Въпрос за скоростна кутия на Карина

desotodorov

Въпрос за скоростна кутия на Карина

Мнение от desotodorov » 11 Ное 2009 09:30

Здравейте колеги, имам едно питане относно Каринките cool.gif
понеже при мен предишния водач е бил с дълга руса коса, та има едно слабо виене от скоростите, което не е аксиален лагер а някое лагерче на първичния вал, също така - и трета скорост на студена и при по-рязко превключване се оптива да хърка. Та съм се зачудил дали да не сдобия със скоростна кутия втора употреба, тук във форума има и 2.0 карина на части а сега и 1.6 се появи.
Интересува ме дали скоростите на 1.6 модификацията са същите като на тези с 2.0 двигател, какъвто е моя.
Не съм много сигурен, че ще се "хвърля" да купувам - в моите скорости, си има още много живот, но съм запознат с устройството на скоростните кутии, знам че ремонта с ложен, скъп и често пъти - неуспешен. А пък при мен лагерчето си вие и трябва отваряне...ама все пак - някой ако знае дали си пасват скоростите от различните модификации - моля да сподели.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 12 Ное 2009 19:52

...хм, никой ли не знае...ще трябва май да се обаждам в ТМ ауто да попитам laugh.gif

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 12 Ное 2009 21:01

от 1.6 и 1.8 мисля че са еднакви на всички бензинки да не кажа и на новите
според мен си отвори твоята защото ти втора употреба имаш друга за какво тие 100лв е свалянето 100-150 отварянето +цената на частите
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

stas

Мнение от stas » 12 Ное 2009 21:43

Типа(или по точно модела) на скоростната кутия е посочен на алуминиевата табелка в двигателния отсек, мисля че беше на най-долния ред. Ако си с 4A-FE най вероятно твоята е C 52.
CARINA E 4A-FE LB

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 13 Ное 2009 19:25

Няма смисъл от друга стара кутия защото на същите пари горе долу ще ти дойде и твоята ремонтирана с нови части, евентуално съединител ако е към края си,ново масло.Не е вярно че ремонта често е неуспешен,не и ако ти е вярна диагнозата.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 14 Ное 2009 14:29

Благодаря за отговорите колеги, ами...в сервиза ПитСтоп ще ходя - предполагам, че ще се справят момчетата, ама - няма да е скоро - като му дойде времето на съединителя...то лагера е ясен - все някакъв ще се намери, ама синхронизатора за 3-та, дето ми прихърква на студено е по-трудния за намиране елемент ...ама като се стигне дотам - ще го мисля...принципно - и двата симптома са са слаби - т.е - звука от виенето на лагерчето трябва да се заслушаш за да го чуеш, и хъркането на 3-та е само на студено и при рязко включване- така че - тоя ремонт може да се отложи доста във времето, ама...нали съм перфекционист...не обичам да има нещо което да не е наред, осоено по колата :thumbsup:

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 14 Ное 2009 19:06

Има едни лагери в скоростите които ако са износени няма да дочакаш износването на съединителя,затова иди където си намислил и поздрави Дългогодишния квалифициран механик.Ще го познаеш по гащиризона на ТМ ауто.Нека го чуе и той и тогава ако искаш чакай.

Публикувай отговор