Не загрява (термостат)?

Аватар
max_sport

Не загрява (термостат)?

Мнение от max_sport » 06 Окт 2009 09:39

Здравейте колеги biggrin.gif !
От доста време колицата много трудно ми загрява и си мисля че проблема е в термостата.Някой има ли идея дали е от него и къде се намира тоя термостат и долу горе колко струва?
Колата е авенсис 1 2.0тд rolleyes.gif [/b]

shtryklio

Мнение от shtryklio » 07 Окт 2009 18:54

Наскоро сменях термостат на една хонда ;)
1. Радиатора ти трябва да има пробка - препоръчително е преди да почнеш да източиш колкото можеш, за да не ти се улее целия двигател с антифриз.
2. Тръбата която излиза от долната част на радиатора отива в едно метално съединение. Там се развиват 2 болта след което на гумената тръбата трябва да остане металната шапка която затваря термостата.
3. Издърпваш термостата, премахваш уплътнението и го слагаш на новия термостат, който по същия начин монтираш. След като завиеш болтовете наливаш антифриз догоре :)
4. Затваряш систематаи караш 5-10 км. На сутринтта отваряш капачката на радиатора и доливаш ако има нужда.

Незнам дали това ще стане на авенсиса, но е много вероятно. Цената на термостата беше 20-30лв. Ако искаш потърси малко снимков матриял в гугъл.

Аватар
KsG

Мнение от KsG » 07 Окт 2009 19:33

колегата беше доста изчерпателен, аз мога само да допълня, че дълго карах с един немски BEHR и бях много доволен, никакви проблеми :thumbsup:

Аватар
max_sport

Мнение от max_sport » 08 Окт 2009 10:01

колега shtryklio много си изчерпателен, за което съм ти много благодарен!!!
Сега трябва да си купя читав термостат biggrin.gif

Публикувай отговор