Колеги здравейте!
Имам сериозно колебание за зимните гуми, който ще взимам утре за моята колица. Харесах първо Firestone Winhawk 2 на приемлива цена, но намерих някаква класация на ADAC, където бяха сред непрепоръчителните варианти :( Вярно с моя размер нямаше тестове, но все пак това е модела (моя размер е 195/60R15). По-добре класирани в този клас са Kleber. За Kleber имам информациа от роднина, че са много меки и за българските пътища не са много добър избор.
Та въпросът ми е дали имате опит с някои от тях и какви са ви отзивите?
Благодаря предварително!
Колебания за зими гуми Firestone
-
Карах си дъртия Форд с "Клебер" във Варна, където няма истинска зима, но и в планините. Много съм доволен от тези гуми! "Клебер" май са дъщерна фирма на "Мишлен"...
Но ако можеш да си позволиш, слагай смело "Ултрагрип" на "Гудиър". При тях всичко над 5 е супер.
Моята "Тойота" си я карам със 7... Просто перфектна гума!
Но ако можеш да си позволиш, слагай смело "Ултрагрип" на "Гудиър". При тях всичко над 5 е супер.
Моята "Тойота" си я карам със 7... Просто перфектна гума!
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Re: Колебания за зими гуми Firestone
Ако трябваше да си купувам зимни гуми тази година, бих заложил на тези - Nokian Wr g2
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Файрстоун не ти препоръчвам.Карал съм летни Файър и са много пластмасови и се пързалят на мокро като щури,изхвърлих ги с боц . Като си купувах зимни гуми, Файрстон не ги и погледнах.Сега,между Файрстоун и Клебер ти препоръчвам Клебер,доколкото знам добри гуми,а това, че са меки е идеално за зимна гума,за да не се пързаля на лед,киша,сняг и т.н.,разбира се при адекватно каране.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN