Колко струва безопасността!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Ако си купувах нова Корола и имах избор, бих дал:

1. 40 000 - но да е по-обезопасена
3
75%
2. 24 000 - същата Корола без с-ми за сигурност
1
25%

Общо гласове: 4

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Колко струва безопасността!?

Мнение от didak » 27 Окт 2009 15:27

"Сред любопитните, но малко известни факти е този, че около 40 % от стойността на съвременните автомобили се образува от обезопасителните им системи." - инспектор Венелин Иванов от „Пътна полиция“,
а ТИ сигурен ли си, че системите за безопасност в ТВОЯ атомобил са ОК!?!

Може ли да бъде проверено някъде, дали колата втора ръка която си купуваш, е претърпяла ПТП /поне на територията на БГ/??
Последно промяна от didak на 28 Окт 2009 19:23, променено общо 1 път.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 27 Окт 2009 23:58

На първия въпрос didak,отговора е:ДА сигурен съм че системите за безопасност в колата ми са ОК.А на втория (аз)не знам да има такова място (институция) в която да кажат дали даден автомобил е катастрофирал.С други думи може да удариш колата си и да я оправиш (е,за специалистите ще останат следи от ремонта) без някой да разбере.Нито КАТ,нито застрахователните компании,нито официалните сервизи на фирмите вносителки имат достатъчно актуална база данни по въпроса.Сигурно и в Европа-та не могат да кажат на 100% дали една кола е удряна...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 28 Окт 2009 00:10

Най сигурно е да се блъснеш в здрава стена biggrin.gif

Каквото и да ти покажат уредите не се знае как ще действат системите :thumbsup:
Не се взимай на сериозно все пак се умира веднъж :thumbsup:

valen_tin

Мнение от valen_tin » 28 Окт 2009 09:45

мозъка е най-важната система за сигурност ... и да за него съм сигурен че работи wink.gif

в една кола винаги може да възникне непредвидена техническа повреда ... и да е на 100 км и да е на 1 000 000 км

и както имаше едно от наръчника на пилота: започваш с празна торба с опит и пълна торба с късмет ... номера е да напълниш тази с опита преди да изпразниш тази с късмета wink.gif

леко, разумно и безаварийно шофиране на всички smile.gif

Аватар
avidenov

Мнение от avidenov » 28 Окт 2009 11:29

За проверката за ПТП е почти невъзможно да се хване. В България е напълно невъзможно :D.

Иначе другите страни, UK най-вече, имат купчина сайтове, в които можеш да въведеш регистрационните номера, рама или номер на двг. и те ти казват дали е удряна или не, но лично мен ме съмнява това да работи.

Колкото до другите с-ми - ако е кола с AIRBAG по-стара от 5 години има реална възможност при евентуален удар той да не се удари, защото уж срока му на 'годност' е 5 години.

Не съм 100% сигурен, че това важи за всички марки/модели автомобили, но съм сигурен, че никой не си сменя AIRBAG-ците след 5-тата година.

Публикувай отговор