Ква е таз Раздатка
- LordDigital
- СупраДжия
Ква е таз Раздатка
Мнение от LordDigital » 17 Фев 2006 10:01
На мене ми прилича на 100% механичен диференциал.
Аре Алтезов сложи снимки да го мислим:)
Аре Алтезов сложи снимки да го мислим:)

LordDigital
ALTEZZA
ALTEZZA
ALTEZZA
-
del_sol_fen
Мнение от ALTEZZA » 17 Фев 2006 21:39
от Subaru е. ето какво намерих, мисля че става въпрос за същата трансмисия:
Variable Torque Distribution (VTD): VTD All-Wheel Drive utilizes an electronically controlled variable transfer clutch in conjunction with a planetary-type center differential. Torque distribution is normally configured at a performance-oriented rear-wheel-biased 45/55-split front-to-rear. Utilizing Vehicle Dynamics Control (VDC) sensors, VTD All-Wheel Drive evaluates road conditions by continually estimating surface friction and adjusts torque distribution accordingly front-to-rear for optimum traction.
->
ALTEZZA
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 17 Фев 2006 23:21
VTD All-Wheel Drive evaluates road conditions by continually estimating surface friction and adjusts torque distribution accordingly front-to-rear for optimum traction.
И аз го знам че е така ,НО при този разрез това е невъзмоцно - защото и изцяло механично и неможе да бъде контролирано ,просто работи на някакъв мехничен принцип (явно) ,въпроса е какъв е тои.
Интересно ми е Бат Ник кво ша каже по въпроса довечера:
http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl ... apsed&sb=5
И аз го знам че е така ,НО при този разрез това е невъзмоцно - защото и изцяло механично и неможе да бъде контролирано ,просто работи на някакъв мехничен принцип (явно) ,въпроса е какъв е тои.
Интересно ми е Бат Ник кво ша каже по въпроса довечера:
http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl ... apsed&sb=5

LordDigital
- juri_galev
Мнение от juri_galev » 17 Фев 2006 23:56
Боже зарърших преди две години техникум по транспорт обаче най странното е че когата казвах на учителя че от Ваз 2101 скоростна кутия има голяма разлика с другите марки автомобили той секи път ми пишеше двойка и ми казваше те всички са еднакви няма какво да сбъркаш (сега дали не го псувам какво ме научи той
)Гледам като цигане златна верижка

juri_galev
Мнение от punkara » 18 Фев 2006 06:08
Lorde, abe zagledai se gore pri kambanata ima edno neshto kato starter, naznam dali tova e startera ili el. pompa koyato upravlyava masloto, shtot ima i dve trubi deto vlizat vutre! toest kakvito i funkcii da stavat vutre te sa (podobno na avtomatichnite skorostni kutii) s hidravlichna sila.
a v edna kutiya kakvoto i da stava, to shte da e mahanichno! tuk si prav!
men nai me kefi che e chista i blesti...
no kato cyalo tova chudo mi zvuchi prosto kato shampoanite 2 in 1... skorostna kutiya i LSD zaedno! 
a v edna kutiya kakvoto i da stava, to shte da e mahanichno! tuk si prav!

men nai me kefi che e chista i blesti...

punkara
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 18 Фев 2006 10:13
A tez markuchi vsysnost izlizat ot torque covertera ,opticna zabluda e che vlizat vyv startera ,prosto sa nasocheni naprede za da se vyrzat kym tqh markuchi za ohlazdane na ATF.punkara написа:Lorde, abe zagledai se gore pri kambanata ima edno neshto kato starter, naznam dali tova e startera ili el. pompa koyato upravlyava masloto, shtot ima i dve trubi deto vlizat vutre! toest kakvito i funkcii da stavat vutre te sa (podobno na avtomatichnite skorostni kutii) s hidravlichna sila.
a v edna kutiya kakvoto i da stava, to shte da e mahanichno! tuk si prav!![]()
men nai me kefi che e chista i blesti...no kato cyalo tova chudo mi zvuchi prosto kato shampoanite 2 in 1... skorostna kutiya i LSD zaedno!
Голема е мистерия ,при все че 100% не е сложно. Според БатНик всичкото което е разрязано на таз снимка (от ляво на тръбите) излиза да е extention housing-а ,което ша рече че ТРЯБВА да има някакво влияние върху централниа диференциал ,ма как и какво ОДИ го разгадай...

LordDigital
punkara
-
Мнение от agent dust » 18 Фев 2006 22:59
ми на мен ми прилича на скоростна кутия с механично LSD(централен диф) - поне виждам пластините на дифа. от останалата каша от зъбчатки бъкел не разбирам
status: за БАН
agent dust
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru