тойота ярис-1.33 странно"цъкане"
тойота ярис-1.33 странно"цъкане"
привет колеги.от известно време а може и отпреди така да си е било дочувам странно цъкане откъм мотора.чува се тихо някъде отдясно имам чуство че някъде под жабката когато шофирам.тък-тък-тък-тък-все едно шевна машина biggrin.gif но е тихичко повечето не биха му обърнали внимание.интересно е че се появявя при набиране на колата и то когато достигне 2500-3000оборота без значение на коя предавка съм.преди тия обороти не цъка.шума изчезва и при отнемането на газта.някой има ли нещо навпредвид.дали е нещо нормално или......
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
със сигурност шума идва от нещо свързано с управлението на мотора защото се появява при определени обороти и то когато набирам.обаче при форсиране на място шум няма.дори се замислих дали не е възможно това да е причукващ аванс но пък няма как щото последно заредих омв-100.а най-интересното е че точно оттогава това "тък-тък-тък"ми направи впечатление.преди това или го е нямало или......не съм го чувал.странно.а преди това бях с еко 95плюс.ако е аванс то тогава е трябвало да чука много повече.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г