Проблем със запалването при студен двигател.
Проблем със запалването при студен двигател.
Колеги помогнете! Имам Карина Е 1.6 бензин 16V мотор 4A-FE. Когато двигателя е студен не може да запали със стартера, а с бутане пали веднага и след това си работи нормално. При топъл двигател няма проблем с паленето и работи като часовник. Моля ви, ако някой може да ми каже какъв е проблема да пише. Пробвах при студен двигател дали свещите дават искра и установих че нямя, а ижекторите си пускат гориво. Е-mail: tashev_stoyan@abv.bg
-
мисля 4е мом4ето няма да е толкова на зад 4е да не знае как трябва да варти двигателя. по4ти е невазможно да не дава искра на све6тите колкото и зле да варти... запо4ни по веригата 6том идва бензин на този мотор мисля 4е делко,бобина е в 1 т1рси или бобина или делко или кабел тва са п1рвите не6та и на края т1рси някое реле там са доста
аз сам имал так1в проблем и излезе 4е стартера не е добре и консомира мн ток и неможе да захрани системата след него трябва да види6 и дали све6тите нямат някакав нагар или евентуално след като пов1рти6 искараи и вий да не ги цапа има мн варианти...

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Добре де вземи да пробваш с друг акумулатор все пак !
Иначе Диляне от тези неща дето си изредил все си мисля , че дали ще бута или ще върти пак ще си ги има проблемите така ,че няма смисъл да ги проверява освен големия ток при въртене на стартера , който най-вероятно говори за слаб акумулатор и/или кофти верига по ключове и релета .
Иначе Диляне от тези неща дето си изредил все си мисля , че дали ще бута или ще върти пак ще си ги има проблемите така ,че няма смисъл да ги проверява освен големия ток при въртене на стартера , който най-вероятно говори за слаб акумулатор и/или кофти верига по ключове и релета .
-
po princip si prav no ako 6te6 mi vqrvai pob1rkval sam se ot takiva ne6ta i za tova mu kazvam da proveri osnovnite ne6ta i sled tova da t1rsi drebnite za6toto moje da izlieze dori i nqkakava si okislena kabelna obuvka koqto ne e na red a na toiotata vsi4ki znaem kolko elektronika ima
)) blagodarq za popravkata