Дизел D4D

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 03 Ное 2009 13:03

Смени бензиностанцията.

mirkotu

Мнение от mirkotu » 03 Ное 2009 13:58

nenko70 написа: Някой има ли идей с този начин на палене дали няма някакъв трик та да оставям по дълго да подгряват свещите.
ако натиснещ два пъти бутона, без натиснат съеденител

nenko70

Мнение от nenko70 » 03 Ное 2009 14:22

mirkotu написа:
nenko70 написа: Някой има ли идей с този начин на палене дали няма някакъв трик та да оставям по дълго да подгряват свещите.
ако натиснещ два пъти бутона, без натиснат съеденител
Ами питах в сервиза за това, но ми отговориха, че в този режим не подгрява свещите.
Решил съм обаче да пробвам. :)
А за бензиностанцията, вече не знам какво да правя.
Предимно зареждам на Шел до Макдоналдс на цариградско посока Пловдив.
Последния път( в събота) заредих на другия Шел отсреща посока центъра.
Направо се чудя дали може да има толкова голяма разлика в качеството на горивото???
Знам, че Шел и ОМВ са франчайзингови вериги и отделните обекти си имат собствено управление, но все си мисля че би трябвало да се спазват някакви общи стандарти. Но в България нищо не е такова, каквото е по света. :(

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 03 Ное 2009 14:58

Без да искам да влизам в излишни спорове, но тия прехвалените алпин, премиум, в-пауър и прочие не са с нищо по-различни от нормалния дизел на съответната бензиностанция (като изключим цената им). От мои лични наблюдения нито посочените горива, нито използването на добавки оказват някакво влияние на моя двигател. Преди 10000 км спрях да наливам ОМВ и минах на петрол или еко и няма никаква разлика, нито във вървене, нито като разход - все си е едно и също. Шел не съм зареждал никога и нямам такива мераци, след като преди 11 години от едно зареждане на микробуса там ми замръзна нафтата на 10-тия изминат километър, та ме теглиха да се прибера.
Така че моето мнение без да влияе на когото и да било е да си карате колите и да не им търсите зорлен кусури.

П.П. сега се сещам, че като бях в казармата карах цистерна две години и там зареждахме с една руска нафта за минус 30 градуса. Нафтата беше по-бистра и от минерална вода. Но това беше 88г и вече нема такова чудо по нашите ширини. Ей това за мен беше качествено гориво
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
style

Мнение от style » 03 Ное 2009 15:00

Аз един път заредих шел и обърка показанията на компютъра, отвсякъде се ошашави ...
Today. Tomorrow. Toyota.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 03 Ное 2009 20:26

Единствения вариант да подгрееш,без да стартираш двигателя е да дадеш на контакт,без да палиш.Имам предвид следното:влизаш в колата,натискаш 2 пъти START-бутона БЕЗ натиснат съединител.Така подгряващите свещи се включват без да се стартира двигателя.Процедурата може да се повтори,след като угасне "спиралката" на таблото.Мисля че повече от 2 пъти няма смисъл-ако пак пали трудно-смени горивото.А ако отново има проблем-ТМ Ауто(или друг сервиз).Все пак автомобила е нов... :whistle:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Ное 2009 15:13

TATI написа:От мои лични наблюдения нито посочените горива, нито използването на добавки оказват някакво влияние на моя двигател. Преди 10000 км спрях да наливам ОМВ и минах на петрол или еко и няма никаква разлика, нито във вървене, нито като разход - все си е едно и също.
Tati, в Петрол не слагат никакви добавки в горивото,докато в ОМВ слагат. Добавките имат много предимства,като анти-корозионни свойства и прочистване на дюзите. Когато нафтата е без добавки, има възможност след години да даде проблем с дюзи примерно.Все пак Авенсис не е Камаз и има много фино разпръскване.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

jsp

Мнение от jsp » 07 Ное 2009 20:17

Здравей,
смени shell с OMV - alpine diesel / premium diesel. На все 5 резервоара слагаш и добавката на STP дето е за дюзите на дизела...

За колите SOL които са с бутон за палене - не знам защо не изчака да угасне подгряването и тогава да върти стартера. Защо не попиташ в гаранционния си сервиз? Според мен са длъжни да ти отговорят - ако случайно не искат - питай през http://www.toyota.bg/ и от там ще ти отговорят! biggrin.gif
nenko70 написа:И аз за първа зима съм с мотор D-4D. Колата е Аурис. Паленето не е с ключ, а с бутон. Натискаш съединителя, после бутона и пали. Да де палеше без проблем, когато беше топло.
От два дни сутрин пали чак на третия път. Карал съм и други дизели досега, но на всичките преди палене си имаше индикатор за подгревателните свещи. Тук също има индикатор, но аз нямам контрол над подгряването. Забелязал съм, че върти стартера почти веднага с натискането на копчето, като мислех, че в студеното време ще подгрее и после ще пали. Или системата не е настроена добре или нашата нафта за нищо не става(карам само с V-Power Disel от Shell).
Може Шел още да не слагат добавка за студено време в тази нафта.
Та се чудя какво да правя.
Някой има ли идей с този начин на палене дали няма някакъв трик та да оставям по дълго да подгряват свещите.

nenko70

Мнение от nenko70 » 09 Ное 2009 15:31

Попитах.
И дежурния отговор ела на диагностика.
Ако имало проблем то вероятно се покривало всичко от гаранцията.
Ако нямало, просто си плащам 60 лв за диагностиката и си ходя.
Купих си добавка от сервиза на Тойота добавка за почистване на горивната система. Ще изгоря този резервоар(V-Power на Шел) с добавката и после ще пробвам с нафта от друга бензиностанция.

Публикувай отговор