Питане за автоматични скорости?
Питане за автоматични скорости?
Здравейте колеги!Относно въпроса:Около Нова година ще пътувам за Беклемето най-вероятно с Toyota Corolla Verso 1.8 автоматик.Колата съм я карал около 1000 км,но никога на сняг,а най-вероятно ще ми се наложи и понеже нямам никакъв опит с автоматик искам съвет как да я карам и има ли някакви особености с автоматика при заснежени пътища.Колата е със зимни гуми.Питам защото по принцип карам Авенсис от 2007 2.2 д4д който не е автоматик.Благодаря предварително.
основното е да не затъваш никъде, че номера с "полюшването" тука го няма. Затова вериги, лопата задължително. Иначе не е кой знае каква философия. На авенсиса има едно копче за сняг, при което колата тръгва от 2ра ( поне с такова впечатление съм). Ако нямаш такова по лекичко с газта-много лесно се превъртат гуми при потегляне. Просто не се усещаш и предницата се придърпва настрани ( кофти чувство особено ако сте кола до кола в задръстване ). За спускатето си знаеш, на скорост. На версото май е ММТ-там как е положението с това "да си на скорост" не знам, аз съм типтроник.
поздрави и безаварийно
поздрави и безаварийно

Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA