Абе да пусна и тук една тема - може някой да даде смислен съвет...
Правя основен ремонт на един апартамент, дето е на 45г, досега никога не е ремонтиран, и е на 500км от Варна...
Всичко бе добре докато се рушеше - смъкнати подови замазки, мозайки, ВИК, ел-инсталация (старата бе с онея платнени изолации), канализация(каменин) и т.н.
Стени и структурни елементи не съм пипал.
И всичко бе добре, докато в един момент не започна да се възстановява демонтираното...
Ел-инсталация, ВИК, канализация бяха бързо направени.
Но като нещата дойдоха до поставяне на подови изолации и замазки, една бдителна съседка пусна жалба до общината, че блока щял да падне от тежестта (според техници, сегашната подова замазка е по-лека от предходните мозайки с около 30% заради фибрана, включен в нея).
Вследствие на което от общината идват някакви техници и забраняват продължаване на ремонта 'докато не се представят строителни книжа, от които е видно спазени ли са допустимите натоварвания след изливането на четирисантиметровата замазка'.
Резулата е - ремонта е спрян за 3 дни(надниците са платени, защото хората не са виновни за тъпотията на някого), забъркана замазка е унищожена, и в момента плащам луди пари за изкарване на необходимите строителни книжа и съгласуването им с главен архитект и т.н...
Обясненията ми, че старите подови замазки просто се подменят с нови не успяха да убедят 'техниците'(които са абсолютно технически неграмотни - искат да сложа метална арматура между замазката и гранитогреса, с което да укрепя подовата плоча?!?!?!).
Имал ли е някой подобен казус и как го е решил?
И какви предложения имате за отвръщане на удара на съседите под мен....