Намерих си фактурите. БассМан е прав. Не е било 0W40, а 0W60.Bass_Man написа:Чак сега го видях ! 99-та година 0W-40 ??? Да не е било 0W-30 ? Щото все си мисля , че 0W-40 излезе на пазара масово някъде 2005-та - 2006-та ?Vesko написа: ТА в далечната 1999г. предлагаха да си избереш какво масло да ползват при обслужване.. 0W40 беше единият вариянт. biggrin.gif Другият не го помня.
Разход на масло - признайте си!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Последно промяна от Vesko на 01 Окт 2009 08:25, променено общо 1 път.
-
- Получена благодарност: 1 път
Вече 3500 км и няма отклонение - 2-3 мм над максимума (така я взех нова от ТМ). Продължавам с "галенето" на двигателя. Рядко надхвърлям и дори достигам 3000 об/мин.scorpion написа:Колеги !
Прочитайки отзивите по тази тема, човек насочил се към марката Тойота по-скоро би се отказал от покупката или съжалил за избора си за този автомобил.
...
Ще следя внимателно разхода на моя автомобил, макар че за тези 1500 км няма видимо отклонение от нормата (3 мм над горна граница както е взета от ТМ АУТО) но засега въобще не натоварвам двигателя. Рядко и то само при ускорение да достигна 3000 об/мин. Иначе в диапазона 1200-2000 оборота.
Не е по темата но все пак: наистина има някакъв проблем със скоростите но допускам, че е от маслото. Когато не е загряла колата (вкл.скоротстите) превключването от 1-ва на 2-ра е малко затруднено (не хъркат скоростите но се усеща превключването на лоста). Интересно, че с междинен съединител, т.е съедините изключвам 1-ва, отпускам съединител, натискам съедините и включвам 2-ра скороста влиза меко и без проблем. При загряла вече кола този проблем изчезва. Дали не е от маслото ? Или да я запиша все пак за преглед ?
-
Първоначално мислех да му сложа от "оригиналното" масло на Тойота... ама след нещата , които прочетох тук се отказах тотално и може да истествам т'ва което ти си вземал. Благодаря за отоговора.Corrola_E11 написа:моето двигател е 86 добитъка и не е като твоя от модерните. ма не пречи да му сипеш да го пробвашpecatas написа:Колега, кажи моля те с кой двг си, че ако е като моя да бягам до магазинаCorrola_E11 написа:Midland 5W50 - 210 000km. Ne go bara

Toyota Corolla, 1.4 vvt-i, 2000
- esox hunter
Привет,
Да се включа и аз по темата с маслата
От няколко месеца карам една Корола 97 г. 1,8i с двигател 7AFE на около 184 000 км (според сервиза реални с оглед износване и овехтяване).
Преди да я подкарам и сменихме масла - филтри и пр. По препоръка от сервиза и сипаха масло 10W40 марката Mobil Super 2000 (полусинтетика).
Ta така вече и навъртях към 2800 км и онзи ден погледнах маслото беше малко (1-2мм) над долна граница L на щеката. Това което прочетох е че поемала при смяна с филтъра около 3,8 л масло. Предполагам че е толкова, защото в тубичката имаше останало около 200-250 мл. масло. Днес го досипах и се качи нивото близо до (1-2 мм) малко под средата м/у двте деления (L-F). Съдейки по това си мисля, че за да достигне до горно деление вероятно трябва още толкова милилитри.
Няма видими течове от масло по двигателя и под него. Двигателя работи отлично, тихо и ритмично. Аз лично като го слушам не усещам нищо обезпокоително.
1. Въпроса ми е може ли да се счита за нормален този разход (500 мл. за 2800км) с оглед километрите, годинките на колата и типа масло?
2. Мога ли да доливам с Mobil SUPER S 10W40 (предполагам, че да но да попитам)
3. При следваща смяна на маслото евентуална смяна с друг тип или марка масло дали ще снижи този харч.
Да се включа и аз по темата с маслата

От няколко месеца карам една Корола 97 г. 1,8i с двигател 7AFE на около 184 000 км (според сервиза реални с оглед износване и овехтяване).
Преди да я подкарам и сменихме масла - филтри и пр. По препоръка от сервиза и сипаха масло 10W40 марката Mobil Super 2000 (полусинтетика).
Ta така вече и навъртях към 2800 км и онзи ден погледнах маслото беше малко (1-2мм) над долна граница L на щеката. Това което прочетох е че поемала при смяна с филтъра около 3,8 л масло. Предполагам че е толкова, защото в тубичката имаше останало около 200-250 мл. масло. Днес го досипах и се качи нивото близо до (1-2 мм) малко под средата м/у двте деления (L-F). Съдейки по това си мисля, че за да достигне до горно деление вероятно трябва още толкова милилитри.
Няма видими течове от масло по двигателя и под него. Двигателя работи отлично, тихо и ритмично. Аз лично като го слушам не усещам нищо обезпокоително.
1. Въпроса ми е може ли да се счита за нормален този разход (500 мл. за 2800км) с оглед километрите, годинките на колата и типа масло?
2. Мога ли да доливам с Mobil SUPER S 10W40 (предполагам, че да но да попитам)
3. При следваща смяна на маслото евентуална смяна с друг тип или марка масло дали ще снижи този харч.
По-принцип не е нормален, но не е и кой знае какъв разход на масло. Най-вероятно си за гумички, но ако не те притеснява сипвай масълце и си свиркай.А може и самия двигател да не харесва това масло, имах проблеми преди време с 10W40 на Castrol, много го папаше реното на майка ми. Минах на Мотул и вместо 2 литра на 10000 почнах да сипвам по 1 

- esox hunter
Ми не знам още дали трябва да се притеснявамxtreme написа:По-принцип не е нормален, но не е и кой знае какъв разход на масло. Най-вероятно си за гумички, но ако не те притеснява сипвай масълце и си свиркай.А може и самия двигател да не харесва това масло, имах проблеми преди време с 10W40 на Castrol, много го папаше реното на майка ми. Минах на Мотул и вместо 2 литра на 10000 почнах да сипвам по 1

Пропуснах да спомена погоре, че колата я карах основно на дълъг път, на градско доста по-малко,... ако има това някакво значение (четох погоре, че май има)

- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
- esox hunter
Колеги малко да UP-на темата
Искаше ми се ако може накой да даде компетентно становище и по въпросите ми 2 и 3 погоре
. Малка поправка оказа се че са 3100км и около 500 мл. разход за тях до сега.
Искаше ми се ако може накой да даде компетентно становище и по въпросите ми 2 и 3 погоре
Е и по въпрос 1 (за разхода), ще съм благодарен, ако някой още изкаже мнениеesox hunter написа: 2. Мога ли да доливам с Mobil SUPER S 10W40 (предполагам, че да но да попитам)

- CutmasterCFS