Picnic бензин 2000 куб.см. тресе при ускоряване
Picnic бензин 2000 куб.см. тресе при ускоряване
Колеги, дайте идея от какво тресе двигателя при ускоряване в движение. Например, ако Пикника поддържа постоянна скорост да речем 100 км/час и се подаде рязко газ, двигатяля почва да тресе и бавно ускорява. Това поведение се проявява само в движение, ако е на място, не се проявява.
Последно промяна от Caesar на 05 Окт 2009 07:35, променено общо 1 път.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
В случая не става дума за съединител, защото не се използва при ускоряването.
На 4 или 5 предавка си, караш със 100 км/час, натискаш газта за да ускориш и да достичнеш например 130 км/час и почва да набира бавно като тресе/ люлее. Нешо не достига- бензин ли, въздух ли? Ток предполагам, че има, защото не гасне и само в този случай се ефектът се проявява. Чек лампата не отчита грешка/и.
Дайте идея къде да се направи добра диагностика.
На 4 или 5 предавка си, караш със 100 км/час, натискаш газта за да ускориш и да достичнеш например 130 км/час и почва да набира бавно като тресе/ люлее. Нешо не достига- бензин ли, въздух ли? Ток предполагам, че има, защото не гасне и само в този случай се ефектът се проявява. Чек лампата не отчита грешка/и.
Дайте идея къде да се направи добра диагностика.
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
picnic
zdraveite, i az imam podoben problem...picnicat trese, no nai-ve4e na 2ra i ponqkoga pri uskorqvane nad 100km/h! vuzmojno li e da e poradi zapushvane na katalizatora? Kolta e 2.0i, '97godina, na 170 000km, harchi dosta gradsko i iskam da smenq ili napravo da mahna katalizatora
, imate i ideq za dobur maistor, koito moje da napravi tova

Сашо мерси за идеята с вътрешните карета!sacho7803 написа:колега......един съвет от мен.преди да предприемаш каквато и да е интервенция---сервизи кабели свещи електроники и т.н.т.първо провери или накарай някой да ти провери състоянието на ВЪТРЕШНИТЕ КАРЕТА.
Как се проверяват разбити/неразбити ли са ВЪТРЕШНИТЕ КАРЕТА?
Какви карета да купя, защото има всякакви неизветни марки за мен и най вероятно доста от тях са ментета. Има ли смисъл да търся втора ръка и ако ДА как да ги проверя колко са читави?
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
във форума в раздел "продава"има една като твоята на части.питай пича за каретата.ако вземеш стари...задължително ги промий перфектно с нафта и вземи нови маншони.каре обикновенно заминава при скъсан маншон.но лично аз имам случай--обаче на външно каре---почна да трака при здрав маншон.когато отворих маншона изтече половин чаша с вода.а тя е пропила от старостта на маншона имаше лееееко като обождане от топлийка пробождане но.....явно водицата си е намерила пътя.а карето беше ръжда.абе по принцип втора употреба не тряяя да има луфт но....и това не е гаранция.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г