прибирах пред гаража чух свирене и засичане, тракане откъм двг., отворих капака и мисля, че е от ролката на пистовия ремък на климатика. Не се сетих да включа климатика и да видя дали ще промени. Днес, докато взема гедорето и дойда на работа шумът изчезна, все едно не е било. Страх ме е да карам така, защото може да е от ангренажа.
Според вас дали да сваля ролката на климатика и да я огледам и повъртя на ръка или да чакам пак да се появи шума?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта