Ъпгрейд на форума

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Ъпгрейд на форума

Мнение от Akima » 18 Окт 2009 17:29

От доста време чета този форум и научих доста неща, от сравнително скоро съм и регистриран потребител.На това място е събрана доста полезна информация,свързана с любимите ни автомобили.

За съжаление не мога да не призная,че въпреки полезната информация форума просто е неудобен и некомфортен за ползване/не искам да звучи като обида/ - това просто е самата истина - версията /2.x.x/ на форума е от 2001-2002г. :
In February 2001, phpBB 2.0.x began development entirely from scratch; the developer's ambitions for phpBB had outgrown the original codebase. Doug Kelly joined the team shortly afterwards. After a year of development and extensive testing, phpBB 2.0.0, dubbed the "Super Furry" version, was released on April 4, 2002, three days later than intended.
http://en.wikipedia.org/wiki/PhpBB

Сега сме 2009 година - 7 години и половина след излизането й и 3 години след излизането на новата 3-та версия нещата са пак същите.

Да това е автоклуб гледат се колите,полезността на темите,дали някой ще ти помогне като си на зор и т.н.
На никого не му пука как изглежда и колко функционален е форума.Доскоро и аз мислех ,че е по-добре да е грозно и полезно от колкото красиво и пусто.

Този форум и визията му представят автоклуба пред останалите.
Бях много огорчен и ядосан,когато 2-ма мои приятели,каращи други марки и съответно пишещи в други форуми,ме скъсаха от бъзик как Toyota се усъвършенствала,а нашия форум бил за "ретро" коли и останал някъде в 2000г.

Не ми пука какво мислят останалите нека си карат техните каруци,аз ще си карам моята.Истината обаче е , че ме хвърлиха в дълбок ръзмисъл.

Форума може да е по-функционален и по-приятен и най-вече с по-добра търсачка.Ето един линк към сравнение между phpBB 2 и phpBB 3:
http://www.phpbb.com/about/features/

Трябва да вметна, че сравнението е м/у последната версия на 2-ката и новата версия на 3-ката.Нашата версия е още по-стара.

Не искам да звуча като критикар или неблагодарник.Надявам се да не бъда баннат или нагрубен заради това,което казах.Нито пък желая или целя да обидя някого с тази тема.

Искам да съм от помощ - макар че не се занивам с уеб дизайн и графична обработка - съм готов да помогна с каквото мога.
Като за начало ето 2 линка с кратки обяснения за ъпгрейд от в2 към в3:
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 6&t=582677
http://tutorials.ausweb.com.au/web/Tuto ... -Tutorial/

Самият ъпгрейд е много прост прави се чист инстал на phpBB3 на същия сървър,на който е phpBB2 форума.След това се избира конвертиране и се посочва настоящия форум.И накрая имате 2 работещи версии на форума в2 и в3.

Трябва да се избере един подходящ и приятен за очите template/skin и готово.

Ако форума наистина е демократичен/съдя по това, че тук все още масаво се пише на маймуница - докато навсякъде другаде кирилицата е задължителна/ се надявам, че този въпрос ще се разгледа без обиди и евентуално дори ще се гласува от по-авторитетните членове.Надявам се най-късно за новата 2010 да имаме нов функционален и красив форум,който да е все така полезен.

С уважения:
Akima
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Окт 2009 18:44

:thumbsup: Крайно време е! :sign2:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

b_d

Мнение от b_d » 18 Окт 2009 22:31

Планираме подобна миграция, но предвид няколко дреболии, които не ми се обсъждат в момента ще отнеме малко време. Също така още не сме решили финално дали ще продължим да ползваме phpbb или ще минем на друг софтуер, което очевидно ще усложни процеса. За търсачка сме решили да започнем да ползваме google.

П.П. На мен лично вида на phpbb 3.х спрямо 2.х не ми се нрави особено, но явно е въпрос на вкус.

П.П.П. Никой няма да те банне за това, че възпитано питаш неща, които са част от живота не един форум. Напротив - благодарим за напомнянето!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 18 Окт 2009 22:58

Радвам се много за бързия отговор.Успех с ъпргрейда - смяната на платформата на борда е доста по-трудно начинание,особено конвертирането на мненията.

Пак казвам готов съм да помогна с каквото мога.На добър час! cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 20 Окт 2009 01:56

мен пък така ми харесва, а и явно на доста колеги. нещо като си работи защо да го сменяш smile.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 20 Окт 2009 09:01

По същата логика, когато един "Запорожец" си работи не трябва да си купуваме "Тойота" ли? tongue.gif
Миро, според мен трябва да сме в крак с новостите, братле. smile.gif

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 20 Окт 2009 09:12

Истината е, че форумът си работи, но не е перфектен като визия и функционалност. В последно време търсачката е под всякаква критика, прав е Асен, че Google би се справял по-добре!

Аватар
bachvarov
Обратна връзка:

Мнение от bachvarov » 20 Окт 2009 11:16

ако има от нещо нужда свиркайте ... било то хостинг или хелп

П.С. сис админ
<=== CELICA GT-S POWER ===>

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 20 Окт 2009 12:32

Не се заяждам, не ме разбирайте погрешно, но е трудно да накараш търсачката да работи, когато не знаеш на някого как му е хрумнало да напише нещо... Дали е написал "парктроник" или "parktronik", а може би е написал "parcktronic"...? Дали пък не го е написал "parktronic" или "parctronic"? Виждате колко разновидности могат да се направят само с една дума.

Знам, че сега половината ще наскачат срещу мен, че това е демократичен форум и че така е решено и че всеки може да си пише на кирилица или латиница, но ето ви конкретен пример защо писането "както ти падне" не е добра идея.

Поздрави.

b_d

Мнение от b_d » 20 Окт 2009 12:40

Търсачката не работи по други причини и за съжаление не може(няма смисъл) да бъде оправена. Като направим ъпгрейд и сложим GSearch Box това ще се оправи. Имайте малко търпение.

Колкото да търсенето - аз отдавна съм се отказал от форумните търсачки и предпочитам:

http://www.google.bg/#q=site%3Atoyotabg.eu

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 20 Окт 2009 16:06

bad_dog написа:Търсачката не работи по други причини и за съжаление не може(няма смисъл) да бъде оправена. Като направим ъпгрейд и сложим GSearch Box това ще се оправи. Имайте малко търпение.

Колкото да търсенето - аз отдавна съм се отказал от форумните търсачки и предпочитам:

http://www.google.bg/#q=site%3Atoyotabg.eu
Ами докато ъпгрейдът стане факт, може би е добра идея бутонът "ТЪРСЕНЕ" да води именно до http://www.google.bg/#q=site%3Atoyotabg.eu
Изображение
Изображение

Публикувай отговор