Авенсис изход за субуфер?
Авенсис изход за субуфер?
Здравейте,понеже не можах да намеря това което ме интересува в нет-а опирам пак до вас
и вашият опит.Въпросът ми е-мога ли да си сложа усилвател и бас в колата и да ги включа в оригиналното СД?Колата е авенсис 2004 комби.Тези снимки намерих в гоогле.Благодаря!

- Прикачени файлове
-
- dscf2121e.jpg (132.28 KiB) Преглеждано 3243 пъти
-
- dscf2120.jpg (86.38 KiB) Преглеждано 3243 пъти
-
- dscf2119p.jpg (152.98 KiB) Преглеждано 3243 пъти
-
- dscf2112f.jpg (146.8 KiB) Преглеждано 3243 пъти
Единствения начин за вързване на суб и въобще на усилвател е под високо ниво. Сигнал за усилвателя се взима от колоните, тъй като оригиналното СД няма чинчове. Според мен направо смени СД-то, щото е невероятен боклук, с него никога няма да постигнеш някакво качество, вземи си един 2 DIN плеър и не се занимавай с тоя.
Съгласен съм с теб kopeldakа, но в момента финансите не ми го позволяват(не искам да купувам някакъв 2din player колкото да закрепя положението).Вече 2 от "бас" колоните на предните врати са заминали и съм ги изключил,а имам огромното желание да имам поне нормална музика.Знам,че разбираш от музика и искам да те попитам смяташ ли,че по този начин на свързване ще стане и има ли друг вариант(без да сменям сд)Мерси!
Здрасти аз имах подобен проблем но си го реших бързо, моят авенс е 2002 година с оригинална музика , имам един приател той се занимава с електроника и му свалих цялото радио, той го разглоби и ми изведе нискочестотен сигнал от вътре на четирите канала . Направи го с кабелчета накрая с чинчове които вързах директно към усилвателя и сега работи перфектно, за услугата ми взе 25-30 лв.
сега съм с усилвател Blaupunkt 4 канален но ползвам в момента само 2 канала на бридж за тубата, след време мисля да си взема и 2 големи говорителя за да ползвам и другите 2 канала.
сега съм с усилвател Blaupunkt 4 канален но ползвам в момента само 2 канала на бридж за тубата, след време мисля да си взема и 2 големи говорителя за да ползвам и другите 2 канала.
koko89 написа:А каква е тази кутийка?И от къде мога да я купя?Съжелявам,но не разбирам от музика.
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Големи мъки в тази тема и не дотам добри съвети...
Всяко едно фабрично аудио на тойота след 2000 година има 20 пинов конектор за връзка с JBL външен усилвател. И на твоите снимки го има. Никакви глупави модули и интервенции вътре не са ти нужни, просто виж кои пинове са да ползваш.
http://www.tundrasolutions.com/forums/g ... ofaqhu.htm
http://www.jbltoyota.com/

Всяко едно фабрично аудио на тойота след 2000 година има 20 пинов конектор за връзка с JBL външен усилвател. И на твоите снимки го има. Никакви глупави модули и интервенции вътре не са ти нужни, просто виж кои пинове са да ползваш.
http://www.tundrasolutions.com/forums/g ... ofaqhu.htm
http://www.jbltoyota.com/

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
То пинове може да има, но дали го има усилвателя, и дали той има изход за субуфер (което много ме съмнява - икономически е неизгодно да се вгражда без определена цел)...
Щото като гледам 20пиновия куплунг има изходи ниско ниво към усилвател, но никъде не са филтрирани честотно.
Затова е и 'кутийката' - да отреже високите и да пусне на субуфера само свръх-ниските честоти...
Щото като гледам 20пиновия куплунг има изходи ниско ниво към усилвател, но никъде не са филтрирани честотно.
Затова е и 'кутийката' - да отреже високите и да пусне на субуфера само свръх-ниските честоти...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Повечето усилватели на пазара в момента имат филтри вътре в себе си и искат да им подадеш два или четири канала и +12В за включване. Могат да се конфигурират с превключватели дали ще свири само ниски, целия спектър или среди и високи, както и дали стъпалата ще е са в нормален или мостов режим (два канала на 1 високоговорител).
Това отзад на аудиото е напълно достатъчно за всичко.
Това отзад на аудиото е напълно достатъчно за всичко.