Идеята на тази тема е всеки да си каже личното мнение за зимните или
летните гуми с които кара или е карал .
с какви зимни и летни гуми карате и доволни ли сте от тях
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Зимни - GoodYear Ultragrip 6 и 7+ : много добри гуми... Не са ме е подвеждали никога
Летни:
GoodYear Hydragrip: слаб борд, шумна гума... бях разочарован..
Michelin HX1 : доста стар модел, но бях много доволен от тази гума навремето
Bridgestone Potenza RE50 - много съм доволен от поведението на тази гума. Не съм я чувал да пищи дори и много 'пържена' и загряла, но държи много добре и на сухо и на мокро. Минавал съм доста дупки, и няма поражения по нея въпреки, че е сравнително нископрофилна (215/50/17)...
Летни:
GoodYear Hydragrip: слаб борд, шумна гума... бях разочарован..
Michelin HX1 : доста стар модел, но бях много доволен от тази гума навремето
Bridgestone Potenza RE50 - много съм доволен от поведението на тази гума. Не съм я чувал да пищи дори и много 'пържена' и загряла, но държи много добре и на сухо и на мокро. Минавал съм доста дупки, и няма поражения по нея въпреки, че е сравнително нископрофилна (215/50/17)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
зимни : LASSA15" - много съм доволен 6-7 години карам с такива, нямат грешка просто съм възхитен, затова не сменям и марката.
летни: сега съм с YOKOHAMA - S-drive 16" -хубави здрави, ама на дъжд не държат добре.
LASSA - летни, ама не стават, щото си мислех че са хубави като зимните.
ФАЛКЕН 16" - на сухо много добри, с корав бод колата беше много стъбилна, на мокро като галош - изобщо не държат и отделно за едно лято замихаха.
летни: сега съм с YOKOHAMA - S-drive 16" -хубави здрави, ама на дъжд не държат добре.
LASSA - летни, ама не стават, щото си мислех че са хубави като зимните.
ФАЛКЕН 16" - на сухо много добри, с корав бод колата беше много стъбилна, на мокро като галош - изобщо не държат и отделно за едно лято замихаха.
АVENSIS 2.0TD-комби
За вартбурга отпред последно купих чисто нови летни Kumho 13".
Ей, тая гума на чист асфалт няма приплъзване при спиране. Направо залепя.
Тойотата ми дойде с Pirelli отзад и някакви Aurora отпред. 185/65/14"
Все още не мога да дам обективна оценка, но за сега не съм имал проблеми. Ще ги покарам още месец и ги сменям с някакви чисто нови зимни.
Може би Lassa, Debica или пак Kumho, зависи от цената.
Служебната Астра караме зимата със Sava Escimo, сякаш са добри.
Ей, тая гума на чист асфалт няма приплъзване при спиране. Направо залепя.
Тойотата ми дойде с Pirelli отзад и някакви Aurora отпред. 185/65/14"
Все още не мога да дам обективна оценка, но за сега не съм имал проблеми. Ще ги покарам още месец и ги сменям с някакви чисто нови зимни.
Може би Lassa, Debica или пак Kumho, зависи от цената.
Служебната Астра караме зимата със Sava Escimo, сякаш са добри.
- polsun
- Обратна връзка:
Зимни - Първоначално бях със Ultra Grip 7+ изобщо не съм доволен от тях особенно при не утъпкан сняг, след това ги смених със Vredestein Snowtrac 3 е това е гумата за мен, сега пак мисля да купувам такива
Летни - до сега не съм си купувал нови все съм карал със втора употреба или с каквито изпадната кат за без пари толкоз
и затова немога да дам мнение.
В момента съм със Dunlop SP Sport 9000 от пред , а от зад бях с DUNLOP SP Sport Maxx казвам "бях" щот едната я спуках ма качествено , че чак пробих и борда на джантата та са наложи да ги хварля и сега съм сложил някви всесезонни <---- laugh.gif , но напролет вече мисля да сложа нови от пред
Летни - до сега не съм си купувал нови все съм карал със втора употреба или с каквито изпадната кат за без пари толкоз

В момента съм със Dunlop SP Sport 9000 от пред , а от зад бях с DUNLOP SP Sport Maxx казвам "бях" щот едната я спуках ма качествено , че чак пробих и борда на джантата та са наложи да ги хварля и сега съм сложил някви всесезонни <---- laugh.gif , но напролет вече мисля да сложа нови от пред
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
VREDESTEIN SNOWTRACK 3 - made in Holland, 2009.
175/65/15 - 115 лв.
Има видима разлика в качеството на дадена марка гуми според това къде е произведена. Бях се насочил към Дънлоп, но видях такива галоши произведени във Франция, че видинките ми се видяха Топ ъф дъ Поп. После намерих и произведени в Германия, изглеждащи по-читаво, но едва са същото качество като летните made in Japan които имах.
Според мен ако ще и Фулда, но произведена в завода "майка" и възможно по-скоро!
175/65/15 - 115 лв.
Има видима разлика в качеството на дадена марка гуми според това къде е произведена. Бях се насочил към Дънлоп, но видях такива галоши произведени във Франция, че видинките ми се видяха Топ ъф дъ Поп. После намерих и произведени в Германия, изглеждащи по-читаво, но едва са същото качество като летните made in Japan които имах.
Според мен ако ще и Фулда, но произведена в завода "майка" и възможно по-скоро!
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
Летни - Uniroyal Rain expert 185/65/14 - изключително съм доволен от тях, особено от сцеплението и липсата на аквапланинг при дъжд.
Зимни - Gislaved Nord frost 3 185/70/14 - перфектни на сняг и лед (все пак колата ми е 4х4), на сухо са леко мекички и се усещат като не съвсем стабилни, но като цяло съм доволен.
Зимни - Gislaved Nord frost 3 185/70/14 - перфектни на сняг и лед (все пак колата ми е 4х4), на сухо са леко мекички и се усещат като не съвсем стабилни, но като цяло съм доволен.