Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
bascos
Мнение
от bascos » 02 Окт 2009 14:36
Здравейте Колеги,
Имам Авенсис от 2006-та, реших да погледна отдолу пода и май не трябваше да го правя -

- доста ръждичка е тръгнала, а ме съмнява, че тази зима ще тръгне и повече.. Въпроса ми е - ползвате ли нещо превантивно против ръжда- ако да, какво, откъде сте го купили и колко върви? Предварително благодаря.
Man djadda uadjadda
bascos
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 02 Окт 2009 23:49
Вероятно Авенсиса ти е имал "тежки срещи с пътя и с други МПС" и не е оправен както трябва. Необходимо е да го заведеш на съвестен бояджия, който да реши проблема по-радикално, доколкото е възможно на този етап.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 03 Окт 2009 09:24
И аз не мога да си представя, че Авенсис на три години ще има проблем с ръждата, освен ако не е имало екшън.

Kiki
-
bascos
Мнение
от bascos » 04 Окт 2009 21:36
Не, колеги, не е имал сериозни екшъни, за които да не знам biggrin.gif а може би не се изразих достатъчно правилно (простете, но не съм много в час

). Ръждата "вирее" по чугунените държачи, гледам и тръбите на гърнето имат ръждиви точки.. Не , че няма да кара така, но не ми е приятно. Та въпроса ми беше, ако искам да я излъскам отдолу

какво да ползвам- един приятел ми спомена за "някаква чернилка на BODY", ако знаете нещо друго, ви благодаря предварително.
Man djadda uadjadda
bascos
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 04 Окт 2009 22:03
Не се опитвай да мажеш гърнето с "BODY", защото ще стане много интересно. laugh.gif
Kiki
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 04 Окт 2009 23:44
Ако толкова много те дразни наистина, може да използваш препарати за студено поцинковане. Носачите не са чугунени, а от кована стомана и ръждата не би им навредила в следващите 15 години
Според мен е по-добре по-рядко да залягаш под колата и да не се дразниш от напълно безвредната в този случай ръжда.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
bascos
Мнение
от bascos » 05 Окт 2009 00:08
ОК, благодаря ви много и на двамата!

Man djadda uadjadda
bascos
-
Petar
Мнение
от Petar » 05 Окт 2009 09:42
Ima edni spreiove protiv ryjda nemski sa ama im zabraih imeto flakona struva niakyde okolo 5-6 lv. v Mertro izpolzvam go predi vsiaka zima i ima efekt . .No hto se otnasia za tezi dopylnitelni lamarinki aspuhni trybi gaiki i boltove mislia 4e normalno da ryjdiasat za takyv periad ot vreme .
Daje na edna skoda roomster na tretia mesec ve4e i biaha ryjdiasali barabanite i zaadnoto gyrne
Petar
-
bascos
Мнение
от bascos » 05 Окт 2009 14:09
Petar написа:Ima edni spreiove protiv ryjda nemski sa ama im zabraih imeto flakona struva niakyde okolo 5-6 lv. v Mertro
Ако се сетиш за името ще е екстра ;)
Man djadda uadjadda
bascos
-
Petar
Мнение
от Petar » 05 Окт 2009 14:36
Hte se setia flakona e vkyhti kato se prebera hte go vidia i hte piha
Petar
-
newmiro
Мнение
от newmiro » 06 Окт 2009 19:34
стига сте си измисляли проблеми по колите. това е нормално.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro