Автоаларма Ярис

Катя

Автоаларма Ярис

Мнение от Катя » 07 Ное 2009 12:00

Колата фабрично няма аларма (доколкото разбирам). Искам да купя и да ми монтират такава, която да ми звъни на GSM-а при проблем. Знаете ли каква, къде и колко ще струва?! Предварително благодаря за инфото smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Ное 2009 14:23

Такава аларма си заслужава на много скъпи коли и то ако имаш пистолет и кураж. Иначе не се харчи!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 07 Ное 2009 15:30

в тойота бяхме слагали на един аурис аларма с нещо като дистанционо с големичък дисплеи (цветен)на него имаше такава функция и аден куп инфо за колата в реално време +динстанционо палене това е моето предложение към теб
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

mafiota

Re: Автоаларма Ярис

Мнение от mafiota » 07 Ное 2009 15:59

Катя написа:Колата фабрично няма аларма (доколкото разбирам). Искам да купя и да ми монтират такава, която да ми звъни на GSM-а при проблем. Знаете ли каква, къде и колко ще струва?! Предварително благодаря за инфото smile.gif
Идеята е доста добра. По принцип всеки уважаващ себе си алармаджия би трябвало да може да ви предложи сносен GSM модул (дайлер), който да работи съвместно с всякакъв вид автоаларма, и да можете да получавате постоянно инфо за охраната на колата на вашият GSM. Грубо цената на една обикновена (китайска) автоаларма е около 50..60лв., GSM-модула варира от около 35 до 60лв., един телефон за връзка с дайлера е около 20лв.
Иначе друг вариант за решение на проблема е предложението на колегата по-горе за автоаларма с пейджър , т.е. двустранна връзка между автоалармата и дистанционното. Като самото дистанционно е с дисплей, и ви дава инфо за състоянието на охраняваните зони на колата. Като цена тези аларми са от 150 до 300лв. Недостатък е обсегът на действие на обратната връзка (от алармата ктм дистанцонното , от около 500 до 1000м).

Катя

Мнение от Катя » 08 Ное 2009 09:39

Благодаря ви!
За дистанционно запалване на двигателя и т.н. няма да се напъвам biggrin.gif .
Но, ако например ми счупят стъклото на платения паркинг (което ми се случи), бих искала да ми прозвъни. Дайте инфо къде мога да се сдобия и къде да ми монтират такава аларма с въпросния GSM комуникатор?!

Публикувай отговор