лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци
лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци
привет колеги.намислил съм да сменям стоковите стоманени джанти с лети.досега съм карал коли и със стоманени и с лети дж.но освен външната фаца незнам дали имат някаква друга привилегия
.като недостатък някои казват че се пукали и огъвали но....при мен не се е случвало.а между другото цолажа ще е пак 15 гумите ще са пак оригиналните 185/60/15.та мисълта ми е струва ли си да инвистирам пари?

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
http://www.avtogumi.com/bg/wheels/wheel ... rand&p2=10 между другото.......това е избора ми.според вас ще паснат ли на ярето или??????всмисъл....ще стоят ли добре???пробвах с онлайн симулатор на джанти..ама...то докато не ги сложиш...неможе да разбереш biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: лети алуминиеви джанти-предимства и недостатъци
На кой му пука каква им е външната фаца ...sacho7803 написа:но освен външната фаца незнам дали имат някаква друга привилегия
Основната привилегия, е че добра лята джанта е доста по-лека от съответната по размер желязна ...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Реално лятите джанти нисък клас нямат сериозна разлика в теглото сравнени със стоманените...
На времето карах зимата със стоманени, а лятото - с лети....
Откакто преминах само на лети джанти се родих (за разлика от колегата style).
За стоманените - слагане на тасове, проблем с чистенето на лед/сняг и т.н. Докато при алуминиевите нямам никакъв проблем...
На времето карах зимата със стоманени, а лятото - с лети....
Откакто преминах само на лети джанти се родих (за разлика от колегата style).
За стоманените - слагане на тасове, проблем с чистенето на лед/сняг и т.н. Докато при алуминиевите нямам никакъв проблем...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
защо???аз ще си остана със същите гуми.сега на стоковите сложих зимни галоши и се замислям ако тряяяя по 2 пъти в годината да ходя да ги преобуват .........бати и филма.не ми се занимава с тъпите гумаджии.аз и затова си купих нова кола щото ми писна да се занимавам и с тъпите сервизиstyle написа:Не си купувай, аз си купих 4 джанти с гуми 16ки и наистина много отварят колата, но ако можех да върна времето нямаше да го направя...

много си прав да ти кажа.и аз незнам в кой момент ще ми писни и ще я махна ама....то тъй или иначе набутвация още едни 700лв........нищо.но ако ша минавам на 16-ки----то гогава 2000ми тряяят.не става.абе навит съм ама......ша видим...точно тия ме кефят мнооого и май-май ша изгоря biggrin.gifstyle написа:Според мен трудно 15-ки биха стояли добре...
Имам предвид, че един модел джанта би стоял много по-добре в размер 16-ка, отколкото 15...
Аз съм доволен, но не си заслужаваха парите, предвид това, че мисля скоро да продавам колата ...
ХАХХАХА ,това бяха и мойте мисли преди да отворя темата .Явно тук визията е важна ........ щом и цвета е от значение laugh.gif laugh.gif laugh.gifMX5 написа:На кой му пука каква им е външната фаца ...sacho7803 написа:но освен външната фаца незнам дали имат някаква друга привилегия
Основната привилегия, е че добра лята джанта е доста по-лека от съответната по размер желязна ...
Аз от опит мога да ви каза златните джанти са ми някак най-бързи laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Разбира се, че е важна!Troshko написа: визията е важна ........ щом и цвета е от значение
Да си виждал скъпа кола да се продава с железни джанти?

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Всичко е пожелание на клиента ,а тези джанти на скъпите коли да не мислиш ,че са ти подаръкKiki написа:Разбира се, че е важна!Troshko написа: визията е важна ........ щом и цвета е от значение
Да си виждал скъпа кола да се продава с железни джанти?