Въпроси относно карина

valen_tin

Мнение от valen_tin » 19 Окт 2009 15:44

мен ми възникнаха 2 въпроса за карината

1. вчера пътувах със свалени задни седалки и има някакъв странен шум - като на линейка в далечината (даже се оглеждах за линейка преди да разбера че е от мен) ... при вдигнати седалки го няма (не се чува) за това предполагам че е някъде отзад - идеи какво може да е?

2. иска ми се да сложа ксенон, но се чудя за баласта на десния фар - нали трябва да е на прохладно място, пък точно там е казанчето с антифриза ... знаете ли то до колко се нагрява и дали ще е проблем за баласта?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 20 Окт 2009 11:25

Tova za lineikata deto vikah moje da e ili ako karah na otvoren prozorec dase polu4ava nikakvo zavihrene ili moje da e niakoi zaden lager toi taka viee i pri svaleni sedalki poneje se namaliava humouzolaciata dase 4uva po-silno

Martinco

Мнение от Martinco » 22 Окт 2009 19:36

Относно ксенон на Карината-аз сложих такъв,но ако са ти от стандартните фарове блестят срещу останалите,и не е много приятно.Ако си намериш кристални фарове,слагай такива,или с лупи.
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан

valen_tin

Мнение от valen_tin » 23 Окт 2009 11:32

Martinco написа:Относно ксенон на Карината-аз сложих такъв,но ако са ти от стандартните фарове блестят срещу останалите,и не е много приятно.Ако си намериш кристални фарове,слагай такива,или с лупи.
идеи къде да видя за кристални? какви пари вървят... иначе прожекторите не са непосилно скъпи, но няма ли да трябва да купя и кристален фар за прожектора?

а всъщност как се настройва фара на карината ... има някакви пластмасови винтове, които май са за настройка, ама те нищичко не променят

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 23 Окт 2009 22:56

Пичове, миналата седмица си наех гараж с канал.
Тая вечер реших да погледна керън отдолу по-обстойно. То кой не би погледнал женско отдолу по-обстойно, та гледам близо до стартера ми виси откачен един куплунг, дет не можах да видя откъде е откачен. Излиза от един пластмасов бял водач пълен с кабеляци и си виси.

Е те го те, ако някой знае за какво е, да се обажда.

Изображение

Изображение

Иначе, ако некой му требе канал в Пловдив, да се обажда по ЛС-то.

mafiota

Мнение от mafiota » 23 Окт 2009 23:33

колега сигурно си го направил, но огледй отдоло къде евентуално му е мястото, ако е излязло от някъде със сигурност около него ще се вижда и "мъжката" част.

kashev

Мнение от kashev » 24 Окт 2009 23:31

Здравейте колеги,
Вече си направих DRL (автоматични фарове) на моя дръгел - Carina E 2.0TD 1996г. Много съм доволен. Светят само когато работи двигатела и имат всички функции на фаровете, все едно съм ги включил от лостчето ръчно. Така не се притеснявам когато КАТ вземе да ни спират за изгасени фарове през деня. Доста се рових в "нета", но все предлагаха варианти, които не ме устройваха, или ще ми работят само къси без габарити, или къси + габарити без дълги (ако искам дълги трябва да включа ръчно фаровете от лостчето) и т.н. Моите DRL са така, че все едно съм включил от лостчето. Работят си и дългите, и фаровете за мъгла, и габарита за мъгла. Изгася ли двигатела, гаснат и светлените. Ако са ми нужни фарове при изгасен двигател си ги вкл. от лостчето. Между другото си търся средната конзола на таблото си, пластмасата където се вгражда авто CD-то. Ще съм благодарен при помощ.
Прикачени файлове
Carina konzola.jpg
Carina konzola.jpg (39.42 KiB) Преглеждано 1822 пъти

mafiota

Мнение от mafiota » 26 Окт 2009 20:14

как ги направи колега, специален електронен блок ли си намери?

kashev

Мнение от kashev » 29 Окт 2009 23:43

Схемата е много проста (реле + съпротивление), но труда е малко повечко (трябва да се намерят 4 конкретми кабела).

pasata

Мнение от pasata » 04 Ное 2009 14:12

благодаря информацията че може да еот датчика но се разбра от къде е надува от блока и от към главата сега ще се изясни точно от къде все пак благодаря за отговорите :thumbsup:

Публикувай отговор