П.С:Става въпрос за Тойота Селика '88 2.0 (3С-ГЕ).
КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ ! Счупи ми се колицата
КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ ! Счупи ми се колицата
Миналата вечер ми пропадна педала на съеденителя и сега като го натисна за да сменя предавка и се връща ама къде с моя помощ,къде със закъснение сам си се връща и едвам влизат скоростите.Та въпросите ми са няколко:На първо място каква може да е причината за това от веднъж нивото на маслото в казанчето на съеденителя да падне до минимум от раз без да съм забелязал течове(помпата ли или е нещо др. и как да го определя)?А също понеже маслото е на минимум(малко тъпо)ама не знам какво масло трябва да сложа??

Toyota Celica 2.0 GTI 16V(4th Gen.)
Toyota Tercel 1.3 DX(AL11)
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 404 пъти
- Получена благодарност: 436 пъти
Маслото в казанчето е спирачна течност...
Системата е много проста - помпа до педала, свързана с казанчето, тръбичка и изпълнителен цилиндър до съединителя - на края на тръбичката....
Маслото все някъде е отишло, така-че огледай добре...
Навярно е помпа, но все пак не можеш да очакваш тук да направим 'диагностика по телефона'...
Системата е много проста - помпа до педала, свързана с казанчето, тръбичка и изпълнителен цилиндър до съединителя - на края на тръбичката....
Маслото все някъде е отишло, така-че огледай добре...
Навярно е помпа, но все пак не можеш да очакваш тук да направим 'диагностика по телефона'...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Zdravei kolega.
Za saedinitela se izpolzva spira4na te4nost. Kolkoto do problema, nai veroiatno ti e ili slave cylinder-a ili master cylinder-a. Ogledai za te4ove okolo dvata, neznam kade sa ti razpolojeni no moje da se naloji da vdigne6 kolata da ogleda6 hubavo. Uspeh
Za saedinitela se izpolzva spira4na te4nost. Kolkoto do problema, nai veroiatno ti e ili slave cylinder-a ili master cylinder-a. Ogledai za te4ove okolo dvata, neznam kade sa ti razpolojeni no moje da se naloji da vdigne6 kolata da ogleda6 hubavo. Uspeh
"If in doubt, flat out!" - Colin McRae, R.I.P. 1968-2007
Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting
Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Благодаря за отговорите колеги
В Неделя ще запрятам ръкавите , ако не вали де
А сега ми изниква др. тъп въпрос,а именно как мога да си проверя нивото на маслото на ск.кутия,по-точно къде се намира пробката откъдето се налива маслото при смяна??

Toyota Celica 2.0 GTI 16V(4th Gen.)
- Georgimitrovich
http://www.celicatech.com/imagearchive/ ... /CL/CL.htm
а за скоростите ако е като при ген.5 колкото и тъпо да звучи проверява се с пръста. Развиваш горната пробка и буркаш с пръста, нивото трябва да е до ръба напробката.
а за скоростите ако е като при ген.5 колкото и тъпо да звучи проверява се с пръста. Развиваш горната пробка и буркаш с пръста, нивото трябва да е до ръба напробката.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
- martod
Колега, това за което говориш през цялото време, не е долната помпа, а горната...Xeku написа:Ако ти е протекла долната помпа (тази при педала) е възможно течността да попива в мокета и затова да не виждаш следи от теч. Опипай с ръка тази област и нищо чудно да усетиш влагата.![]()
Продават се ремонтни комплекти за тези системи - буталце, пружини и гумички, не се налага да купуваш цяла помпа.
Долната се намира на другият край на тръбичката, която тръгва от горната помпа( на ск.кутия)...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....