Raya написа:Прав си. Там ще ти намерят автомобила и номера на рамата ще е същият , но дали автомобила е точно твой , това е друг въпросnewmiro написа:-чувал съм че булинс нямали ненамерен автомобил. ае явно на късмет е работата. не знам.

Значи, значи...slowtraveler написа: Но ме съмнява, че плащат някакъв процент при тотална щета - при условие, че са съгласни, че автомобила е 'погинал', то те са длъжни да ти платят 100%. Поне в нашия случай си бе така - платиха си пълната сума.
За тотална загуба се смята ако сумата за възстановяване на автомобила е над 70-80% от стойността му, но това не значи, че плащат такъв процент от стойността.
Напиши кой е застрахователя!slowtraveler написа:Ами като стана въпрос за споделяне на личен опит:
Опел Зафира, на 1.5г/около 30х.км. Бяхме я купили кеш (не на лизинг).
На Долна Трака, Варна на Коледа в посока към града един юнак не можа да вземе завоя на много заледения път. Удря се вътрешно в завоя в стената (има каменна стена), рикошира и удря Зафирата странично и в задния мост. От удара Зафирата бива изхвърлена в насрещното платно през зелената ивица, и се удря челно в една лада. Ладата се бе сгънала през колонките. Зафирата имаше поражения по преден ляв калник, капак, рогове, заден мост, задна врата, радиатори, помпа за хидравлика. И разбира се - сработили еърбези и колани.
Автомобила с малко убеждения успя да мине границата за тотална загуба (бе 80%)...
Колата струваше 38х.лв нова, застрахователя я оцени на 32х.лв.
Помоли да продадем от негово име остатъка за 6х.лв (застрахователя бе от друг град), при която цена автомобила бе моментално продаден (нямаше счупено стъкло, а по двигателя имаше проблем само със счупена ламбда сонда). Остатъка до 32х.лв. (практически 100% от стойността на автомобила в него момент) застрахователя го плати веднага...
След приключване на формалностите, в началото на февруари имахме нова Зафира (разбира се, с малко доплащане от наша страна).
Това не ли се отнася само за застрахователите, които вземат автомобила или каквото останало от него? Иначе, ако остатъците останат при собственика, човека може да си го оправи и да продължава безпроблемно да го кара.didak написа:Само да предупредя, че от 01.03.2009 е задължително автомобилите, които са "тотална" щета да бъдат снети от отчет в КАТ /анулиран големия талон/.
За съжаление, при Булстрад не е просто предложение! Директно си ти изплащат 70%, обявяват тотал щетаи те оставят с една кошница части, които няма и на кого да продадеш, а за да я пуснеш пак в движение, филмът е огромен - веднъж около 17 - 18 бинки минимум за ремонт и втори път, автомобил, който е тотализиран, трябва да мине и през Технотест.slowtraveler написа:Застрахователя бе "Витоша".
За радост сме нямали тотална щета от тогава (след като стана 'Уника'), но според мен тези истории с 80% са заради това, че на застрахователя не му се занимава да продава автомобила, и на клиента му се предлага по-изгодния за двамата вариант: изплащане на 80% (не като тотална щета), а автомобила остава в ръцете на собственика му, който може да изкара повече пари (от остатъка 20%) ако го продаде на части...
Горното е дословно преписано от полицата ми и потвърждава горните ми постове...Пълна загуба е налице, когато в резултат на застрахователно събитие са увредени до степен на негодност купето (шасито, рамата) и двигателя му, или цялото МПС е откраднато, или разходите за отстраняването на щетите, оценени по реда на т.т..... ще надхвърлят 80% от застрахованата сума.
Размер на обезщетението:
При пълна загуба: застрахователят може да избере да плати обезщетение за пълна загуба или да замени застрахованото МПС
Ако застрахователят избере да плати обезщетение за пълна загуба, размерът на обезщетението за МПС е равен на действителната стойност на МПС към деня на настъпване на застрахователното събитие. По взаимно съгласие от обезщетението може да се приспадне стойността на останките на МПС.
Ако при пълна загуба застрахователят избере да замени МПС, той може да стори това само с МПС от същата марка, модел и в техническо състояние не по-лошо от това на застрахованото МПС към момента на настъпване на застрахователното събитие. Със съгласие на застрахования такава замяна може да бъде направена и с друго МПС.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта