Мойта тойота турска ли се оказва?
Мойта тойота турска ли се оказва?
Имам Тойота Авенсис произв. 2002 или 2003г.(незнам точно),190000 в момента предполагам,че са верни .
Отначало много и се радвах,ама вече започнах да си мисля ,че съм си купил някакъв Отпадък с красив външен вид.
Съмненията ми започнаха след като тази пролет смеих въздушен колектор ,отдавна имам проблем с автоматичния прозорец,бензиномера неми отчита правилно горивото в резервоара,хидравликата се обажда от време на време,парното ми духа през лятото горещо,а през зимата студено(налага се да ръчкам копчето за градусите,та да "закачи")
А за сервиза за ТМ Ауто в СОФИЯ и дума не искам да отварям,просто ОТВРАТ.
Отначало много и се радвах,ама вече започнах да си мисля ,че съм си купил някакъв Отпадък с красив външен вид.
Съмненията ми започнаха след като тази пролет смеих въздушен колектор ,отдавна имам проблем с автоматичния прозорец,бензиномера неми отчита правилно горивото в резервоара,хидравликата се обажда от време на време,парното ми духа през лятото горещо,а през зимата студено(налага се да ръчкам копчето за градусите,та да "закачи")
А за сервиза за ТМ Ауто в СОФИЯ и дума не искам да отварям,просто ОТВРАТ.
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Ако това те успокоява, няма турски авенсис. Той се прави в Англия, погледни си първата буква на номера на рамата: S - Англия, N - Турция, J-Япония. Като изключим колектора, другите ти грижи са сравнително дребни, но си прав - не може марка с традиции и претенции за световен лидер по качество да се излага така.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=100 ... c&start=30
Тук има малко дискусии относно бензимомера и съвет как да го тряснеш, за да ти покаже кол-вото.
На мен не ми се дават пари за такива дреболийки ( последното ми "до горе" се оказа за 10 лв
. Vesko твоя метод не винаги работи!! ).
Тук има малко дискусии относно бензимомера и съвет как да го тряснеш, за да ти покаже кол-вото.
На мен не ми се дават пари за такива дреболийки ( последното ми "до горе" се оказа за 10 лв

....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
ВСИЧКИ Avensis-и са aнглийски,Corolla-има турски,японски и английски,а последния модел-95% са южноафрикански.Auris,Corolla Verso,Verso са почти всички турски,Yaris са японски(по-старите) и френски(по-новите),Hilux-японски(по-старите) и южноафрикански и малайзииски (по-новите),Aygo-шасито започва с J,но мисля че всички агрегати по него са европейско производство.IQ,Hiace,RAV 4,Prius,Land Cruiser,Celica,MR 2,Urban Cruiser и всички модели Lexus са САМО японски.Разбира се това се отнася само за автомобилите,предназначени за Европейския пазар.Има например японски Yaris за японския пазар и американски Yaris за щатския пазар...А по отношение на цените в ТМ ауто-СКЪПО Е-факт.Ако искаш...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
а може просто да е карана гадно и ти да си изтеглил късата сламка :(
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com
www.red-vertex.com
В отговор на РАЯ:
Та по предложението за тряскане се сетих за една случка от 80-и някоя година когато имахме некрадируем руски цветен телевизор Рубин 714д,тегло 53кг. и вид на спална секция.
Когато неработеше правилно аз го "съветвах",така ден два ,седмица и накрая съвсем отказа да работи,тогава извикахме техник-и той го прегледа задълбочено и накрая констатира,че сме го удряли стабилно отгоре.
На което аз останах изумен,как позна.
Техникът каза прростичко,че един транзистор му е изпаднал...
Та по предложението за тряскане се сетих за една случка от 80-и някоя година когато имахме некрадируем руски цветен телевизор Рубин 714д,тегло 53кг. и вид на спална секция.
Когато неработеше правилно аз го "съветвах",така ден два ,седмица и накрая съвсем отказа да работи,тогава извикахме техник-и той го прегледа задълбочено и накрая констатира,че сме го удряли стабилно отгоре.
На което аз останах изумен,как позна.
Техникът каза прростичко,че един транзистор му е изпаднал...
освен от теорията,повече се уча от практиката.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Тази фраза май не е за тукZimel написа:...
Със сигурност следващата кола ,която ще си купя няма да е от "японски произход"

Кой те кара да влизаш в ТМАУТО? Същото можеш да го намериш по други канали по-евтино ( верно, че ще отнеме повече време). А и в кой оторизиран сервиз на други марки евтино?? В СААБ, БМВ и други да си влизал?
А това, че Тойота ти не е в ред, не значи че всички са такива.
Във всяка марка коли има сполучливи модели и не толкова........както този Авенсис.
Последно промяна от Raya на 06 Ное 2009 22:39, променено общо 1 път.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....