Помощ за дом за сираци 2008/2009

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
diver

Мнение от diver » 30 Дек 2008 09:54

rudolf написа:-- аз съм мъж,ако сте развили някакви майчини чувства-свиркайте laugh.gif
Ти си грозен а ние с Фидко сме естети..... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 30 Дек 2008 13:47

diver написа:
rudolf написа:-- аз съм мъж,ако сте развили някакви майчини чувства-свиркайте laugh.gif
Ти си грозен а ние с Фидко сме естети..... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
па стойте си неоплодени кат сте естети biggrin.gif

...ае да не правим много оффтопик

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Дек 2008 15:19

лигльоФци biggrin.gif

снощи нямах сили да пиша, ще ме извинявате
та, директорката на дома - госпожа Минкова, ни направи много добро впечатление. личи си, че е човек, който си разбира от работата, и най-вече я обича. грижа я е за децата. бъбрихме два часа и половина, разправя ни за живота в дома /и в домовете като цяло/, случки с децата /във връзка с това, че хората все още ги е страх от "различните", особено ако са с подобни увреждания/, за проектите, които движат в момента...по едно време споменахме и роднините на Масларова laugh.gif накрая ни заведе в една къщичка отстрани, където живееха 5 деца, навършили 18 години /те вече не са деца де rolleyes.gif /. там ги учат да се грижат сами за себе си - пране, готвене, чистене, сами решават какво и колко им трябва за храна и ходят на магазина да пазарят, тоест трябва сами да си водят домакинството, както правим всички ние. мисля две години каза могат да живеят там. бяха се облякли с едни готини суитчъри, новички от някакво дарение, чистички, спретнати...и къщата беше страхотно направена, просторна /като знам в какви квартири съм живяла, тва ми се стори като дворец laugh.gif /. намират им и работа за след това. едното момче мечтаело да стане готвач, бяха го уредили в някакъв ресторант в Елена. лошото е, че в тия домове доскоро образованието било на ниво детска градина. сега някой ходят на училище, ама за другите малко късно. в тая къща имаш един Веско, егати пича laugh.gif искал да се занимава с политика, пръв приятел с кмета, звъни му по телефона ден през ден да пият кафе, прическата направена, с едни опасни очила, абе страшен. контактен, пич отвсякъде, ама...не може да чете и пише dry.gif не знам, много ни е сбъркана държавата, и всички ние страдаме от това, пък в същото време нищо и не правим...странно племе сме
както и да е. за мен лично парите ни не отиват на вятъра. снимки обаче не можахме да направим, трябвало специално разрешение. родителите се сърдели като им снимали децата, спекулирали с тях...и май са си прави, поне в голяма част от случаите. та така, за съжаление ше трябва да разочароваме ранърсите sad.gif

про ако се сеща още нещо, да допълва, в мойта глава от толкоз инфо стана каша rolleyes.gif

diver

Мнение от diver » 30 Дек 2008 15:28

desSs написа:...н през ден да пият кафе, прическата направена, с едни опасни очила, абе страшен. контактен, пич отвсякъде, ама...не може да чете и пише
тамън си е за парламента....
Изображение

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 30 Дек 2008 16:30

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: за всичко сторено.
дес ти си :angel13:
радвам се че съм тойотаджия
Toyota Avensis 2001god. D4D
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 30 Дек 2008 19:55

Тъй как е тръгнало, да си отворим фен-клуб "Дессс"....Някой с идеи за стикери?!?! biggrin.gif

diver

Мнение от diver » 30 Дек 2008 20:06

Fido Dido написа:Тъй как е тръгнало, да си отворим фен-клуб "Дессс"....Някой с идеи за стикери?!?! biggrin.gif
Имам ама са +18
Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Дек 2008 23:20

еее де, Петър направи не по-малко, а и всички вие всъщност - рудолф поде инициативата, всеки от вас помогна с колкото може, а ние с про довършихме останалото smile.gif

proscrip

Мнение от proscrip » 31 Дек 2008 01:43

Навремето са решили да направят домовете - ако може по-далеч от хората, защото явно първата реакция е на страх и някакво притеснение от тези деца-мъже-жени, а те са си деца и такива си остават, имат мечти, имат цели - а някой отдавна сме забравили мечтите....

Аз, лично сред тези, с които се запознахме се почуствах по на място отколкото между лицемерните усмивки и снобарщина на "нормалните"...

Директорката е много развъртяна жена, с една от възпитателките се запознахме - също изглеждаше много свястна - мястото е чудно, домът е ремонтиран и бе доста топло вътре, някак си и ние не посмяхме да се видим с повечето деца и си махахме през прозорците, милите бяха толкова щастливи. Работата в дома е много и тежка - не съдя по думите на директорката, като погледне човек всичко наоколо му става ясно - всички домове получават една субсидия, еднакви възможности за проекти - но явно не навсякъде са толкова съвестни си си обичат така работата..

Дано да имат нови и все по-щури мечти в главиците децата, да имат шанс да изживеят живота си и да са щастливи, едното от тях няма да може - детето е със силно напреднала атрофия на мозъка и не му остава още много, надявам се да вижда само своите осъществени мечти и света, в който е, да е прекрасен.

Не съм съгласен с твърденията, че се интересуват главно от това какво и кога ще ядат, след като ревнуват и ги вълнуват чувства и емоции - може би техният свят е по-спокоен и добър и благодаря на тези, които са направили повечето домове така далеч от нас, за да не можем да ги покварим и дамгосаме с черните си души.

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 31 Дек 2008 11:32

Про, думите ти са толкова на място, макар да ме натъжиха много. Да си част от катъв проект е много благородно, но явно положението в България няма да се оправи скоро. Една шепа хора успяха да зарадват деца с може би най-чистото съзнание в тази държава, а колко ли деца ще бъдат щастливи, ако съзнанието на 'заможните' българи се промени.
За Великден можем да направим отново една кампания, но този път ще участваме повече хора в приготовления и покупки, за да не пада всичко на твоите рамене и на Дес.
Свалям ви шапка!!
Toyota Avensis 2001god. D4D
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 03 Яну 2009 22:55

И аз мисля, че трябва да се гордеем с това, което направихме! Благодарности и на тези, които се лишиха от част от свободното си време за осъществяването на това изключително благородно дело! smile.gif

Аватар
toyoda_nippon
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от toyoda_nippon » 04 Яну 2009 13:02

Най-много ще се радвам, ако стореното добро зарази и други и следващия път сме 3-4 пъти повече. Поздрави на всички и благодарност на тези,които хвърлиха най-много сили! :thumbright:

proscrip

Мнение от proscrip » 23 Ное 2009 13:16

Декември чука на вратата, то криза уж, ама по 20-30 лв все може пак да отделим! Айде, че каквито сме бързи....

Някой модератор, ако обича, да пусне нова важна тема за тази година 2009-2010 г. Мерси

Публикувай отговор