info za avensis

stufan

info za avensis

Мнение от stufan » 28 Яну 2006 00:45

Zdraveite,

Tvurdo sum reshil da si kupia chisto nov avensis. Za sujalenie obache niamam dostatuchno, da ne kaja nikakvo info za tova koi ot dvigatelite im e naj-dobria. Sprial sum se na variant mejdu 110 i 140 konia, no dali da e dizel ili benzin e vuprosa mi.

Blagodaria predvaritelno

TATl
Обратна връзка:

Мнение от TATl » 28 Яну 2006 11:39

Ето ти мойте впечатления от новия Авнсис. Имам го от Юни 2005. Най-подробна информация ще получиш ако се разходиш до ТМ Ауто и там всеки ще ти даде подробности каквито те интересуват.

Аз карам тоя дизел само че е 116к.с. Авенсис 2.0. Двигателя поне за мен е супер безшумен като се има предвид че имам Корола 1.6 бензин, която е по-шумна. Но както казвам това си е мое мнение и не искам да ангажирам с него. Двигателя е супер икономичен и достатъчно пъргав за мойте изисквания. Значи до Испания ми даде среден разход от около 5 литра при скорости 120-140. Градско се движи около 6-7 в зависимост от обстановката в София. Зареждам за сега само от ОМВ скъпата нафта и съм доволен от нея, до колкото може да е доволен човек от български горива. От 2005г. Тойота е вдигнала лимита на обслужване на 15000км и за дизелите, но не те съветвам да го чакаш. Аз лично си сменям маслото на 7500км. да ми е мирна главата. На бензиновата го сменям на 8000км. Авенсиса на около 8500 почва леко да му потъмнява маслото. Смяната в ТМ Ауто на дизела ми е 150 лв. за 6 литра синтетика 5W40. Плюс 30лв за техническо обслужване тип А - преглед светлини и ходова част. Вчера я правих тази процедура и отне 40 мин. - едно кафе и няколко цигари:)

TurboDieselComby

2.2 TDI 150HP

Мнение от TurboDieselComby » 11 Фев 2006 18:57

Карам от първите няколко такива. Динамиката е впечатляваща! Двигателя не се впечатлява с каква нафта го храниш. Данните за скорост и ускорение в каталога не са преувеличени (след като изключиш Traction Control), само с разхода не се справям (като стана пенсионер ще ми е по-лесно). Интересно, но колкото по бързо караш толкова по-малко харчи! Мойта е комби (ДДСто ми е в багажника) и определено е с доста голям багажник. Свирката не е лоша, ксеноните също! Отоплението на седалките е голяма радост! За лятото гуми и джанти 18" са добро решение!

Какво те интересува?

Ако имаш бюджет скоро трябва да излезне D-Kat 177HP!

Публикувай отговор