Питане относно toyota avensis 98г. 2.0 TD
Питане относно toyota avensis 98г. 2.0 TD
Колеги здравейте предстои ми покупка на toyota avensis 98г искам да знам особености на окачването здравина + и - , особености на двигатевя (здравина, разход на гориво, максимален пробег на двигателя), мерси предварително колеги 

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Колега, какво да ти кажа за Авенсиса - пословично здрава кола, окачването е елементарно - не е като на Хондата
- лесно е за подръжка и не е скъпо. Двигателя е здрав също, просто редовната смяна на масла, ремъци и филтри ти гарантира безпроблемна експлоатация още дълго време.
Само внимавай откъде сипваш нафта - чети мазут - и си сипвай по някоя добавчица...
Успехи с покупката!

Само внимавай откъде сипваш нафта - чети мазут - и си сипвай по някоя добавчица...
Успехи с покупката!
- martod
Двигателя че е здрав здрав е ,но и той не е като на Хондата....Fido Dido написа:Колега, какво да ти кажа за Авенсиса - пословично здрава кола, окачването е елементарно - не е като на Хондата- лесно е за подръжка и не е скъпо. Двигателя е здрав също, просто редовната смяна на масла, ремъци и филтри ти гарантира безпроблемна експлоатация още дълго време.
!

От време на време, има проблеми с топлият старт...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- martod
Я помпа... biggrin.gifFido Dido написа:Я дюза, я датчик..... biggrin.gifmartod написа:Двигателя че е здрав здрав е ,но и той не е като на Хондата....![]()
От време на време, има проблеми с топлият старт...
Този турбодизел от 98-ма, си пали и с две повредени дюзи, не е като комънрейла...

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Колега, хубаво ти го е написал ДИДО - здрави коли са тези Тойоти. Относно разхода от 5.5 до7.5 ми прави - зависи как и къде караш. а за макс. километри - незнам някой да е скапал двигателя при нормална експлоатация. Моя е юркан доста и е на 250К - нямам някакви проблеми. Качествени консумативи и на добър път!!!
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
-
Ти чувал ли си накой да се оплаче от авенсис?С покупката на автомобил втора ръка винаги има изненади,набележи си няколко коли и ги разгледай обстойно с някой който разбира.Според мен е много добър избор имайки предвид и двигателя и окачването и автомобила като цяло.Мен лично ме дразни кутията за очила на тавана
,но това може да се преглътне.
Сега по сериозно ако искаш здрав автомобил това е колата,проверете съединителя смяната му е скъпа.

Сега по сериозно ако искаш здрав автомобил това е колата,проверете съединителя смяната му е скъпа.