Ксенон за Авенсис 2

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
D4D

Ксенон за Авенсис 2

Мнение от D4D » 15 Дек 2009 09:20

Здравейте колеги,
Чета форума отдавна, дори успях да си монтирам темпомат по описанието дадено от един колега тук.

Затова реших да пусна нова тема за ъпгрейд на светлините на авенсис 2. Наясно съм, че после ще се ходи на реглаж на светлините, но искам с мотажа да се справя сам (т.е. с ваша помощ).

Поръчах си китайски ксенон:
Изображение
Взех Н7 - само за късите - ако всичко е наред после може да взема и за дългите и "мъгливите".

Когато купувах колата от ТМ ауто ми казаха че трябва нови фарове а не само крушки с кабели и баласти?!...

Та има ли някакви особености монтажа на ксенон за авенсисчо?
Трябва ли да пробия капачката на късите или има друг чалъм? Баластите в нишата на самия фар ли се слагат или да ги монтирам някъде другаде?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Дек 2009 09:58

Трябва да дупчиш капачките, няма друг начин да изкараш кабелите, а баластите можеш да ги турнеш където ти е най-удобно, само да стигат кабелите. На шофьорския фар дори най-лесно и бързо, може да сложиш баласта в кожуха на акумулатора. А дупката, която трябва да направиш, трябва да 23-25мм. Само си имай на ум, че капачките се затварят МНОГО шибано, а от пасажерската страна, АБС-а пречи прилично много :thumbsup:

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 15 Дек 2009 11:33

Да знам колко трудно се сваля и най-вече слага капачката, само ми се искаше да не ги дупча ама явно няма да стане.

А къде да ида за реглаж? От Плевен съм, ама всяка седмица съм в София.

А някой вижда ли разлика между халогенните фарове и ксеноновите за авенсиса (освен баласта):
ИзображениеДали кабелите са прекарани в самия фар - защото капачката не е дупчена?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Дек 2009 18:32

Дупчи, но прави сметка за уплътнение, защото после ще се изпотява.
Аз също сложих, но заспаха и не се наложи никакъв реглаж. wink.gif
Последно промяна от Kiki на 15 Дек 2009 18:34, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Дек 2009 18:33

Кабелите минават през фара, а отдолу има точно място за баласта, но трябва да свалиш фара. А и пасват малко баласти в заводската дупка. А разликата е, че крушките са им различни цоклите и захващането на крушките също е различно. Иначе всичко друго е еднакво happy.gif

Аватар
D4D

Мнение от D4D » 15 Дек 2009 20:08

Kiki написа:Дупчи, но прави сметка за уплътнение, защото после ще се изпотява.
Аз също сложих, но заспаха и не се наложи никакъв реглаж. wink.gif
То уплъттнения си има (виж снимката)
Сам ли ги монтира? някакъв съвет или нещо което да внимавам?
Свали ли фаровете или само капачките? Като гледам колата ти е като моята, само цвета е различен.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 16 Дек 2009 11:10

мен ми ги монтираха в сервиз, има смисъл от ксенона и свети доста по-добре, особено дългите! съветвам те да поръчваш и за тях:)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Публикувай отговор