Имам Авенсис от 2006-та, реших да погледна отдолу пода и май не трябваше да го правя -
Ръжда под купето
Ръжда под купето
Здравейте Колеги,
Имам Авенсис от 2006-та, реших да погледна отдолу пода и май не трябваше да го правя -
- доста ръждичка е тръгнала, а ме съмнява, че тази зима ще тръгне и повече.. Въпроса ми е - ползвате ли нещо превантивно против ръжда- ако да, какво, откъде сте го купили и колко върви? Предварително благодаря.
Man djadda uadjadda
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Вероятно Авенсиса ти е имал "тежки срещи с пътя и с други МПС" и не е оправен както трябва. Необходимо е да го заведеш на съвестен бояджия, който да реши проблема по-радикално, доколкото е възможно на този етап. 
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Не, колеги, не е имал сериозни екшъни, за които да не знам biggrin.gif а може би не се изразих достатъчно правилно (простете, но не съм много в час
). Ръждата "вирее" по чугунените държачи, гледам и тръбите на гърнето имат ръждиви точки.. Не , че няма да кара така, но не ми е приятно. Та въпроса ми беше, ако искам да я излъскам отдолу
какво да ползвам- един приятел ми спомена за "някаква чернилка на BODY", ако знаете нещо друго, ви благодаря предварително.
Man djadda uadjadda
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Ако толкова много те дразни наистина, може да използваш препарати за студено поцинковане. Носачите не са чугунени, а от кована стомана и ръждата не би им навредила в следващите 15 години
Според мен е по-добре по-рядко да залягаш под колата и да не се дразниш от напълно безвредната в този случай ръжда.
Според мен е по-добре по-рядко да залягаш под колата и да не се дразниш от напълно безвредната в този случай ръжда.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Ima edni spreiove protiv ryjda nemski sa ama im zabraih imeto flakona struva niakyde okolo 5-6 lv. v Mertro izpolzvam go predi vsiaka zima i ima efekt . .No hto se otnasia za tezi dopylnitelni lamarinki aspuhni trybi gaiki i boltove mislia 4e normalno da ryjdiasat za takyv periad ot vreme .
Daje na edna skoda roomster na tretia mesec ve4e i biaha ryjdiasali barabanite i zaadnoto gyrne
Daje na edna skoda roomster na tretia mesec ve4e i biaha ryjdiasali barabanite i zaadnoto gyrne