МАСЛО КОРОЛА 2.0 Д-4Д
МАСЛО КОРОЛА 2.0 Д-4Д
Предстои ми смяна на маслото, автомобила е КОРОЛА 2.0 Д-4Д, 2005 на 150 000 км. , какво масло да си купя и каква му е долу горе цената?
Интересува ме и цена на маслен филтър и каква марка да е?
Интересува ме и цена на маслен филтър и каква марка да е?
5в30 пълна синтетика около 20лв литъра
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Не съм фен на Николов, но в случая той ти дава точния съвет, като няма да сбъркаш и с 5W40 синтетично /ако обичаш по-високите обороти/. Изобщо не се подвеждай по приказките за повечето километри и по-гъстото масло, защото ще си създадеш куп неприятности.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 3 пъти
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
laugh.gifToyota forever написа:Момчета не си правете компромиси с маслото само качествени и никакви минерални масла на тези двигатели. Японеца ги е правил с много малки допуски и доста точно затова само хубави масла. Ако искате да си карате колите дълго и безпроблемно НИКАКВИ МИНЕРАЛНИ това е най скапаното масло.

ZZ - кое по-точно ще си строша с това МЕГА гъсто 10в40 ?!?!??!?!?

-
Ако се поинтересувш повече какво значение има маслото за мотора ти няма да ми задаваш такива въпроси а по точно смърта на мотора е студеня старт тогава износването е най голямо. И колкото първата цифра ти е по малка на вискозитета това означава че осигурява по добро смазване на ниска температура. 10W го дават подходящо до -10 градуса така че преди зима не бих се скъпил за разлика от 3-4 лв. на литър за подброто за колата си.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
laugh.gif laugh.gif laugh.gif Само дето истински хубавите масла оставят маслен филм, за да предпази точно от това нещо, но ........ заеби тия дреболийки - карай с 0в50 тогава - супер издръжливо масло на топло и на студено.... Ае хора, помислете логично, не вярвайте сляпо на тъпите реклами.... А и от бензин до дизел, разликата е огромнааа..... И кола с турбо и без.... Та те такива дреболий трошат коли, щото има хабиджий, дет говорят глупости от реклами на кафе-рейсъри laugh.gifToyota forever написа:Ако се поинтересувш повече какво значение има маслото за мотора ти няма да ми задаваш такива въпроси а по точно смърта на мотора е студеня старт тогава износването е най голямо. И колкото първата цифра ти е по малка на вискозитета това означава че осигурява по добро смазване на ниска температура. 10W го дават подходящо до -10 градуса така че преди зима не бих се скъпил за разлика от 3-4 лв. на литър за подброто за колата си.
-
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Понеже темата се сбози и колегата ще получи световъртеж и пълно объркване го съветвам да прочете в ръководството за експлоатация препоръчвания тип масло/5W30/ и да спре да чете по-нататък тази тема... 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.