Оффтопик от темата за полиране на Кики

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
tihomirn

Мнение от tihomirn » 10 Ное 2009 11:41

ако не видя крайната скорост няма да се получи отговора на уравнението

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 10 Ное 2009 11:50

tihomirn написа:ако не видя крайната скорост няма да се получи отговора на уравнението
Не си я проси, защото наистина ще я получиш! unsure.gif
И моля те, намери си друга тема да се изказваш. :hello2:

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 10 Ное 2009 11:51

tihomirn написа:ако не видя крайната скорост няма да се получи отговора на уравнението
Много просто сам стигна до отговора :whistle:

И каква е поуката, стреми се да не ти дават начална скорост wink.gif

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 10 Ное 2009 22:57

Troshko написа:
nikolov22 написа:
Kiki написа: Професионалист си! Не се излагай! wacko.gif
А драскотините къде отиват за известно време? biggrin.gif
ваксата ги запълва и не си личат до след няколко мифки с бесконтактно
Явно съм ходил при някой като теб wacko.gif wacko.gif wacko.gif След пастирането колта ми няма лак вече sad.gif
или кофти са я лакирали или си збъркал маистора аз давам една година гаранция и не мога да си позволя да замазван положението като някои колеги да е готина 3 дена докато платиш само
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 10 Ное 2009 23:04

Me4oKyX написа:Боже, боже колко мъка .... Че и майстори се водят тия .... Абе Николов, ти наистина ли си толкова проЗД, колкото са изказванията ти ?!?!? Или просто си чешиш езика?! Дано е второто, че ако е първото...... Моите съболезнования! laugh.gif

Кики - сори за допълнителния офф, ама просто няколко пъти чета еднакви простотий от разни удавници и "майстори" и просто писва..... Но за всичко е така - от основния ремонт, до завиването на гайки - все ще има някои гейний.....

Успех, колата е станала супер, а като стопли времето, определено ще те навестя :thumbsup:
колега ти колко коли пастира или боядиса че се обаждаш неподготвен аз просто попитах за марката на пастите за да разбера качеството на услугата нищо повече .
А по принцип съм твърдо против всякакво разпипване защитния слои на лака

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 11 Ное 2009 08:44

nikolov22 написа:
Me4oKyX написа:Боже, боже колко мъка .... Че и майстори се водят тия .... Абе Николов, ти наистина ли си толкова проЗД, колкото са изказванията ти ?!?!? Или просто си чешиш езика?! Дано е второто, че ако е първото...... Моите съболезнования! laugh.gif

Кики - сори за допълнителния офф, ама просто няколко пъти чета еднакви простотий от разни удавници и "майстори" и просто писва..... Но за всичко е така - от основния ремонт, до завиването на гайки - все ще има някои гейний.....

Успех, колата е станала супер, а като стопли времето, определено ще те навестя :thumbsup:
колега ти колко коли пастира или боядиса че се обаждаш неподготвен аз просто попитах за марката на пастите за да разбера качеството на услугата нищо повече .
А по принцип съм твърдо против всякакво разпипване защитния слои на лака
Колега, ти явно, или нищо не разбираш от полиране, или си голям пуполист, ама най вероятно и двете. unsure.gif
Всичко това, което се опитваш още от първия си пост е да умаловажиш това, което всички виждат на снимките.

Не е най-важното това, с какви пасти полираш, а това колко разбираш от тази работа и как го правиш. Всичко се свежда до опит, умения и акъл у тиквата на раменете.

Не знам колко си годишен и дали си спомняш, едно време имаше един скиор - Кили се казваше, който караше със ски на една тогава неизвестна сръбска фирма за производство на ски.

Разбира се в никакъв случай по-добри примерно от "Росигньол". Но човекът почти на всеки старт за световната купа, слагаше всички останали в "джоба си". Какво, като ските не са от най-добрите? Важното в случая е, че той е добър.

Така, че, не е много важно с какви пасти полирашл. Нали се сещаш кое е по-важното?

Аз имам полир паста, която е за полиране на отвратителната за полиране, но много здрава и износо устойчива пластмаса "Полиформалдехит хостаформ". Формулата на лака на боата на най-скъпите коли в света се доближава много до нея. Тази паста по сведения на вносителят струва 880$ литъра. Но не съм луд да полирам коли с нея, ако ще колата да е и Ферари. Това става и с далеч по.евтини пасти, стига да имаш пипе да се научиш, как.

Така, че престани с това: Искам да знам с какви пасти той полира за да Ви кажа колко добре го прави! Ставаш съвсем смешен.
Няма да ти кажа, защото това не е най важното, защото те са най добри за тази цел, не най-скъпите, което от твойте постове се разбира, че е много важно.

Колкото до това, колко ще изкара полирането, зависи най-много от това как си мие колата след това и как се отнася собственника с боята на колата си.

Ако някой си забърше колата със суха кърпа праха по нея, за да му е хубава в даден момент, и да впечатли някой в момента, ето ти драскотините и края на твоята гаранция от една година. biggrin.gif
Така, че и това е популизъм.

Аз давам, при строго спазвания на изискванията на експлоатация на боата три години минимум гаранция за липса на драскотини и блясък на лака.

Още веднъж те приканвам да спреш да умаловажаваш труда и уменията ми повече. Разбирам, че е съвсем нормално да си кажеш един, или два пъти мнението си, но трябва да имаш уважението- колегиалното, за което доста хора те приканваха и да спреш. wink.gif
Последно промяна от Kiki на 11 Ное 2009 09:39, променено общо 4 пъти.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 11 Ное 2009 08:50

Kiki написа:...
кики ,колегата николов е травмиран,,,,той наскоро претърпя пътен инцидент с 140 километра--челно,,без спирачен път

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=124 ... ht=#124791

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 11 Ное 2009 09:04

rudolf написа:
кики ,колегата николов е травмиран,,,,той наскоро претърпя пътен инцидент с 140 километра--челно,,без спирачен път

Не съм прочел. Искрено му съчувствам и морално го подкрепям. :thumbsup:
Последно промяна от Kiki на 11 Ное 2009 09:40, променено общо 1 път.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 11 Ное 2009 09:27

Kiki написа:
rudolf написа:

Не съм прочел. Искрено му съчуствам и морално подкрепям. :thumbsup:
но нищо му няма защото беше с тойота :thumbsup:

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 11 Ное 2009 09:59

rudolf написа:
Kiki написа:
rudolf написа:

Не съм прочел. Искрено му съчуствам и морално подкрепям. :thumbsup:
но нищо му няма защото беше с тойота :thumbsup:
Това донякъде е беля да си полираш колта ,става с ниско челно съпротивление (един вид самулет) и накрая кат колегата ,фронт кът или риър кът к'вот остане :whistle:

известно е, че челното съпротивление е пропорционално на квадрата от скоростта и следователно е важно за бързите писти то да бъде намалено.

Изображение

Където:

F - аеродинамично съпротивление, C - коефициент на съпротивлението, D - плътност на въздуха, A - площ на напречното сечението, V - скорост на обекта

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 11 Ное 2009 19:02

тамън бях боядисал бронята,капака и двата калника то за това и стана така

Публикувай отговор