Oxigen Sensor for st202 3SGE....

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Oxigen Sensor for st202 3SGE....

Мнение от Дон Хуан » 23 Окт 2009 16:24

Privet na fenovete
Tarsih seriini nomer na OXIGEN senzora mi ili tai narechenata Lambda sonda ako ne se laja zashtoto iskam da ia smeniavam!
Estestveno proverih v ToyoDIY.com za moia model no izliazoha 3 nomera koeto me ozadachi mellow.gif

89465-20580
89465-20620
89465-29695

http://www.toyodiy.com/parts/p_J_1994_T ... _8401.html

Ako niakoi ima ideia koi e nomera za moita kola shte mu bada blagodaren!
Kolata e Japanese Celica GT st202 ,dvigatel 3SGE , avtomatik, 1994 godina s desen volan estestveno...ako tova ima znachenie...
Ideiata mi e chrez tozi nomer da nameria tochnia sensor na niakoia kachestvena aftermarket firma za sensori che v toyota e 200 evro..da ne poviarva chovek biggrin.gif ,sashto taka moje da izpadne v ebeya,za tova ako niakoi e siguren koi e moia nomer shte mu daba bezkraino blagodaren

Cheers
Изображение

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 24 Окт 2009 11:02

След като ще слагаш афтърмаркет сонда закакво ти е номера на твоята ? Вземи си широколентова с двата вида изводи и си карай
Човек и добре да живее умира .......

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

!

Мнение от Дон Хуан » 24 Окт 2009 11:52

Vokil написа:След като ще слагаш афтърмаркет сонда закакво ти е номера на твоята ? Вземи си широколентова с двата вида изводи и си карай
Интересувам се от номера, защото на повечето сайтове въвеждаш номера ти и излиза автърмаркет номера на сензора, но ако ми кажеш какво означава широколентова с два вида изводи ще ти бъда благодарен

CHEERS
Изображение

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 24 Окт 2009 23:39

Има широколенови (Wideband) сонди които имат аналогов извод симулиращ работата на стандартна ламбда сонда. Инъче широколентовите са много по-прецизни и по-бързи.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 25 Окт 2009 00:03

Ся му кажи и цената tongue.gif .
Слагай една така наречена "универсална" на Thomson и не се тревожи .

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

10x

Мнение от Дон Хуан » 25 Окт 2009 09:38

Vokil написа:Има широколенови (Wideband) сонди които имат аналогов извод симулиращ работата на стандартна ламбда сонда. Инъче широколентовите са много по-прецизни и по-бързи.
Мерси колегата !
За коледа и нова година съм в БГ и ще потърся "широколентова" че тука цифрите са страшни wacko.gif

CHEERS :thumbsup:
Изображение

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 25 Окт 2009 23:00

Ама за цената Бас-мен си е прав височка е :) Обаче ще перефразирам една крилата мисъл какво ли не прави човек за една кола :)

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Мнение от Дон Хуан » 01 Ное 2009 16:47

Vokil написа:Има широколенови (Wideband) сонди които имат аналогов извод симулиращ работата на стандартна ламбда сонда. Инъче широколентовите са много по-прецизни и по-бързи.
Доста поразгледах за сонди и накрая реших да махна мойта да видя каква е....като ударен с парцал бях,защото от всички видяни само такава като моята на съм виждал biggrin.gif
Ето снимки....от тези така наречени универсални едва ли ще стане тъй като мойта е с дължина 60 мм wacko.gif

Също така ме озадачи и ръзположението на сензора - след катализатора wacko.gif което ме навежда на мисълта дали не е тъ наречения "exhaust gas temperature sensor" wacko.gif
Изображение

ето го и него - с два кабела е - черен и бял!
Изображение

Споделяйте :thumbsup:

p.s.
CHEERS :thumbsup:
Изображение

mimo_13

Мнение от mimo_13 » 01 Ное 2009 19:45

Това което е на снимката е наистина датчика за температурата на изгорелите газове. На схемата с ОЕ номерата правилно си се ориентирал за ламбда сондата, 3 номера излизат, но те са взаимозаменяеми. Иначе тази сонда мога да ти я доставя оригинална за 268лв.

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

!

Мнение от Дон Хуан » 01 Ное 2009 20:13

mimo_13 написа:Това което е на снимката е наистина датчика за температурата на изгорелите газове. На схемата с ОЕ номерата правилно си се ориентирал за ламбда сондата, 3 номера излизат, но те са взаимозаменяеми. Иначе тази сонда мога да ти я доставя оригинална за 268лв.
Да!!! това се оказа датчика за температурата на изгорелите газове която е след катализатора :thumbsup: Ламбда сензора е доста по напред и я видях след мнението ти - ламерче съм, но се уча бързо biggrin.gif
Както и да е ще търся универсална ламбда сонда тъй като цената е доста солена за оригиналните....
Мерси

CHEERS
Изображение

Публикувай отговор