Изкам да попитам за стрелката на горивото на карината при вас дали е така или имам някаква повреда на таблото. Т.е. Като напълня бензин и дам на контакт стрелката си се отклонява до някъде си. След като изключа от контакт, дори като махна акумолатора стрелката си остава в текущото положение, т.е. не пада на нула, а все едно запомня стойноста до която си се е вдигнала. Като покарам известно време и следователно като има разход на гориво си пада, но до сега не съм свършвал горивото до края , та да видя дали ще падне до нула.
При вас така ли е? Да не би самия измервателен уред да е на някакъв логометричен принцип, че постоянно да показва и запомня реалното количество на горивото?
Питане за стрелката на горивото на Carina E
Да, такова е поведението на стрелката- бавно се качва и не слиза като се спре и изгаси колата. Не се притеснявай когато стигнеш до показание 0, има още поне за 50 - 60 км.. Като светне лампата за гориво може да караш 100 км, аз така съм карал 70 км. И по добре да не караш така, че като свърши, трябва да се обезвъздушава и най лошото филтъра може да се запуши от мръсотиите на дъното на резервоара. Правилото е - светне ли караш 10- 20 км докато стигнеш бензиносатанция и зареждаш.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
И моята стрелка се държи така, с едно уточнение - има много голяма грешка в зависиомост от наклона под който е колата - при мен - като изкачвам наклон - показнието спада - даже често пъти светва лампата, като се спускам - се покачва и така, ако оставите колата колата стъпила с десните гуми на тротоар при паркиране - показанието на стрелката пак е занижено.
Абе, дразнещо е това "подскачане", ама не е болка за умиране....между другото - така се държеше и нивомера на старата ми кола - дизелово Пежо 405.
Абе, дразнещо е това "подскачане", ама не е болка за умиране....между другото - така се държеше и нивомера на старата ми кола - дизелово Пежо 405.