някой има ли валериан

Публикувай отговор
aad

някой има ли валериан

Мнение от aad » 19 Окт 2009 17:44

днеска питах колко ще струва смяната на масло за първи път на ауриса\1.4д\.колата стана на 12000км и при подаване на контакт изписва че скоро време идва време за смяна на маслото.и тя стана една .като ми казаха колко ще струва засвириха едни сирени дойдоха едни линейки .мале мале стана ми лошо.220 лв ааааааааааа :help:

xtreme

Мнение от xtreme » 19 Окт 2009 17:57

Еми HELP , не HELP нямаш избор ;) другия вариант е да отсвириш гаранцията, ама ти за какво си я купувал тая кола нова. Да си беше купил стар дръгел :)

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Re: някой има ли валериан

Мнение от Creep » 19 Окт 2009 18:00

aad написа:днеска питах колко ще струва смяната на масло за първи път на ауриса\1.4д\.колата стана на 12000км и при подаване на контакт изписва че скоро време идва време за смяна на маслото.и тя стана една .като ми казаха колко ще струва засвириха едни сирени дойдоха едни линейки .мале мале стана ми лошо.220 лв ааааааааааа :help:
Аз още не съм стигнал до първа смяна, но цената ми се струва дори ниска - очаквах нещо над 300 лв...

P.S. Същия двигател съм. Когато попитах момичето, което ми предаде колата в ТМ Ауто, дали има подобен сервизен индикатор, тя ми каза че това не е Мерцедес (беше забелязала ключът от колата на приятеля, който беше с мен тогава).
Изображение
Изображение

aad

Мнение от aad » 19 Окт 2009 18:18

момчета вие знаете ли колко струва най скъпото масло. еми най скъпия филтър. за тия пари трябва да ми викнат и кючекчийки laugh.gif

aad

Мнение от aad » 19 Окт 2009 18:21

над 300 лв струва втората смяна.тогава се сменят и въздушен и на клима доколкото зная.а сега е само масло и маслен филтър

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 165 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 19 Окт 2009 22:06

Не че искам да засегна някой, но за какъв си купувате нови коли, след като не можете да ги обслужвате нормално. 220 според мен е нормална цена. Не знам Ауриса колко масло събира, но Авенсиса е 6л х 27 лв литъра + 38 лв филтър + труда по смяната. Варианта ти колега е да спестиш от труда, като отсвириш гаранцията, както по-горе са ти написали. Но тогава трябва да се молиш да не се случи нещо, че ще ти излезне не 220, ами много по 220. Само да те подготвя за ТОБ - онова горното с маслото + 78 за горивен + 46 въздушен + 63 филтър купе + 1,5 ч.ч труд. Цените са ориентировъчни.
БТВ със здраве да си караш колицата.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
kickata

Мнение от kickata » 19 Окт 2009 22:13

TATI написа:Не че искам да засегна някой, но за какъв си купувате нови коли, след като не можете да ги обслужвате нормално. 220 според мен е нормална цена. Не знам Ауриса колко масло събира, но Авенсиса е 6л х 27 лв литъра + 38 лв филтър + труда по смяната. Варианта ти колега е да спестиш от труда, като отсвириш гаранцията, както по-горе са ти написали. Но тогава трябва да се молиш да не се случи нещо, че ще ти излезне не 220, ами много по 220. Само да те подготвя за ТОБ - онова горното с маслото + 78 за горивен + 46 въздушен + 63 филтър купе + 1,5 ч.ч труд. Цените са ориентировъчни.
БТВ със здраве да си караш колицата.
При бензиновите сменят и свещи на всеки 30 к км.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 165 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 19 Окт 2009 22:20

Ето малко за сравнение с автомобил полубрат на аурис-а
http://www.kia.bg/images/useful/download_21_file.pdf
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 19 Окт 2009 22:41

Не знам къде са ти дали тази "убийствена" цена, но на мен в Пазарджик първо ТО ми го направиха за 133 лева. Естествено - само смяна на масло и маслен филтър, но с по-скъпото масло - 5W-30. С 5W-40 даже щеше да е по-евтино

П.П. Не знам Аурис 1.4 колко масло побира, но едва ли е повече от 1.6, а той събира точно 4 литра (мисля, че по каталог го дават 4.2 л), но в сервиза ми наляха точно 4 туби по 1 л.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 19 Окт 2009 23:59

Creep написа: P.S. Същия двигател съм. Когато попитах момичето, което ми предаде колата в ТМ Ауто, дали има подобен сервизен индикатор, тя ми каза че това не е Мерцедес (беше забелязала ключът от колата на приятеля, който беше с мен тогава).
Ако имаше нормални хора в ТМ-Ауто, трябваше да я уволнят веднага. Все още се чудя, кой луд акъл назначава жени за такива работи. Попадал съм на аналогичен случай с представителка на Митсубиши,когато ми изръси,че не било толкова удобно като Мерцедес.... :censored: Чудя се, кой търпи маломислещи тъпанарки ,които не могат да си напишат трите имена без 3 грешки, да свалят имиджа на сериозни фирми.. Тя най-малкото има нулева техническа компетеност ,за да бъде там...и със сигурност е убедена,че Мерцедес имат най-модерните технологии и че само в Мерцедес изписва на екранче кога да си смениш маслото... направо трябва да я запсувам,ако съм бил аз там. Това в Тойота Изток ли става?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 20 Окт 2009 07:28

Офтопик
LEXUS написа: ...
Това в Тойота Изток ли става?
Хе-хе, да. Ама то това беше най-малката простотия де...

P.S. И недейте да си мислите, че става въпрос за някоя от "онези" мацки, дето поне на външен вид го докарват, ако не друго.
Изображение
Изображение

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 20 Окт 2009 09:20

aad написа:днеска питах колко ще струва смяната на масло за първи път на ауриса\1.4д\.колата стана на 12000км и при подаване на контакт изписва че скоро време идва време за смяна на маслото.и тя стана една .като ми казаха колко ще струва засвириха едни сирени дойдоха едни линейки .мале мале стана ми лошо.220 лв ааааааааааа :help:
Колега, цената ми се струва напълно адекватна, при положение, че сменяш и няколко филтъра, или греша за тях?
Аз по толкова пари харча за обслужване на старата королка, която събира малко под 3л масло. Купил си си нова кола - обслужвай я адекватно за да и се радваш дълго време. :thumbsup:
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 20 Окт 2009 10:02

Колега,

Първо не знам за какво ревеш ???Като си купуваш кола мисля ,че трябва да ги попиташ тези работи и да си подготвен .

Като ходиш в някой ресторант не гледаш ли менюто ,кое колко струва и да преценш дали е за теб или не .С колата същата работа ......

Караш кола за 30К+ лв ,ревеш за 200лв ,а гуми няма ли да сменяш (???) или ще караш с летните (щото зимните много парА ) ???

Валериан имам и на таблети и течен мога да ти дам килограми (ама няма да ти помогне) .......

П.С Аз карам кола за 3к -лв съм сменил всички масла за тройна сума от твоята и съм доволен защото държа на нея и знам ,че ще ми се отблагодари laugh.gif

diver

Мнение от diver » 20 Окт 2009 10:09

Troshko написа:Колега,

Първо не знам за какво ревеш ???Като си купуваш кола мисля ,че трябва да ги попиташ тези работи и да си подготвен .

Като ходиш в някой ресторант не гледаш ли менюто ,кое колко струва и да преценш дали е за теб или не .С колата същата работа ......

Караш кола за 30К+ лв ,ревеш за 200лв ,а гуми няма ли да сменяш (???) или ще караш с летните (щото зимните много парА ) ???

Валериан имам и на таблети и течен мога да ти дам килограми (ама няма да ти помогне) .......

П.С Аз карам кола за 3к -лв съм сменил всички масла за тройна сума от твоята и съм доволен защото държа на нея и знам ,че ще ми се отблагодари laugh.gif
Туба хубав мотулец, почва от 150лв... маслен и въздушен филтър поне още 5-60... смяна 10-20....та си дойдохме на цената...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

xtreme

Мнение от xtreme » 20 Окт 2009 10:43

Добре де пичове, не мога да разбера защо се нахвърляте в/у човека. Ами влезнете му в положението може и да му се струват много парите, все пак не го знаете какво работи и с колко пот ги изкарва.
Колата може да не я е купил, може да я е спечелил, нали се сещате. И какво да я продаде, защото разбираш ли не е за него. Туба мотул 6100 струва 65лв или поне аз толкова го платих,но да кажем 80 въпреки ,че съм 90% сигурен ,че няма да му сложат Мотул. Труда не искам да го коментирам, защото знам колко "трудно" се сменя масло :) Както и да го гледате си ни дерат кожичките в тая държавица. BTW аз съм си негативно настроен срещу всичко дето се бара "автомонтьор" , така че да не го приеме някой лично :)

Публикувай отговор