харч на масло
харч на масло
може ли някой да каже до колко може да се смята за нормален харча на масло на Тойота авенсис 98 2.0 TDI,и откъде нататък трябва да смятаме че има проблем
- martod
Re: харч на масло
При дизелите, заводски заложеният разход на масло е 1- 2 % спрямо разхода на гориво...gushkata написа:може ли някой да каже до колко може да се смята за нормален харча на масло на Тойота авенсис 98 2.0 TDI,и откъде нататък трябва да смятаме че има проблем
Можеш и сам да си го сметнеш вече...

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Re: харч на масло
това е наи правилния отговор щото 10000 дали си ги карал на първа или на 5 е много относително спямо километритеmartod написа:При дизелите, заводски заложеният разход на масло е 1- 2 % спрямо разхода на гориво...gushkata написа:може ли някой да каже до колко може да се смята за нормален харча на масло на Тойота авенсис 98 2.0 TDI,и откъде нататък трябва да смятаме че има проблем
Можеш и сам да си го сметнеш вече...
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Убеден ли си че това което си забелязал е реално. В смисъл, всеки път ли правиш проверката на един и същ терен, (би било добре да е нивелиран). Колко време след като спреш двигателя отчиташ, (по принцип трябва да се гледа 5 минути след загасяне на ДВГ).
Струва ми се възможно - особено ако двигателя е с турбо, да започне да гори масло след определен пробег, когато маслото загуби част от първоначалните си качества (най-вече вискозитета), но предполагам че малко двигатели се държат по този начин...
Иначе - разход на 1л масло за 10 000 км е съвсем нормален. Друг е въпроса че при мен Каринката не го пипа изобщо - 10W40, бях с Мобил, сега съм с ЕССО, ама все тая - не го яде, предишната ми кола - Пежо 405ТД - беше по същия начин - нивото почти не мърдаше от смяна до смяна и не доливах. Във връзка с това държа да кажа, че съм кротък шЕфьор и карам така че двигателя рядко стига 3500 оборота/мин (още по-рядко - 4000) и не се задържа много там
...може и заради това да не ми горят масло колите...
Струва ми се възможно - особено ако двигателя е с турбо, да започне да гори масло след определен пробег, когато маслото загуби част от първоначалните си качества (най-вече вискозитета), но предполагам че малко двигатели се държат по този начин...
Иначе - разход на 1л масло за 10 000 км е съвсем нормален. Друг е въпроса че при мен Каринката не го пипа изобщо - 10W40, бях с Мобил, сега съм с ЕССО, ама все тая - не го яде, предишната ми кола - Пежо 405ТД - беше по същия начин - нивото почти не мърдаше от смяна до смяна и не доливах. Във връзка с това държа да кажа, че съм кротък шЕфьор и карам така че двигателя рядко стига 3500 оборота/мин (още по-рядко - 4000) и не се задържа много там

- slowtraveler
Kolata ia proveriavam za nivoto na maslo v garaja na raven teren sled 30 min na izgasiane na dvigatelia . Glavno ia karam izvyn grada i v pove4eto slu4ai postoino poddyrjam okolo 3000 oborota 100 km/h i imam 4uvstvoto 4e masloto izveriasva sled 4000 km neviarvam da imam niakayv problem . Karam s maslo 5w40 Castroll Magnetic dvigateliat e benzinaov 1,6
- slowtraveler
Може различната форма на картера да даде такъв ефект:
ако в горната част на щеката например 150гр да са 1мм, то при скосяване на картера в долната част може щеката да отчита 50гр/1мм.
ако в горната част на щеката например 150гр да са 1мм, то при скосяване на картера в долната част може щеката да отчита 50гр/1мм.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008