Здраво колеги,
Тия дни ще сменям спирачната течност на королата. Та в тоя ред на мисли се зачетох относно типовете течност е сега се триумя. Колата оригинално е с ДОТ 3. Триуменето ми е дали да си я оставя с ДОТ 3 или да сложа 4 или пък 5.1. ДОТ 5 умишлено го прескачам, заради АБС. Според вас за каква да налея?
Процедурата по смяната смятам да е следната, а ако вие мислите друго кажете:
1. Изсмуквам старата течност от казанчето, забърсвам и напълвам новата течност.
2. От всяко колело се изсмуква старата течност, като се следи казанчето и се допълва, до като потече новата течност.
3. Следва обезвъздушаването на системата и тест на спирането естествено.
Следващото ми питане е дали да сменям и маркучите, тъй като не съм ги сменял до сега, а все пак са на 11 години? Така и така ще подменям течността, та си мисля дали да не и сложа и едни нови маркучи.
Ами това е, а ако някой се сети още нещо да пише.
Смяна на спирачна течност
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Смяна на спирачна течност
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Аз първо бих ги огледал маркучите дали имат напуквания по гумената обшивка и ако са добре не бих ги пипал.Смяната на течността се прави под налягане (не повече от 0,2-0,3 бара) има си заводски машинки за подмяна на течност.Но и едно шише от безалкохолно с монтиран безкамерен винтил на дъното и маркуч на капачката, както и модифицирана капачка от казанчето за течност или направена капачка на стругар с щуцер за гореспоменатия маркуч и някаква помпа за гуми ще ти свършат работа ако искаш да го направиш сам.Като подадет налягането пускаш последователно от всяко колело течност докато текне бистрата нова течност после затваряш и така хем си подменил течността хем си обезвъздушил сиастемата.А-аа щях да пропусна да спомена че новата течност се налива в бутилката от безалкохолно
и дот-4 е по-добре 

Човек и добре да живее умира .......