резервна гума за ланд крузер 120

c

резервна гума за ланд крузер 120

Мнение от c » 01 Авг 2009 12:40

резервната гума в момента е на багажника отзад. След като няколко пъти опира тук - там при паркиране назад biggrin.gif режих да я сложа отдолу както при по-новите ланд крузери.
Някой дали го е правил това? Какво е захващането при тях? Може ли да поръчам някакъв кит или части с които да стане по-лесно цялата процедура?
имате ли представа колко би струвала вратата за багажника нова или втора употреба?

shoker

Мнение от shoker » 03 Авг 2009 10:58

Не си струва процедурата колега. Трябва да си приготвиш поне 5-6000лв за подбна интервенция. Един парктроник (или дори камера) дали няма да е по-удачно решение??

Аватар
polsun
Обратна връзка:

Мнение от polsun » 03 Авг 2009 18:43

Смяната на вратата не е удачен вариант. Понеже ако се спреш на това ти трябва също и ключалката (външната пластмасова част + вътрешната част), хромираната лайстна над номера, пласмасова облицовка която е по регистрационния номер, осветлението на номера, боядисване на новата врата, мисля че само в стъклото няма разлика. Съмнявам се също и да намериш втора употреба.
Най-добре е да си сложиш камера на задната броня а ако си с дисплей на таблото ще ти е и по евтино.
Toyota Celica '01 1.8 VVT-I
Изображение http://venci.bg http://lexus-bg.eu

Изображение

c

Мнение от c » 10 Авг 2009 07:53

имам камера, но въпреки това
парктроника е на бронята, а гумата стърчи още сигурно 30 или повече и той почти се обезсмисля :help:
освен това камерата не мога да я монтирам на номера както е оригиналната, защото гумата пречи, а е сложена долу и от там не се виждат габаритите на колата... изобщо назад е доста трудно

b_d

Мнение от b_d » 10 Авг 2009 08:11

1. Имаш ли къде да монтираш макарата?
2. Имаш ли отвор на бронята, за да отвиваш/навиваш макарата?
3. Съвместима макара може би може да се намери от 4runner.

c

Мнение от c » 10 Авг 2009 08:42

нищо нямам
дори нямам представа как е закрепена
щом има макара ohmy.gif ще бъде още по-сложно
все пак въпроса е да намеря вратата, другото боядисване и части предполагам няма да ми се опре
какъв е този отвор на бронята? някой може ли да снима ако не е проблем?

b_d

Мнение от b_d » 10 Авг 2009 09:18

Резервната гума се вдига, спуска и фискира с една макара, кояте се намира отдолу на колата. На бронята (или над бронята - не помня точно) има един отвор, през който със специално инструментче подобно на манивела (което се ползва и за крика) се отвива или завива макарата, което респективно сваля или вдига гумата.

Аз лично се замислям да си сложа един читав компресор и два спрея за лепене на гуми и да махна резервната гума тотално, но засега се колебая.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 10 Авг 2009 10:13

bad_dog написа:Резервната гума се вдига, спуска и фискира с една макара, кояте се намира отдолу на колата. На бронята (или над бронята - не помня точно) има един отвор, през който със специално инструментче подобно на манивела (което се ползва и за крика) се отвива или завива макарата, което респективно сваля или вдига гумата.

Аз лично се замислям да си сложа един читав компресор и два спрея за лепене на гуми и да махна резервната гума тотално, но засега се колебая.
Bad_dog, това което мислиш да правиш е доста рисковано.
Аз гръмнах гума с 130 км/ч и докато спра тя стана на парцал.
В този случай няма да ти помогне спреят.

b_d

Мнение от b_d » 10 Авг 2009 10:18

Кики,
сигурно си прав, но аз за последните 10 години съм пукал 7-8 пъти гума. При всеки от тези случаи съм можел да се предвижа - просто гумата е спадала бавно. Ясно е, че има риск, но съм склонен да го поема. Ако естествено стане гаф => пътна помощ :). Тази гума е огромна (моята е 265-60-16) и ме дразни много, а мястото искам да го ползвам за друго.

Аватар
polsun
Обратна връзка:

Мнение от polsun » 10 Авг 2009 21:19

c написа:нищо нямам
дори нямам представа как е закрепена
щом има макара ohmy.gif ще бъде още по-сложно
все пак въпроса е да намеря вратата, другото боядисване и части предполагам няма да ми се опре
какъв е този отвор на бронята? някой може ли да снима ако не е проблем?
Отвора не е в бронята а в багажника под мокета, дефакто в багажника ти стърчи глава на болт който се развива със камък като то гедоре само че в горната си част има ухо кадето пъхаш манивелата от крика, и по този начин развиваш макарата с веригата и гумата се с спуска на долу. При Корола Версо Lexus RX и LC V8 е по този начин с такъв механизъм.
Ще гледам да снимам утре и ще ти кача снимки да го видиш как е
Toyota Celica '01 1.8 VVT-I
Изображение http://venci.bg http://lexus-bg.eu

Изображение

c

Мнение от c » 12 Авг 2009 08:25

много благодаря
макар, че така като гледам изпълнението му клони към невъзможното :help:

а гумата си е голяма 265/65/17

c

Мнение от c » 16 Дек 2009 20:50

да съживя малко темата
намерих врата втора употреба, оборудвана със всичко. Вратата пасна идеално, беше си с буксата, нищо не се преправя, само се включва и всичко си работи - чистачки, осветление, заключване, пръскалки ...
Много съм доволен, само проблема с резервната гума остана. Ще търся макара и да видим как ще стане преправянето.

п.с. вратата ми е излишна и се продава. Всичко и е наред, има и кутия за резервната гума

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 16 Дек 2009 20:54

c написа:п.с. вратата ми е излишна и се продава. Всичко и е наред, има и кутия за резервната гума
Пусни си тема в купува-продава, но не забравяй актуални снимки, цена и тел. за връзка.

Успех.

Публикувай отговор