Готини отсечки за каране в Европа

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 05 Ное 2009 12:32

определено хотелите е хубаво да се запазват от по-рано, така е сигурно и идва и доста по-евтино, да не кажа двойно или някъде тройно. яявно това е хотелска политика, при запазване предварително, цената да е доста по-ниска.
значи това би могло да бъде една страхотна екскурзия, разбира се не много евтина, но все пак това са 15 дни, половин месец, 2 седмици, или както иска всеки да го смята:), не е малко време, а и разходката е голяма и се виждат много неща. все пак всеки си прави сметката за себе си, явно цената е приблизително еднаква, в зависимост от изискванията.
забелязал съм, че ако стоиш повече време на едно място, е по-хубаво да си наемеш апартаментче/къщичка, в която да си купуваш местни хапвания и да се храните вкъщи, без да се изпуска местните вкусове. извън БГ заведенията са доста по-скъпи.
ще бъда много щастлив, ако някой ден имам възможност да видя тези неща (от снимките) на живо:) пожелавам го и на вас:)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Ное 2009 14:07

newmiro написа:забелязал съм, че ако стоиш повече време на едно място, е по-хубаво да си наемеш апартаментче/къщичка, в която да си купуваш местни хапвания и да се храните вкъщи, без да се изпуска местните вкусове. извън БГ заведенията са доста по-скъпи.
това е другото, което щях да пиша, ама се отплеснах нещо
в нета има апартаменти, които са изцяло обзаведени, и се отдават краткосрочно, дори и за една нощувка. например на връщане щяхме да оставаме една вечер в Загреб /а там цените са жестоки/ да се видим с приятели, и в нета намерих двустаен апартамент в центъра на града, за 45 евро. спокойно могат да спят 4 човека, т.к. дивана в хола се разтягаше. и е много по-удобно от хотел, щото си имаше и гараж, и всичко необходимо, дори дъска за гладене, ютия, сушоар, пералня и прочие /при такава дълга екскурзия това са доста важни неща - например в Италия ходехме намачкани, щото бг-ютията ми не влизаше в техните контакти...а и хич да не е за две седмици се събира доста пране, особено лятото, а хотелите взимат по 3-4-5 евра на блуза хехех сещам се миналото лято в Гърция как си купих течен прах и метнах всичко във ваната, иначе 50 евра не ми мърдаха за пране :)))/. а в Перпинян седяхме почти седмица, щото си намерихме стая в къща, давана под наем на студенти за 20 евро. по 10 на човек хаха иначе щяхме да си дойдем по-рано laugh.gif
а между другото хотела в Барселона, който споменах по-напред - за 44 евро двойната стая със закуска, всъщност са общежитията към техния университет. вътре обаче беше по-яко от хотелите им три звезди. намерих го в http://www.booking.com/ , резервирах директно от сайта, и то 2-3 дни преди това /в смисъл не е задължително хотела да е евтин само ако резервираш два месеца по-рано/.
тъй че тая сумичка от 5к евра може да се редуцира значително, ако хотелите се търсят предварително. другия път и аз няма да я правя тая грешка и ше си имам повече за шопинг laugh.gif

El Camino

Мнение от El Camino » 09 Ное 2009 23:31

По горе започналата дискусия за цени ще кажа, че цената може да варира в пъти, според това дали предварително се подготвя човек, дали отсечките и местата за нощуване са познати. Тези предполагам са минали метър, щото не им е за пръв път, пък и по скърндзава нация от техната няма.
Пътуване с палатки е интересно в държавите, в които е позволено извън къмпингите. Къмпинг и палатка е като надуваем басейн на плажа и други перверзии дето нямат място в реалния живот.

Бтв. актуално за идващия сезон - ски почивка в БГ. От това по голяма перверзия - здраве!
http://dnes.dir.bg/2009/11/09/news5348181.html

Аз в БГ не съм се вясвал по така наречените ски писти от години, няма и да се случи, па ако ще и пари да ми дават. Спомням си естествено времената, когато пламенно защитавах зимните курорти на БГ при всяка възможност, на принципа - от нашите планини по-голямо няма. И не е като да не съм ги обиколил сичките по неколко пъти, ама планини... па писти... па за тия цени... не.
Бтв. тогава картата за деня беше под 20 лева, пистите бяха празни и нищо, че са късички, почти не се чакаше.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 09 Ное 2009 23:56

Божичко, чак сега обърнах внимание на това, което пишете.

Ел Камино,

Бягай далеч от БГ!!!

Фалити на пишман - инвеститори, популистки писания на бльокери, глад, мизерия, въшки, плъхове....и т.н. знаеш...
Или по-скоро не знаеш - че има идея Слънчев бряг - или по-скоро това, дето е бетонирано, да стане кампус със съответните висши заведения, опрощаващи съществуването му? С две думи - Студентски град в Слънчев Бряг - само и само да не бутнат ШИБАНИТЕ им хотели на 36 линия?

Банско?

Боровец?

Възможно ли е замък във Франция да е по-евтин от порутена колиба на "Шипка"?

Може. Само брокерите да не ме накарат да постна линковете. В отговор - мога да постна цена на къща, с далеч по-добри параметри, в центъра на Париж - за същата сума, като в БГ, но с повече квадратура и с по- добра цена на кв. м. РЕАЛНИ.

Не говорим за парко-места и гаражи.

Дето в БГ за един подземен гараж ти искат 15 000 Е, при условие,че не чуваш хидрофонните помпи, дето изхвърлят водата от там.

И ти си мислиш, че имаш гараж.

Стой далече от БГ!!!!

Съжалявам, че ти оспамих темата, но решението ти навремето е било вярно - за твой късмет....

El Camino

Мнение от El Camino » 10 Ное 2009 00:10

Хихи, Дидо, от БГ по хубаво няма, връщам се там при възможност и в момента търся възможност да се върна за постоянно. Това го казвам от гледната точка на някой видял и там и тук.
Мисълта ми беше, че дори да съм в БГ, на ски пак ще си ходя в Австрия. При цена на легло под 15 лева за напълно обзаведена къща с гледка към езерото, цени на храната по ниски от в БГ, 250 километра писти само на един курорт (а те са примерно 5 в разстояние 10км) няма съмнение кое е истинското.
Ползвам обаче всяка възможност да го споделям в БГ, щото е абсурдно на 7км писти курорт най-евтината квартира да е 90$ (Пампорово 2000 година) и хората да се блъскат да ходят, щото видиш ли така се прави. Така не се прави.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 12 Ное 2009 00:14

така си е Камино, аз за това ходя в алпите за същите пари от вече няколко години:) и като го разправям на приятели и познати тука в БГ не ми вярват, а то си е така, и то не от тази година, ами от преди доста насам!
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Публикувай отговор