Въпрос за датчика за икономията на бензин
- Corolla_E9
Въпрос за датчика за икономията на бензин
На повечето по-стари тойоти гледам има един датчик за икономия с 2 лампички зелена/оранжева съответно когато е в икономичен режим и когато гори повече. Въпроса ми е доло-горе какъв е моментният разход когато се сменят, до коло/100км е в зелената зона? естествено сигурно за всеки модел ще е различно, но ако има таблица за повечето модели.. интересува ме главно за corolla e9 1.3 2e карб и celica 2.0gti 92г. 3sge
дали свети зелено, или оранжаво не зависи от скоростта, а от положението на педала на газта, и оборотите. Дефакто колата следи кога има най-хубаво изгаряне на горивото, но не съм сигурен как точно го прави.Когато си във високи обороти лапичката седи зелена дори и при доста натиснат педал, докато в ниските, трябва съвсем леко да действаш за да е зелена.
-
И при мен светеше само оранжевата, но когато разглабях таблото да помръдна запеклия ми километраж изведнъж започна да свети. т.е. или е изгоряла или не прави нещо контакт някаде.
А относно кога превключват, ако си спомните уроците по икономично шофиране ще се сетите едно от най-важните правила а именно плавното ускорение всъшност лампите се грижат за това да ви усведомяват как ускорявате.
На Старлета ми в момента само като я натисна свети оранжево ECONOMY а зелено нямам. Но на новото ми табло с оборотомера май вече си имам като при корола/карина две ламички.
А относно кога превключват, ако си спомните уроците по икономично шофиране ще се сетите едно от най-важните правила а именно плавното ускорение всъшност лампите се грижат за това да ви усведомяват как ускорявате.
На Старлета ми в момента само като я натисна свети оранжево ECONOMY а зелено нямам. Но на новото ми табло с оборотомера май вече си имам като при корола/карина две ламички.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- Corolla_E9
скорост, обороти...... от точно определено положение на педала винаги ми се сменят. Точно на това положение си има точно определен разход, дали ще е на 1500 или на 3500 оборота пак си е един и същ разхода. Е какъе е той в този случай ми е въпроса. до колко л/100км е този икономичен режим предполагам някъде до около 8-9л/100км защото на равно зелена ми свети до 125/130 км/ч а при 120 по каталог разхода ми е 7.7
Ами братле аз на мойта Селика до 4-5 хил.съм стигал и си свети зелено,но това е при плавно подаване на газ.Естествено ако натискаш педала рязко и до край да ти светва оранджевата(жълта)лампичка,аз мисля че тоя датчик е вързан към дросела ама не съм сигорен.Нека колегите , които са по-вещи в тея работи да кажат!!

Toyota Celica 2.0 GTI 16V(4th Gen.)
Toyota Tercel 1.3 DX(AL11)
Toyota Tercel 1.3 DX(AL11)
аз не съм вещ, ама в моята книжка пише, че е на база изгорелите газовеTERCEL написа:Ами братле аз на мойта Селика до 4-5 хил.съм стигал и си свети зелено,но това е при плавно подаване на газ.Естествено ако натискаш педала рязко и до край да ти светва оранджевата(жълта)лампичка,аз мисля че тоя датчик е вързан към дросела ама не съм сигорен.Нека колегите , които са по-вещи в тея работи да кажат!!![]()
- slikershot
- slikershot
този датчик е една ретро измишльотина, която не показва нищо смислено, защото зависи само от товара на двигателя (демек подналягането/вакуума), но не и от оборотите. Понякога при по-голям товар, но по-ниски обороти колата харчи по-малко, но този датчик ще покаже повече. Аз бих махнах крушките, за да не ме разсейва мигането.