Пичове,
днес ще си сменям антифриза на Селиката ( 2000 - 1990 г - 156 к.с. )
Знае ли някой колко литра е антифриза ?
Спешна помощ-колко литра АНтифриз има в Селика 2000 GTI 90 г
-
- Georgimitrovich
-
- Получена благодарност: 3 пъти
- Georgimitrovich
-
Мерси на всички за бързата реакция.
За съжаление аз бях по бърз Хахаха
Аз намерих в книжката колко е - 6л. ( 6.5 с парното )
Източих наличния ( но за съжаление не го измерих ), след това с
маркуч пуснах вода в радиатора, а след това и към ''кръга'' на блока, за да изкарам старата (ръждясала) течност. Без да източвам всичко затворих и сипах три литра концентрат за - 70 градуса (само толкова събра )
като междувременно палих колата веднъж и я оставих да поработи, за да поеме течност.
След което съм я карал не повече от 3 км.
Лошото е, че сега меря антифриза и ми показва -15 градуса. А преди това мерих самия антифриз и щеше да ''счупи'' уредчето - показваше повече от - 50 -60 градуса. Пише, че при 1:1 се постигат -40 градуса.
Според вас дали антифриза просто още да не се е смесил с водата и трябва примерно да я покарам малко ?

За съжаление аз бях по бърз Хахаха
Аз намерих в книжката колко е - 6л. ( 6.5 с парното )
Източих наличния ( но за съжаление не го измерих ), след това с
маркуч пуснах вода в радиатора, а след това и към ''кръга'' на блока, за да изкарам старата (ръждясала) течност. Без да източвам всичко затворих и сипах три литра концентрат за - 70 градуса (само толкова събра )
като междувременно палих колата веднъж и я оставих да поработи, за да поеме течност.
След което съм я карал не повече от 3 км.
Лошото е, че сега меря антифриза и ми показва -15 градуса. А преди това мерих самия антифриз и щеше да ''счупи'' уредчето - показваше повече от - 50 -60 градуса. Пише, че при 1:1 се постигат -40 градуса.
Според вас дали антифриза просто още да не се е смесил с водата и трябва примерно да я покарам малко ?