Въпрос относно "изоставяне" на кола?

Sauros

Въпрос относно "изоставяне" на кола?

Мнение от Sauros » 25 Сеп 2009 22:21

Здравейте, налага ми се да си оставя колата в гараж за 6-7 месеца. Няма кой да я кара през това време, няма и кой да я "припалва". Какво бихте ме посъветвали да направя преди да я оставя, с цел минимално разходи и усилия след този период от време. Все още не знам дали ще е в гараж или ще е на открито. Благодаря на отзовалите се.

Аватар
KsG

Мнение от KsG » 25 Сеп 2009 23:05

не знам какво да те посъветвам, ама ако е готина колата аз ше направя компромис за тебе, колега!
само ми дай ключовете и всяка събота вечер ще я припалвам за по няколко кръгчета из студентски град - минимум разходи и никакви усилия от твоя страна biggrin.gif

The enD

Мнение от The enD » 26 Сеп 2009 00:06

Е толкова ли нямаш доверен приятел, който да я наглежда. Или пък родители? Аз не бих си оставил колата за толкова дълъг период извън гараж.

Първото нещо за което се сетих е акумулатора... ще му падне заряда и ще умре. Най-добре някой да я покарва от време на време.

( аз съм студент във Варна :whistle: )
Изображение

ceko26

Мнение от ceko26 » 26 Сеп 2009 09:15

За 6-7 месеца резервоара догоре, акумолатора на топло и леко отворени прозорци.
Авенсис 3S-FE

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 26 Сеп 2009 10:31

Edno vreme gi digaha na trup4eta i im nalivaha maslo v cilindrite kogato negi karaha dylgo vreme

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 27 Сеп 2009 17:23

дай ключовете, ще я припалвам бре laugh.gif

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 27 Сеп 2009 18:59

Авенсиса, който карам в момента, не се караше от октомври до април. Само акумулатора сваляха. Поставиха го и запали от раз. Но колата стоеше в гараж, не знам дали има разлика , ако ще е навън.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 27 Сеп 2009 20:57

Raya написа: колата стоеше в гараж, не знам дали има разлика , ако ще е навън.
100% има. Дори само заради боята. Като я накакат пиленцата и не я изчистиш няколко месеца, петната след това нямат чистене.
Язвите на лака щи си личат винаги, освен ако не я пребоядисаш. happy.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 29 Сеп 2009 13:20

аз съм от варна, както и доста други хора. предлагам ти решение:
хем ще се събираме варненската групичка от време на време, хем доста хора ще се грижат за колата ти, събираме се всяка седмица и покарваме малко, всеки път различен човек. веднъж в месеца ходи на автомивка. за целта трябва да ни имаш доверие, щото заедно вкупом трудно ще те излъжем:) и да напълниш резервоара. някой лев за 5-6 автомивки и готово;)
също така е хубаво да има каско колата, да сме спокойни всички, щото ако стане нещо кой ще я оправя после.
:)
освен бъзика настрана, ако заявят другите колеги че са навити ще го направим:)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 29 Сеп 2009 18:08

ако е навън задължителна консервация на боята щот.... :censored:
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 29 Сеп 2009 19:12

newmiro написа:аз съм от варна, както и доста други хора. предлагам ти решение:
хем ще се събираме варненската групичка от време на време, хем доста хора ще се грижат за колата ти, събираме се всяка седмица и покарваме малко, всеки път различен човек. веднъж в месеца ходи на автомивка. за целта трябва да ни имаш доверие, щото заедно вкупом трудно ще те излъжем:) и да напълниш резервоара. някой лев за 5-6 автомивки и готово;)
също така е хубаво да има каско колата, да сме спокойни всички, щото ако стане нещо кой ще я оправя после.
Ами как - навити сме....
Само ще събираме касовите бележки от сбирките - за осребряване на софрата като се върне колегата Sauros (сигурно от плаване) biggrin.gif
Иначе сериозно - според мен работимия вариант е сваляне на акумулатора и до там....
Имам доста познати, които плават. Е - на единия се наложи да окоси житото за да си седне на седалката (бе я оставил мръсна и някакви кълнове бяха порасли вътре в колата). Но иначе след прибиране и поставяне на акумулатора общо взето проблеми нямаха...
Но имай впредвид, че на открито колкото и да е изгарят гуми, маркучета, уплътнения...
Колата няма да е съвсем същата като се върнеш...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Sauros

Мнение от Sauros » 04 Окт 2009 22:42

Благодаря за инфото. :thumbsup:

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 05 Окт 2009 06:30

newmiro написа:аз съм от варна, както и доста други хора. предлагам ти решение:
Защо да не е един човек само, аз ако заминавам не бих дал жена ми да я карат всички нека поне е един biggrin.gif
Nihon No Kuruma

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 06 Окт 2009 19:55

Sauros написа:Благодаря за инфото. :thumbsup:
ама колега, сега не можеш се изметнеш така, вече всички чакат, гледай:), трябва да я покараме:) :РР все едно да опкажеш бонбоните и после да ги скриеш biggrin.gif biggrin.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Окт 2009 23:29

Абе вие не разбрахте ли, че няма да излезе зайчето от храстите? :evil4: :evil4: :evil4:

Публикувай отговор