Готини отсечки за каране в Европа

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
El Camino

Готини отсечки за каране в Европа

Мнение от El Camino » 31 Окт 2009 11:19

Ами от форума няма много, дето да не са в БГ, а някъде в Европа, обаче... в случай, че на някой му се отдаде възможност, ето няколко много интересни идеи. Идват от мх5 клуба в Германия и това е тазгодишната им 15 дневна обиколка:

http://forum.mx-5-sportive.com/dc/dcboa ... 0507&page=

За мен лично няма съмнение дали, а кога ще посетя по интересните.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 31 Окт 2009 12:16

жената хлъцна кат видя снимките:)

El Camino

Мнение от El Camino » 31 Окт 2009 13:20

Доломитите са може би най - посещаваната отсечка за каране през лятото. А тук един луд фен е минал през зимата:

http://barbaratours.com/forum/index.php ... 1&thread=4

http://forum.mx-5-sportive.com/dc/dcboa ... ype=search

При това май е карал със свален гюрук.

Изображение
Последно промяна от El Camino на 31 Окт 2009 13:33, променено общо 2 пъти.

El Camino

Мнение от El Camino » 31 Окт 2009 13:27

Тая Барбара е от доста години във повечето организирани обиколки на МХ5 форума, а и доста са организирани от нея. Та лелката си е направила сайт с по - интересните от тях.

http://barbaratours.de/tourtipps.htm

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 31 Окт 2009 13:31

миналият месец и аз обикалях Италия и Франция две седмици, наистина е страхотно. екскурзията беше с кола, и на принципа "където ни видят очите". не сме от типа туристи дай ни да зяпаме музеи и забележителности, а по-скоро да видим града като цяло, плюс хора, магазини, ресторанти. та от тая гледна точка препоръчвам Флоренция и Пиза. иначе за каране с колата на път за Франция слязохме от магистралата, щото имаше пожари и адски задръствания, искахме да ги избегнем, но и по козите пътечки беше същото. неделя вечер...неизбежно. та тогава минавахме по тесни и криволичещи пътчета като тия от снимките горе. добре че беше вечер, та да видиш задаващите се фарове отсреща иззад завоя, иначе ПТП-то не ти мърда rolleyes.gif гледам тия в Ница са се отбили, също страхотен град. препоръчвам обаче и още по-натам, към границата с Испания. брат ми учи в Перпинян, та обикаляхме и наоколо, страхотни селца, имаш чувството, че си няколко века назад.
ако се организираме нещо от БГ, съм първа biggrin.gif

El Camino

Мнение от El Camino » 31 Окт 2009 13:38

Направи ми впечатление в първия линк, че споменават, че във Франция (както и в БГ) можеш да караш там, от където можеш да минеш. Имаше няколко офроуд отсечки също:). Йохан, които организира това нещо го прави от доста години все в тоя район и съм убеден, че по интензивен маршрут няма как да се открие.

Иначе е невероятно готино за каране и ако тръгна натам ще е само да за мина по същите отсечки. Което предполага съответна подготовка естествено.

За организиране съм за. И без това почти всеки уикенд харча безцелно бензин някъде из Алпите.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 31 Окт 2009 18:34

нямаме кабриолети,,,,,,с ежедневките половината кеф е аут

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 31 Окт 2009 21:12

Снимките са супер,местата също...
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 01 Ное 2009 00:16

El Camino написа:Доломитите са може би най - посещаваната отсечка за каране през лятото. А тук един луд фен е минал през зимата:

http://barbaratours.com/forum/index.php ... 1&thread=4

http://forum.mx-5-sportive.com/dc/dcboa ... ype=search

При това май е карал със свален гюрук.

Изображение
1/3 от този маршрут съм го минавал през този февруари много е живописен. Около Brixen и курортите обикалях няколко дни и пожелавам на всеки да се разходи до там :thumbsup:

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 01 Ное 2009 00:25

Искам да препоръчам на тези които ще обикалят в България да се разходят в родопите могат да се насладят на подобни гледки и в родопите :thumbsup:

El Camino

Мнение от El Camino » 01 Ное 2009 01:33

Nedkow написа:Искам да препоръчам на тези които ще обикалят в България да се разходят в родопите могат да се насладят на подобни гледки и в родопите :thumbsup:
В Родопите са ни до болка познати biggrin.gif, но съм съгласен, че е идиотско да ходиш до франция, ако не си видял готиното в БГ или дори Гърция.

Тези пътища във Алпите обаче са събитие от световен мащаб и не може да става сравнение, когато става дума за каране.

Пък само красиви гледки, ако търси някой то тогава има доста по впечатляващи места.

chaval

Мнение от chaval » 01 Ное 2009 10:05

http://www.youtube.com/watch?v=LNgGT-Wv4f0

този епизод трябва да е мотивиран от подобна тема

Аватар
F20C

Мнение от F20C » 01 Ное 2009 12:44

не знам какво толкова има харесват на тея хейрпин пътища с огромен наклон и много тесни 180 градуса завой.определено има и много готини отсечки там ама точно тоя тип ми лази по нервите.сега най-вероятно ще прозвуча като страшен сектант,но мойта любима отсечка се казва Белово-Юндола-Белмекен най-вече в обратен ред!!!За мен това е върхът на сладоледа.Семейството ми има вила на Юндола(сега разбирате защо ползвах "сектант") и още в тийнейдърските си години на 15-16 само дебнех ключовете от някой родителски автомобил докато течаха празничните приготовления за коледа и нова година.Любимо ми беше едно дърто Легаси на майката на една приателка,зашото на целия баир беше единствената кола 4х4.Изчаквахме такчтично дъртите да се напият и айде на купона.На връх коледа под предтекста че децата са в другата къща се обикаляше до Белмекен - Юндола - Белово и всичките джобни за бензин.
Карал съм по доста и на различни пътчета(особенно по Алпийските околоности на Залцбург) ,но до сега не съм минал по такъв който да ми достави повече кеф от горе споменатия.
If in doubt....Flat out!!!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 01 Ное 2009 15:58

F20C, а в какво състояние е този път в момента?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
F20C

Мнение от F20C » 01 Ное 2009 16:51

Състоянието на пътя е много добро,защото преди 2-3 години имаше потоп в прохода,нивото на реката до пътя се беше качило много и на места целият път се беше свлекъл.Сега пътя е като нов, а и винаги е бил широк.Иначе казано 30км пълен кеф до Юндола и от там още 10-15км до Белмекен :toothy7:
If in doubt....Flat out!!!

Публикувай отговор