... и на мен един приятел ми споменава преди за отворче за изтичане на конденза...ама на старата ми дизелова печка такъв не се и образуваше, сега - на Керън задника и е пълен дополовината с вода...- виждам я как потича като я кача на тротоара... и май ще я ковна дупчицата...не ми се сменя гърнето скоро, външно няма признаци на корозия, ама тя в случая ще е отвътре - така че - ще се "чуе" отведнъж

...
А иначе за шума - така си е - слаба им е шумоизолацията...казвате - на предния капак да се изолира - най-вероятно ще има ефект, но на мен ми се струва че по-голям ще е той ако се изолира ламаринената "стена" зад двигателя, т.е. купето пред шофьора и пътника до него - там са изолирани 100% от дизеловите коли, защото дизела, нали сги го знаем как работи... и изолацията е доста солидна - 3см плътно кече - разправията обаче по такава операция би била поне 1ден за човек дето ще я прави за пръв път...т.е. - ако имахме "шаблон" по който да си изрежем материала без да го слагаме и махаме поне 10 ина пъти....някой марки - като VW правят двойна ламаринена преграда - на Пасатите 5 - ако се загледате ще установите че тя е около 20см, за сметка на намаляване на шума в купето по тоя начин пичовете са постигнали едно добро "уплътняване" на двигателния отсек, така че достъпа до много важни места е силно ограничен...
За щума от багажника съм установил че ако карам с прибрана хоризонтална щора се чува по-ясно...ама тоя проблем от багажника го има на повечето комбита...