ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
БОРИСЛАВ

ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Мнение от БОРИСЛАВ » 04 Окт 2009 21:26

Здравейте бих искал да обменим мнение за застрахователните компаний
Тоест кой какви впечетления има говорим само за личен опит от въпросната компания
Ето аз например имам лошо мнение за ДЗИ и за АРМЕЕЦ
Защо защото в ДЗИ когато трябваше да си взема пари по гражданска застраховка от тях те ме пратиха да им донеса докумен от КАТ че виновника за ПТП-то не е обжалвал акта при което година и половина пари не видях

АРМЕЕЦ направих автокаско при тях и за зла участ ударих колата доста зле е вече един месец ги чакам за отговор какви пари ще ми дадът а във договора ми пише че до две седмици трябва да ми обяват решението си също така в договора ми пише че до 12-годишна кола влиза в техен севрвиз а мойта е 11-годишна да да ама нееееее

ОРЕЛ при тях съм взимал пак по гражданска отговорност след три седмици получих отговор и парите което по изписаното до сега смятам че е добре

И като заключение когато трябва да им плащам на застрахователите са много точни със датите и напомнянията
TOYOTA-picnik

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 05 Окт 2009 14:03

Аз от Армеец засега не мога да се оплача, но забелязвам че има разлика в отношението когато колата ти е чисто нова и когато ти е втора ръка. Скоро смятам да застраховам 10 годишна кола при тях, и тогава ще имам по голяма яснота дали има разделение на нещата.
Изображение1G-FE

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 374 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Окт 2009 14:53

Армеец = ТИМ (или както го каза един политик пред няколко седмици - фирмата 'Отборът'....)...
Като всяка полу-мафиотска структура, и при нея няма сигурност: може да платят, но може и да не искат да платят...
Аз ползвам Уника и Алианц...
И двете компании са ми изплащали сериозни поражения по някои от автомобилите (включително тотална загуба, или сериозен ремонт след голяма градушка със счупени стъкла и т.н.).
А за дребните съвсем съм нямал проблем ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

БОРИСЛАВ

Мнение от БОРИСЛАВ » 05 Окт 2009 16:45

за новата кола реших да пробвам BULINS надявам се да не се налагам да им ползвам услугите
Е ако се наложи ще разбера колко са коректни при тях за същата застраховка като при АРМЕЕЦ ми излезе със 175лв. по скъпо
TOYOTA-picnik

Spaski87

Мнение от Spaski87 » 05 Окт 2009 22:34

Непрепоръчвам на колегата Армеец. За Алианц чувам добри слова.

Аватар
heller

Мнение от heller » 06 Окт 2009 09:13

От Булинс съм доволен.
Някой ми беше остъргал колата на паркинг. Отидох в офиса, заснеха автомобила и ми предложиха да си избера вариант - доверен сервиз или експертна оценка /пари в брой/. След около десетина дни ме поканиха в офиса да си получа парите. Единствената им претенция беше след отремонтиране да я снимат отново, за да носят отговорност за евентуална нова щета.
Последно промяна от heller на 06 Окт 2009 18:40, променено общо 1 път.

БОРИСЛАВ

Мнение от БОРИСЛАВ » 06 Окт 2009 18:26

ако ми дадът пълна щета ще ми вземат ли ударената кола ами плащат от 70-80 процента от сумата за която съм я застраховал
TOYOTA-picnik

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 06 Окт 2009 18:53

Ако ти дадат пълна щета (плащат ти 100% от застрахователната стойност), ще ти вземат колата.
Затова хората предпочитат, да им изплатят 70-80% от застрахователната стойност, но автомобила да остане в техни ръце и след това да могат да я продадат на части...

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 06 Окт 2009 19:19

-аз съм в армеец, засега съм доволен (от тях съм чувал че плащали 75% припълна щета, а не 100%, не знам дали си оставяш колата обаче).

-преди това бях в алианц - не съм имал никакви проблеми с тях. обаче там се чувствах, като че ли всеки път съм на разпит, гледат ме в очите все едно съм престъпник, и ме питат по някакъв полицейски начин как точно е станало всичко:) - преместих се.

-от евроинс също съм много доволен, до сега никакви проблеми. даже се чудя дали да не се преместя и аз там.

-от орел имам странен опит - много ми е битово там, все едно правим някакви сложни работи, и всеки път ти напомнят (натякват), че е хубаво да се дозастраховаш, като ти казват че по-нататък може да се наложи да си доплащаш ремонти wacko.gif . веднъж така и се случи (разбира се аз никога не дозастраховах). питах колко ще трябва да се доплати, за да имам готовност, но ми казаха само 'малко'. накрая след като взех автомобила, след сложни изчислителни сметки пред мен (и винаги доста чакане в офиса като съм ходил), ми заявиха сумата (от рода на) 5.50лв. wacko.gif ае викам си на ума кажи ми че ше е нещо до 10лв. мене кво ли не ми мина през главата.

та така. чувал съм че булинс нямали ненамерен автомобил. ае явно на късмет е работата. не знам.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 06 Окт 2009 19:35

От избора, който имах /Тойота да им е доверен сервиз/ между Булстрад и Алианц - избрах Алианц заради цената.
Наложи се да ползвам каското след ПТП:
-безплатно извозване до местодомуване /200км/
-тотална щета-изплащане на 80% в разумни срокове
Засега съм доволен и застраховах наново при тях.

п.п.: не че и при тях не се хабят нерви...
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
kickata

Мнение от kickata » 06 Окт 2009 21:25

slowtraveler написа:Ако ти дадат пълна щета (плащат ти 100% от застрахователната стойност), ще ти вземат колата.
Затова хората предпочитат, да им изплатят 70-80% от застрахователната стойност, но автомобила да остане в техни ръце и след това да могат да я продадат на части...
Повечето компании при пълна щета плащат от 65-80% и то по действителна стойност към датата на настъпване на застрахователното събитие (т.е. по Шваке към конкретната дата). Това означава, че те могат да ти застраховат колата на колкото си искат, но когато заведе човек щета, ще му платят процент от стойността на автомобила към момента. Много некоректно от страна на застрахователите.
Една от компаниите, които плащат по застрахователна стойност е Булстрад, за други не се сещам в момента. Хубаво е човек преди да сключи застраховка някой Брокер да му ги разясни тези работи.
Последно промяна от kickata на 06 Окт 2009 21:28, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 06 Окт 2009 21:26

Да споделя и моя опит:

След като в петък по време на Гран При на Кана(л)а, на правата Евлоги Георгиев, Румен Гросджанов от екипа на ИНГ Рено 19 не можа да спре при кола за сигурност на пистата и се натресе в задницата на Тойотата, се наложи да посетя бокса за смяна на задно крило:

Изображение

После с протокола от ФИА, право при застрахователя - резултата възлагателно писмо в доверен сервиз за смяна на броня и парктроник, боядисване на задна врата (има само няколко драскотини).

Днес паркирана в синя зона отново се сдобих с две вдлъбнатини в предната и задната леви врати - отново се наложи да им се обаждам и понеже комисарите от КАТ отказаха да дойдат след като хубостника си беше заминал и дори нямах протокол, почти ми се зарадваха - за половин час и ново възлагателно писмо за изчукване и боядисване на вратите - в същия бокс (избран от мен) и заедно с първата щета.

Та засега от спонсора (ДЗИ) на отбора съм доволен, виж за сервиза ще пиша като си взема болида поправен.

ПП: То не се знае кой кого спонсорира до момента, май аз тях , а не те мене, но може би сега ще изравним резултата. Но щях да бъда по доволен, ако не се налага да прибягвам до услугите им (иначе съм приятно изненадан най-вече от отношението).
Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 06 Окт 2009 22:04

kickata написа:....
Повечето компании при пълна щета плащат от 65-80% и то по действителна стойност към датата на настъпване на застрахователното събитие (т.е. по Шваке към конкретната дата). Това означава, че те могат да ти застраховат колата на колкото си искат, но когато заведе човек щета, ще му платят процент от стойността на автомобила към момента. .....
За това, че може да ти застраховат колата за 200х.лв, при условие, че струва 2х.лв - спор няма. Те си прибират застрахователната сума, а при събитие ти плащат по оценка...
Но ме съмнява, че плащат някакъв процент при тотална щета - при условие, че са съгласни, че автомобила е 'погинал', то те са длъжни да ти платят 100%. Поне в нашия случай си бе така - платиха си пълната сума.
За тотална загуба се смята ако сумата за възстановяване на автомобила е над 70-80% от стойността му, но това не значи, че плащат такъв процент от стойността.

Аватар
kickata

Мнение от kickata » 06 Окт 2009 22:34

slowtraveler написа: За това, че може да ти застраховат колата за 200х.лв, при условие, че струва 2х.лв - спор няма. Те си прибират застрахователната сума, а при събитие ти плащат по оценка...
Но ме съмнява, че плащат някакъв процент при тотална щета - при условие, че са съгласни, че автомобила е 'погинал', то те са длъжни да ти платят 100%. Поне в нашия случай си бе така - платиха си пълната сума.
За тотална загуба се смята ако сумата за възстановяване на автомобила е над 70-80% от стойността му, но това не значи, че плащат такъв процент от стойността.
Преди месец избирах компания за каско и ГО и общо взето мога да кажа, че от тези които гледах, една нямаше която да плаща на 100% при пълна щета. (Уника, Булстрад, Армеец, Лев инс)

Ето и извадка за невярващите:
При настъпване на застрахователно събитие ЗК“Уника”АД Ви предлага обезщетение по един от следните начини:
- при тотална щета – от 60% до 80% от действителната стойност на МПС към датата на настъпване на застрахователното събитие при запазване на останките от автомобила.

При настъпване на застрахователно събитие ЗАД“Булстрад” Ви предлага обезщетение по един от следните начини:
- при тотална щета причинена от пожар –90% от застрахователната сума за пожар и кражба на МПС.
- в случай на тотална щета причинена от друг риск – до 70% от застрахователната сума за възстановяване на частични повреди, като застрахованият запазва останките на МПС.

При настъпване на застрахователно събитие ЗАД“Армеец” Ви предлага обезщетение по един от следните начини:
- при тотална щета – изплаща дължимото обезщетение по експертна оценка, намалено със стойността на запазените детайли от МПС по експертна оценка.

При настъпване на застрахователно събитие ЗК“Лев инс”АД Ви предлага обезщетение по един от следните начини:
- при тотална щета – действителната стойност на МПС към датата на настъпване на застрахователното събитие. В случай на тотална щета– до 80% от действителната стойност на МПС към датата на настъпване на застрахователното събитие, като застрахованият запазва останките на МПС.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 06 Окт 2009 22:36

newmiro написа:-чувал съм че булинс нямали ненамерен автомобил. ае явно на късмет е работата. не знам.
Прав си. Там ще ти намерят автомобила и номера на рамата ще е същият , но дали автомобила е точно твой , това е друг въпрос wink.gif

Публикувай отговор