Колко струва смяна на сегментите ? Тойота Селика 2000г
Колко струва смяна на сегментите ? Тойота Селика 2000г
Някой може ли да ми каже цена за смяна на сегменти и гумички
имам предвид цена на майстора приблизително
,защото извършвам такъв ремонт и не мога да се разбера нещо с моя майстор
Благодаря предварително
имам предвид цена на майстора приблизително
,защото извършвам такъв ремонт и не мога да се разбера нещо с моя майстор
Благодаря предварително
Ако влиза шлайфане на глава, блок и хонинг цената е нормална според мен. Смяната само на сегменти само по себе си ми се струва напълно излишно упражнение. Просто след 2-3000км новите сегменти, ще добият елипсовидната форма на цилиндъра ако и той не се престърже... От там отиваме на бутала, лагери... С една дума дебелия мач....От друга страна едва ли някой може да каже точна цена докато не се отвори двигателя....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Виж сега пич на 1ZZ-FE само регулирането на клапаните е половин ден игра и то ако имаш нужните части,също и половин ден чистене на глава,блок,бутала,картери капаци итн.Колко струва според теб труда на някой който ще ти направи колата без да пишеш теми от рода на; тече ми нещо или свети ми нещо или пък трака ми...Дано да си уцелил на майстор ,късмет.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Това, че е стигнал до буталата за няколко часа не значи, че вече е сменил сегментите!Balance написа:на мене ми иска 700лв. което ми се вижда скъпо стигна до буталата за няколко часа ....
Както ти писа колегата може да се наложи допълнителна орбаротка, която също струва пари.
Ако нищо друго не прави, а само смени сегментите и веднага събере двигателя, наистина са много 700лв., а има и голям риск след това да береш ядове.
Ако вземем средна лекарска заплата 500лв/22 работни дни, колко според теб, трябва да получава един средностатичстически механик за 1/2 работен ден?мехаННика написа:Виж сега пич на 1ZZ-FE само регулирането на клапаните е половин ден игра и то ако имаш нужните части,също и половин ден чистене на глава,блок,бутала,картери капаци итн.Колко струва според теб труда на някой който ще ти направи колата без да пишеш теми от рода на; тече ми нещо или свети ми нещо или пък трака ми...Дано да си уцелил на майстор ,късмет.

- martod
Верно ли взимат по толкова лекарите в София бре ?diver написа:
Ако вземем средна лекарска заплата 500лв/22 работни дни, колко според теб, трябва да получава един средностатичстически механик за 1/2 работен ден?

Че те тогава са много зле... В провинцията вземат по 3000 лв. че и нагоре...

За какво стоят в София тез хора- да им се чудиш... laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Нещо не схванах иронията, то заради тия майстори го докарахме до положение сами да си правим колите. Некой си бай-х*й, изпил 5 ракии и казал ставам автомонтьор. Добре ,че поне лекарите ги карат 10-ина годинки да четат нещо, че иначе ,ако и те така изпиваха по 5 ракии и ставаха хирурзи незнам къде щяхме да стигнем.martod написа:Верно ли взимат по толкова лекарите в София бре ?diver написа:
Ако вземем средна лекарска заплата 500лв/22 работни дни, колко според теб, трябва да получава един средностатичстически механик за 1/2 работен ден?![]()
Че те тогава са много зле... В провинцията вземат по 3000 лв. че и нагоре...![]()
Няма ирония колега, на гол гъз си е живо ебане... Освен ако не смяташ за ирония лекар да изкарва 50лв на ден а механик 500 за нормално....xtreme написа:Нещо не схванах иронията, то заради тия майстори го докарахме до положение сами да си правим колите. Некой си бай-х*й, изпил 5 ракии и казал ставам автомонтьор. Добре ,че поне лекарите ги карат 10-ина годинки да четат нещо, че иначе ,ако и те така изпиваха по 5 ракии и ставаха хирурзи незнам къде щяхме да стигнем.martod написа:Верно ли взимат по толкова лекарите в София бре ?diver написа:
Ако вземем средна лекарска заплата 500лв/22 работни дни, колко според теб, трябва да получава един средностатичстически механик за 1/2 работен ден?![]()
Че те тогава са много зле... В провинцията вземат по 3000 лв. че и нагоре...![]()

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Diver, ти си заядлив но умен пич като ти чета постовете и маи не си вадиш парите с ремонт на коли.Този ремонт се прави за мин. 3 дни ако спазиш всичко или 3*8=24часа и това са човеко/часа а не нормо/часа.Оставям ти да определиш цена на час за бай х*й с 5те ракии и за бай х*й но без ракии.Елементарно