-
raider_yaris
Мнение
от raider_yaris » 01 Сеп 2009 09:53
Здравейте, преди време бях позабравил да сменя въздушния филтър на колата и оттам ми се беше замърсил масметъра. След 30лв. и малко изчакване в BOCSH сервиза всичко си дойде в норма. Стоях там и да ви кажа не беше кой знае каква философия. Не запомних само, с какъв спрей ми изчистиха датчика. Ако някой си има на идея, с какво се почиства да каже. Много е прашно в Тоз Пловдив.
Мерси предварително

-
Прикачени файлове
-

- mass meter.jpg (7.02 KiB) Преглеждано 1908 пъти
Tokyo Drift :-)
raider_yaris
-
dil
- Получена благодарност: 2 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от dil » 01 Сеп 2009 10:31
С
Mass Air Flow Cleaner примерно

За съжаление това на CRC не може да се намери напоследък.
dil
-
raider_yaris
Мнение
от raider_yaris » 01 Сеп 2009 14:24
Това си е само един датчик, но ако знаете как пречи на колата да се изфорсира, когато е замърсен. Последния път като сменях въздушния филтър забелязах, че цялата тръбна система ми е прашасала, така че сега ще свалям всички компоненти и ще ги почиствам.
raider_yaris
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Bass_Man » 01 Сеп 2009 16:39
Пич този "само един датчик" е най-важното нещо в твоя автомобил от , което се определя горивовъздушната смес !
BTW: като ще сваляш всичко много внимавай , като ги слагаш после да ги стегнеш хубаво и да сложиш всички вакуми където трябва ! Да не си направиш проблем от нищо .
Bass_Man
-
raider_yaris
Мнение
от raider_yaris » 01 Окт 2009 00:26
В БОШ сервиза ми показаха с какво са ми го почистили миналия път. Спрей за почистване на Ацетонова основа - 8лв. Отидох и до WURTH (не знам дали ви говори нещо това име) и там имаше спрей за почистване на карбуратори и още нещо беше за въздуха. Ей това второто няма ли да е по добро, а?

raider_yaris
-
ALTEZZA
Мнение
от ALTEZZA » 01 Окт 2009 08:23
v moita rabota gi chistim s 3M Throttle Body Cleaner

->
ALTEZZA
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Bass_Man » 02 Окт 2009 00:38
raider_yaris написа:В БОШ сервиза ми показаха с какво са ми го почистили миналия път. Спрей за почистване на Ацетонова основа - 8лв. Отидох и до WURTH (не знам дали ви говори нещо това име) и там имаше спрей за почистване на карбуратори и още нещо беше за въздуха. Ей това второто няма ли да е по добро, а?

Ще ти свърши работа и това . BTW ти сега да не започнеш да го чистиш всеки ден ?
Bass_Man